Oostenrijk-Fiss-snowboarden-travel

Snowboarden in de Kitzbuheler Alpen! ( en workout tips)

Naast mijn grote liefde voor koken en mijn andere Grote Liefde (de BF) ben ik jaren geleden mijn hart verloren aan snowboarden. Hoewel ik graag ga hardlopen, geniet van een les Zumba en graag de fitness in duik, gaat van snowboarden mijn hart pas echt sneller kloppen. Een paar jaar geleden gaf ik 6 weken snowboardles in Oostenrijk (Fiss) en het gevoel om iedere dag wakker te worden op 1.600 meter hoogte in de Alpen was onbeschrijfelijk. Hup, kleding aan, helm op en op weg naar ‘kantoor’. Maar goed, niets duurt natuurlijk eeuwig en nu moet ik het hebben van één tot twee keer per jaar de bergen op zoeken. Vandaag vertrek ik voor een aantal dagen op mediareis naar Tirol, Kitzbuhel, Kirchberg en Brixenthal om precies te zijn, om daar lekker sportief (en culinair) bezig te zijn. Volgende week lees je er alles over in mijn travel verslag, voor nu neem ik je vast mee naar mijn prachtige bestemming voor de komende dagen.

Skieen Kitzbüheler Alpen- Brixental, Fotograf Stefan Eisend

Zoef zoef, poedersneeuw! Duimen dat wij ook zulk prachtig weer hebben! (Foto Kitzbuheler Alpen, door Stefan Eisend)

Alpenresidenz-Adler Kitzbüheler Alpen-Brixental

Alpenresidenz Adler: ons onderkomen voor de komende dagen. Traditioneel Oostenrijkse inrichting: ganz gemütlich!

Iglo Brixenthal Kitzbüheler Alpen

Iglodorp Brixenthal Kitzbüheler Alpen

Naast snowboarden en lekker eten gaan we nog ook naar een Iglo dorp, wat je hierboven op de foto ziet. Hier bevindt zicht het Igluhotel (brrr), een ijstentoonstelling en de Eristoff-Eisbar, waar ik uitkijk naar een ijskoud drankje. Hopelijk krijgen we een eskimopak bij de ingang, want dat wordt behoorlijk koud. Daarnaast gaan we ijsklimmen, althans, dat staat op de planning, want op mijn snowboard ken ik weinig angst; ijsklimmen is een compleet ander verhaal ;-). En rodelen, nog zoiets waar ik een enorme held in ben. Hopelijk neem ik een GoPro camera mee, zodat jullie straks niet alleen foto’s zien, maar ook kunnen meegenieten van een tof filmpje!

Waarom snowboarden (en skien) zo heerlijk is:

– Je bent de hele dag buiten. Pas toen ik een kantoorbaan kreeg, 1,5 jaar geleden, realiseerde ik me hoe waardevol dat is. De hele dag, van 8.30 tot 16.00 actief bezig zijn, met vrienden en familie en intens genieten van je omgeving. Heerlijk!

Snowboard-lesgeven-in-Fiss

Tijdens mijn tijd als snowboard juf! Heerlijk dit, groepen kinderen leren snowboarden. Wat hadden we een lol!

travel-Snowboard-lesgeven-in-Fiss

Zelf snowboarden op een vrije dag, ook niet verkeerd

Travel-Oostenrijk-wintersport

Van dit soort uitzichten kan ik zo intens genieten. Gewoon een snelle foto met mijn iPhone, het is er zo beeldschoon

– Je hebt het niet door, maar je bent de hele dag aan het sporten. Ok, waarschijnlijk heb je het wel door, want volgens mij heeft bijna iedereen spierpijn en naarmate de week vordert, worden mijn benen steeds vermoeider. Maar toch, het vóélt niet als een work-out.

– Ik kan intens genieten van snowboardkleding. Ja, super suf natuurlijk, maar zet mij op een plek met gekleurde jassen, weerspiegelende goggles en de nieuwste snowboards en ik ben een klein kind in een snoepwinkel. Vorig jaar kocht ik op een hele geheime sale van O’neill voor een prikkie mijn hele nieuwe garderobe (echt, 120 euro voor broek, jas, tas, muts, sjaal) en ik raakte er niet over uitgepraat, zo blij was ik ermee.

Oostenrijk-Fiss-snowboarden-travel

Nog steeds super happy met mijn vrolijke snowboardjas die ik vorig jaar kocht.

– Family time… Ik zei het hierboven al, maar ik vind het zoveel waard om een hele week samen met mijn familie door te brengen. Gezellig lunchen, een borrel bij de apres-ski en ‘s avonds uitgeput naast elkaar op de bank (en om 21:00 uur naar bed). Ook dat is snowboarden voor mij.

travel-wintersport-in-oostenrijk.jpg

Wauw :-). Mijn hart gaat sneller kloppen en het liefst wil ik alle pistes af!

Ga je ook op wintersport? Bereid je goed voor met deze workout tips

Skien en snowboarden kan best pittig zijn, met name voor je bovenbenen. Het is een goed idee om daarom 6-8 weken van te voren een aantal beenspier oefeningen te doen, zodat je zeker weet dat jouw beentjes het de hele dag volhouden!

1. Squat tegen de muur

Ga met je rug tegen een muur staan, met je benen op heupbreedte en zak langzaam naar beneden. Zak net zolang door tot je op een denkbeeldige stoel kunt zitten (knieen in een hoek van 90 graden). Probeer deze houding zo lang mogelijk vol te houden en herhaal dit een aantal keer.

2. Traplopen

Loop een paar keer extra de trap op of pak de trap in plaats van de lift. Traplopen is enorm goed om je bovenbenen en spieren rondom de knie te versterken (en goed voor de billen, niet onbelangrijk).

3. Squats zonder muur

Dit is eigenlijk dezelfde oefening als oefening 1, alleen sta je niet tegen de muur. Squatten is niets meer dan doen alsof je op een stoel gaat zitten. Let op dat je knieen recht boven je enkel blijven en niet voorbij je tenen komen. In de squat houding 1-2 seconden vasthouden en dan weer omhoog komen. Herhaal dit 15 keer, in 3 sets en je zult je benen en billen flink voelen branden.

4. Kuitheffen (calf raises)

Ga op een verhoging staan, bijvoorbeeld een traptrede. Ga met je tenen op de rand staan en laat je hielen zo ver mogelijk naar beneden zakken. Dan strek je je uit en ga je op je tenen staan. Houd 1-2 seconden vast en herhaal 15 keer, in 3 sets. Brandende kuitspieren, maar wel sterkere benen tijdens de wintersport ;-).

Ben jij ook zo gek van snowboarden, skien en wintersport? En heb je nog tips om je goed op de wintersport voor te bereiden?

snowboarden-travel-oostenrijk

Wintersport: ik houd ervan!

Er zijn 4 reacties op Snowboarden in de Kitzbuheler Alpen! ( en workout tips)

 1. Brebda (kookt)
  14 januari 2015 at 07:46 (6 jaar ago)

  Wat leuk! Mij ben vorig jaar in dat gebied geweest, heerlijk skiën daar! En met snowboarden gaat dat ook vast lukken.
  Bedankt voor de workout tips, die ga ik zeker doen voor ik in maart op wintersport ga 🙂
  Geniet van de trip!

  Beantwoorden
 2. Simone
  16 januari 2015 at 09:46 (6 jaar ago)

  Leuheuk Lianne!! Have fun daar en ben benieuwd naar je verhalen straks!

  Beantwoorden
 3. Yvette
  16 januari 2015 at 20:05 (6 jaar ago)

  Lukt het glutenvrij in Kirchberg? Ook op de piste?

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.