Nu de lente weer aanbreekt, mag dat van mij uitgebreid gevierd worden. Ik ben zeker wel een wintermens en vind het heerlijk om met de kou op mijn wangen een flink stuk te wandelen. Maar na verloop van tijd wil mijn lijf gewoon weer een zonnetje en buiten barbecueën en op het dakterras zitten tot laat in de avond. Nu de lente er weer aankomt, komt dat een stapje dichterbij! En dat vier ik met deze risotto met prei, avocado en zeevruchten. Niet te machtig, wel lekker vol van smaak.
Recept
Deze risotto is heerlijk door de combinatie van mosselen, garnalen én prei! De avocado maakt het helemaal af.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 3 personen |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Totaal | 30 min |
Risotto vind ik heerlijk comfort food. En zonder de toevoeging van klodders roomboter en kilo’s kaas, is dit recept een puur gerechtje. Ik vind de smaak van risotto met garnalen en mosselen samen met prei ook echt een lekkere combi. En zeg eens eerlijk, het ziet er toch heerlijk uit? Wanneer je niet zo weg ben van risotto met garnalen, kun je ook kiezen voor andere zeevruchten. Of kies eens voor kip of maak een vegetarische variant! Met risotto kun je zo heerlijk variëren.
Het enige waar je met risotto echt goed op moet letten, is dat de risottorijst de bouillon goed opneemt. Als dit niet goed gebeurt, dan wordt de rijst namelijk niet gaar. En dat wil je natuurlijk voorkomen! Daarom moet je de bouillon beetje bij beetje toevoegen aan de rijst, zodat het goed opgenomen kan worden. Wanneer je dit goed doet, is het maken van risotto helemaal niet zo moeilijk. En met garnalen en avocado is het nog super lekker ook!