Review slowjuice Tefal Infiny Press Revolution

Slowjuicen met de Tefal Infiny Press Revolution

Slowjuicen is één van mijn nieuwe verslavingen. Hoewel ik absoluut geen problemen heb om dagelijks genoeg fruit te eten en eigenlijk ook niet om genoeg groenten te eten, vind ik het een lekkere manier om extra vitamines en mineralen binnen te krijgen. Je kunt met een slowjuicer alle kanten op en je bepaalt natuurlijk zelf de smaak van je juice. Ik gebruik voornamelijk (groene) groenten en wortelen en voeg er een beetje fruit aan toe zodat ik de juice lekkerder vind smaken. In deze blogpost alles over slowjuicen met de Tefal Infiny Press Revolution.

De juice op de foto heeft misschien niet de meest aantrekkelijke kleur, maar dat is puur schijn; het sap smaakt heerlijk zoet! Sinds ik een Tefal Infiny Press slowjuicer in huis heb, maak ik om de paar dagen een voorraad verse green juice. De kan met juice bewaar ik met een folie eroverheen twee dagen in de koelkast en ik neem iedere dag ongeveer 350ml mee naar mijn werk. Het is een heerlijke oppepper rond een uur of 10, met een handje noten ben je dan weer helemaal good-to-go tot de lunch.

Review slowjuicer Tefal Infiny Press Revolution

Review slowjuicer Tefal Infiny Press Revolution

Green Slowjuice met wortel, spinazie, selderij, komkommer, mandarijn, appel en ananas

Green Slowjuice met wortel, spinazie, selderij, komkommer, mandarijn, appel en ananas

Mijn juices maak ik met de Tefal Infiny Press Revolution, een modern en niet al te groot apparaat wat fijn is in gebruik. Je kunt de Infiny Press helemaal uit elkaar halen en alle onderdelen kunnen in de vaatwasser, heel fijn! Wel nemen ze dan veel ruimte in, maar ach, dat neem ik dan voor lief. Je krijgt twee ‘zeven’ meegeleverd bij aankoop, de rood/oranje die je op de foto ziet en een paarse, die wat grover is. De rood/oranje filter is fijn en hiermee maak je sappen zonder al te veel pulp. Met de paarse filter kun je onder andere grovere smoothies, sauzen en coulis maken.

Tefal infiny press slowjuicer

Tefal infiny press slowjuicer

Slowjuicen

Slowjuicen; in de ene kan wordt de pulp opgevangen, in de andere kan het sap

Op internet lees ik dat deze machine bij sommige mensen vastloopt; dit ervaar ik absoluut niet. Voor het sap op de foto en ander sap gebruik ik bijvoorbeeld altijd wortels en selderij, die beide behoorlijk wat vezels bevatten. Deze worden zonder moeite door het apparaat vermalen en ik heb de stamper (die je er uiteraard bij krijgt) nauwelijks nodig om producten beter in de messen te duwen. De groenten en het fruit snijd je simpelweg in stukken die in de opening van de juicer passen; klokhuizen of schillen hoef je niet te verwijderen. In de ene kan wordt vervolgens het sap opgevangen en in de andere kan verzamelt de Infiny Press de pulp. De pulp is echt droog! Ik wil er graag eens proberen groentepannenkoekjes van te bakken, want ik vind het gewoon zonde om weg te gooien.

Slowjuice groenten en fruit

Slowjuice groenten en fruit

Verder heeft de Infiny Press een druppelstop. Dit betekent dat je het tuitje omhoog kunt klikken zodra je klaar bent met juicen, zodat er geen sap op je aanrecht blijft druppelen. Erg handig. Ik ben enorm blij met de Tefal Infiny Press; eindelijk maak ik mijn eigen (groene) slowjuices met de ingrediënten die ik lekker vind. Dat betekent voor mij meer groenten en minder fruit. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat het best wat werk is om de onderdelen uit elkaar te halen en schoon te maken, dus je maakt niet even voor je werk in 5 minuten een juice. Inclusief schoonmaken ben ik zo’n 15 minuten bezig, maar ik maak dan een kan juice voor 2 dagen vooruit. Daarnaast moet je wel even investeren, want de Tefal Infiny Press kost € 219,00. Dan heb je naar mijn mening wel een heel fijne slowjuicer in huis die ook écht harde groenten tot smakelijke en vooral gezonde juices verwerkt.

Tefal Infiny Press – € 219,00

Er zijn 14 reacties op Slowjuicen met de Tefal Infiny Press Revolution

 1. José
  3 september 2014 at 07:33 (7 jaar ago)

  Hoi, heb je al geprobeerd of deze Juicer geschikt is voor tarwegras?

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies
   3 september 2014 at 07:49 (7 jaar ago)

   Hi José,
   Ja absoluut, je kunt met de Infiny press ook zelf tarwegras juicen :-). Daar heb ik alleen geen foto van.

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 2. Silphya
  3 september 2014 at 08:46 (7 jaar ago)

  Wanneer je alleen wortelsap maakt, kun je het pulp gebruiken voor een wortelcake. Erg lekker!

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies
   3 september 2014 at 08:52 (7 jaar ago)

   Hi Silphya,
   Bedankt voor de tip, ga ik zeker uitproberen!

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
   • Helene
    3 september 2014 at 15:17 (7 jaar ago)

    O fijn! Ik ben al heel lang op zoek naar een recept voor een gezonde carrot cake. Ik vind de echt zooooo lekker, maar er zit zoveel suiker en (tarwe)bloem in, en ik weet niet hoe ik het anders kan maken.

    Beantwoorden
 3. lisettezwiggelaar
  3 september 2014 at 10:27 (7 jaar ago)

  Ik heb hem ook, erg blij mee 😀 Door teveel ananas was hij bij mij een keer vastgelopen, maar verder ook geen problemen inderdaad

  Beantwoorden
 4. el
  3 september 2014 at 17:19 (7 jaar ago)

  Ik vind het helaas wel een enorm stuk reclame i.p.v info over waarom juichen nu zo gezond is 🙁

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies
   3 september 2014 at 17:43 (7 jaar ago)

   Hoi El,
   Dat is niet de bedoeling van dit artikel hoor, ik wil gewoon graag mijn ervaring (tot nu toe) delen. Maar bedankt voor je feedback :-).

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 5. Fenna
  4 september 2014 at 15:03 (6 jaar ago)

  Hey Lianne, Ik heb het net besteld. Ben echt benieud! Ziet er lekkerder uit dan groene smoothies. Heb je nog boeken die je kunt aanbevelen?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   4 september 2014 at 19:40 (6 jaar ago)

   Hi Fenna,
   Ah super leuk! Ik vind het ook echt lekkerder. Ik heb nog geen slowjuice boeken die ik kan aanraden, al staan er best wat lekkere receptjes in het receptenboekje wat wordt meegeleverd. Ik zou zeggen, zoek online op slowjuice met de groenten die jij graag wilt eten, dan weet ik zeker dat je wat vindt :-). Heel veel plezier vast, de juices gaan je zeker smaken :-)!

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 6. anna
  10 december 2014 at 14:49 (6 jaar ago)

  Hoi liane,
  ik heb een sapcentrifuge…. kan ik daar hetzelfde mee?
  ik weet niet zo goed het verschil tussen de twee….
  Alvast bedankt voor je antwoord!

  Beantwoorden
 7. astrid
  25 januari 2015 at 21:51 (6 jaar ago)

  Je kunt hem maandag kopen bij MEDIAMARKT zonder brw kost hij 172 euro scheelt toch 🙂

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   26 januari 2015 at 13:03 (6 jaar ago)

   Wat een goede tip Astrid, dankjewel voor het delen!

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 8. Davut
  7 juni 2015 at 01:48 (6 jaar ago)

  hallo ik heb pas geleden ook zo een ding gekocht maar we deden er tarwegras in en toen liep alles vast er kwam een rode kleur op het aan/uit knopje en toen we hem lost haalden lukte het niet het bovenste gedeelte zat vast me de filter volgens mij is al dat tarwegras er om heen gewikkeld en het komt niet los ook heb ik geprobeerd van onder die tarwegras er uit te trekken maar het liep helemaal vast kan iemand me
  raadplegen heb ik hier eventueel garantie op? of hoe kan ik het best er uit halen?

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.