Le creuset RVS koekenpan review

RVS koekenpan le Creuset

Le Creuset heeft prachtige pannen. Maar in tegenstelling tot veel anderen ben ik niet zo weg van de kleuren die de le Creuset pannen normaalgesproken hebben. Wel hoor ik al twee jaar hoe fijn zo’n pan is en hoe lang deze mee gaat en toen ik een persbericht ontving dat er nu ook een RVS serie werd uitgebracht, was ik om. Want hoe gaaf is deze RVS koekenpan?

In ons huis koken wij nu op inductie en niet alle pannen zijn daar geschikt voor. Deze koekenpan gelukkig wel. Het formaat is fijn: 26cm. De koekenpannen zijn ook in 20cm en 28cm verkrijgbaar, maar ik vind dit een fijn formaat. Het handvat is ook van roestvrij staal, maar blijven door speciale bevestiging koel wanneer de pan wordt verhit. Alle pannen uit de serie (13 stuks) kunnen gewoon in de  vaatwasser en doordat ze van roestvrij staal gemaakt zijn, vervormen en roesten ze niet.

Le creuset RVS koekenpan review

Le Creuset RVS koekenpan

Le Creuset RVS collectie

Le Creuset RVS collectie (foto door Le Creuset)

Bij de aankoop van een pan krijg je levenslange garantie en dat vind ik wel heel gaaf. Waar krijg je dat tegenwoordig nog? Men moet dan wel erg zeker zijn over de kwaliteit van de producten die ze afleveren en dat vind ik een goed teken. Maar, hoe fijn is deze pan nu eigenlijk om mee te koken? Erg prettig; het eten blijft niet plakken en de pan wordt evenredig verwarmd. Hij ligt goed in de hand en ook tijdens het koken is het een plaatje om naar te kijken. Het afwassen gaat simpel. Hoewel deze RVS pan geschikt is voor de vaatwasser, was ik mijn pannen liever met de hand af. Drupje afwasmiddel en een gewone afwasborstel en de pan is weer als nieuw.

Le Creuset RVS serie

Le Creuset RVS serie

Kortom; naast heel fijn in gebruik is deze nieuwe RVS serie van Le Creuset echt prachtig. Daar hangt ook een prijskaartje aan, want de pannen zijn vrij prijzig. De RVS koekenpan van 26cm heeft een verkoopprijs van 139,-, de kleinere koekenpan van 20cm kost 99,-. Een leuke voor op je verlanglijst voor de Kerst wellicht, als je een heeeeeele lieve pruillip trekt ;-)?

Le Creuset RVS collectie

Le Creuset RVS collectie (foto door Le Creuset)

Kijk voor de alle modellen en prijzen even op de site van Le Creuset

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf naar mij zijn opgestuurd

Er zijn 2 reacties op RVS koekenpan le Creuset

 1. Nederbuur
  26 november 2014 at 17:43 (6 jaar ago)

  prachtige pannen inderdaad. Ik heb sinds kort een klassieke ronde gietijzeren pan van Le Creuset voor 10 personen. Megaduur, maar als je van koken houdt is het zoooo de moeite waard. Alles wordt gelijkmatig warm in de pan. Aanbranden gebeurt haast niet. En hij kan in de oven ook. Ik kook er haast elke dag in: stoofpotjes, gebraden, soepen, etc. Ik zocht een mat zwarte uit, ik hou ook niet van de oranje vlam.
  Maar wat de meerwaarde van deze steelpan is tov veel goedkopere andere kleefpannen is me eigenlijk niet duidelijk. Wat de gietijzeren serie betreft wel.

  Beantwoorden
 2. Laura
  27 november 2014 at 23:08 (6 jaar ago)

  Deze pannen klinken als een droom! Ik ben al tijden op zoek naar de perfecte pan en heb inmiddels al heel wat miskopen gedaan. Dat wordt sparen!

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.