Rondreizen in Canada: De 4 mooiste natuurwonderen

Door Kim – Wildernis, ruige bergen, weerspiegelende meertjes, grazende elanden en grizzlyberen, dat is rondreizen in Canada. In ieder geval, dat was het eerste wat in mij opkwam wanneer ik aan dit land dacht. Later, als ik een man, een labrador en drie kinderen heb ga ik een camper huren en op mijn gemak dit land verkennen. Dat was het plan. Totdat ik me eerder dit jaar bedacht hoe fantastisch en avontuurlijk het zou zijn om gewoon helemaal zelf, in mijn eentje, in een oud backpackerbusje de wildernis in te gaan. Toch? Ik trok mijn stoute schoenen aan, kocht een ticket, haalde mijn busje op bij het verhuurbedrijf en mijn avontuur kon beginnen.

Met 'The Beaver' kan de kampeertocht beginnen

Met ‘The Beaver’ kan de kampeertocht beginnen

Vancouver

Vancouver, de hoofdstad van British Columbia staat niet voor niets ieder jaar weer in de top 5 ‘best places to live’. Ik ben op veel plaatsen geweest maar als ik mezelf inclusief familie en vrienden op kon pakken en verplaatsen naar een andere plek dan zou het zo maar eens Vancouver kunnen zijn. Ten eerste beland je in Foodie heaven dankzij de ontzettende leuke, hippe restaurants, coffeeshops én foodtruck-scene. Ik downloadde een appje met alle Vancouver Foodtrucks en heb met veel plezier de stad doorgewandeld op zoek naar de allerlekkerste food-trucks. Ben je uitgegeten? Laat dan de skyscrapers even achter je en wandel via Stanley park naar het strand. Waar New York het central park heeft, heeft Vancouver Stanley park. Vergis je niet, het park lijkt meer op een regenwoud vol reusachtige bomen, smalle paden en…rust, midden in de stad. Verdwalen is ook serieus een optie, maar na enig dwalen en wat geluk loop je vanuit het park zo het strand op. En ben je net als ik na een paar uurtjes strand wel klaar? Binnen no-time laat je de stad achter en bevind je je in de bergen. Ik zei het toch: paradijs!

Downtown Vancouver, British Columbia

Downtown Vancouver, British Columbia

Vancouver Island

Best spannend vond ik het, na Vancouver wist ik dat ik voorlopig niet meer in de stad zou zijn, het echte kamperen ging beginnen. Mijn busje gaat de boot op en bovenop het dek staar ik met een kop warme chocomel naar de wildernis dat we langs het water passeren. Na anderhalf uur komen we aan, laad ik mijn busje vol met eten bij de lokale supermarkt en steek ik het eiland dwars over. Een flinke rit nog. En juist op het moment waarop ik een beetje dromerig naar mijn muziek luister en de kronkelweg over het eiland volg, steekt er plotseling een beer over! Mijn eerste zwarte beer! Dankzij de adrenaline ben ik gelukkig weer klaarwakker en vervolg ik mijn reis tot ik in Ucuelet aankom. Enigszins bedachtzaam installeer ik me op mijn kampeerplek aangezien ik na aankomst meteen ben ingelicht dat er een beer op de camping actief is. Desondanks geniet ik van mijn eerste knapperende kampvuurtje en zelf gekookte, gezonde maaltje en een goed boek, hier kan ik wel aan wennen!

Vancouver Island

Vancouver Island

De meeste tijd op Vancouver Island bracht ik door op Tofino en Ucuelet, beide hebben mooie surfstranden en een bijhorende ‘layed-back’ sfeertje. Ik had nog veel meer willen zien en raad iedereen dan ook aan om sowieso meer dan twee dagen op het eiland door te brengen.

Icefield Parkways

De Icefield Parkways is een route die dwars door de Canadian Rockies loopt. Het startpunt is Banff, een bekend wintersport gebied en in minder dan 400 km rijd je langs het ene natuurwonder na het andere richting het Noorden van de Rockies, Jasper National Park. Om 6 uur s’ochtends was ik al op pad om de drukte voor te zijn. Hoewel ik in juni nog heel vroeg in het seizoen zit, zijn deze bezienswaardigheden nu al extreem drukbezocht. Mijn eerste stop is Lake Louise, een van de meest gefotografeerde meren in Canada (niet zonder reden). Mijn vroege opstaan wordt gelukkig beloond. Ik mag dit bijzondere plekje, de bergen, de weerspiegeling op het meer bijna geheel alleen aanschouwen. De rest van de dag bestaan uit meren, watervallen, gletsjers, het geheel is zeker overweldigend en aan het einde van de dag strijk in dan ook moe en voldaan neer in wat mij betreft het leukste dorp in de Rockies: Jasper!

Lake louise, Alberta

Lake louise, Alberta

Athabasca Falls, Alberta

Athabasca Falls, Alberta

Onvoorstelbaar mooi, Moraine Lake

Onvoorstelbaar mooi, Moraine Lake

Jasper National Park 

Voordat ik in Jasper aankwam had ik al contact met één van de lokale ‘adventure companies’. Samen met een ouder Australisch echtpaar dat ik eerder ontmoette had ik het plan om een van de bergen bij Jasper te beklimmen. “we zien je om 8 uur bij de totempaal” mailt de gids me door. Ok, totempaal. Hoe zet ik dat in hemelsnaam in mijn TomTom? Maar zodra ik het dorpje Jasper binnenrijd wordt het me duidelijk. Het is een klein dorp bestaande uit een main street, een mooie houten chalet als toeristeninformatie punt, een heerlijk parkje, een paar coffeeshops, restaurants en midden in het dorp een totempaal dus. Heel overzichtelijk. Ik plof met een boek neer in het park en zie hoe de postbode met iedereen een praatje maakt, hoe de toeristen vol enthousiasme vertellen hoeveel beren ze die dag gezien hebben (mijn score stond die dag al op 3!) ik geniet van de geurende cinnamon rolls van de bakker en ontspan nog even voordat onze klimtocht gaat beginnen.

Lake Annette, Jasper

Lake Annette, Jasper

Terugkijkend naar Mount Robson, het hoogste punt in de Canadese Rockies

Terugkijkend naar Mount Robson, het hoogste punt in de Canadese Rockies

Ik maakte tijdens mijn tocht door Canada een klein uitstapje naar een volledig afgezonderd gebied en het laatste gematigd regenwoud in de Verenigde Staten. Ook wel bekend als ‘Vampire Country’ omdat het gebied de inspiratie was voor de ‘Twilight-serie’ van Stephanie Meyer. Hierover de volgende keer meer!

Er zijn 2 reacties op Rondreizen in Canada: De 4 mooiste natuurwonderen

 1. Paula
  10 augustus 2016 at 08:37 (3 jaar ago)

  Tof! En stoer in je eentje. Ik ga over een paar weken alleen (maar ook tijdje met een groep) op reis. Heel veel zin in!

  Waar heb jij je busje gehuurd? Tips? Ik wil vlg jaar wrs naar Canada!

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies
   10 augustus 2016 at 15:07 (3 jaar ago)

   Hoi Paula,
   Gaaf hoor dat je ook alleen op reis gaat. Echt een ervaring! De busjes kun je huren via http://www.wickedcampers.ca/ en ze zijn allemaal verschillend qua uiterlijk, super leuk!

   Groetjes, Lianne

   Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.