Review Senseo up

Review van de nieuwe Senseo Up

Philips heeft met de Senseo Up weer een nieuw model toegevoegd aan het assortiment Senseo koffiezet apparaten. Iedere morgen voor, tijdens of na het ontbijt drink in een kopje koffie verkeerd, met een veganistische melkvervanger. Een jaar of twee terug kochten mijn vriend en ik een filter koffiezetapparaat, maar behalve bij visite bleken de hoeveelheden alleen maar onhandig. Daarnaast heb ik ‘s ochtends niet zoveel tijd, omdat ik mijn ontbijt én lunch moet voorbereiden. De Up is speciaal bedoeld voor ‘enkele’ kopjes koffie, dus ik was er erg benieuwd naar.

Ook een aantal functionaliteiten op deze Senseo zijn nieuw. Zo kun je in twee formaten koffie zetten: een groot formaat en een klein, espresso-achtig formaat. Omdat je beide bakjes koffie met hetzelfde soort koffiepad zet, verschilt logischerwijs de sterkte van je koffie. Zelf vind ik het lekker om een vrij sterk kopje koffie te zetten en dit dan ‘af te zwakken’ met amandel- of sojamelk.

Review Senseo Up

Review Senseo Up

Ook nieuw aan dit apparaat: je zet de machine aan door op het kopje koffie van jouw keuze te drukken (klein/groot). Vervolgens warmt de Senseo vanzelf op. Wanneer warm genoeg, wordt je kopje koffie automatisch gezet en daarna springt de machine ook weer vanzelf uit. Ik vind het handig! En hoewel mijn vriend niet wil erkennen dat hij altijd het koffiezetapparaat aan liet staan, ben ik er vooral namens hem erg blij mee dat de Up automatisch uitspringt.

Het design vind ik ook erg mooi. De Senseo Up is smal en past daardoor fijn op het aanrecht. Ook de moderne uitstraling vind ik een stuk mooier dan de ‘oude’ Senseo die hiervoor mijn aanrecht sierde.

Review Senseo Up

Review Senseo Up

Voor wie is deze Senseo Up geschikt? Mensen die bij voorkeur een paar kopjes koffie per dag zetten, voor zichzelf, vaak veel dingen tegelijk doen en daarna vergeten het koffiezetapparaat uit te schakelen. Daarnaast ook echt een plus dat je met deze Senseo kunt kiezen voor een sterker of minder sterk kopje koffie, net wat je lekker vindt. Mijn sterke koffie verkeerd met amandelmelk smaakt me in ieder geval heerlijk!

P.s. Philips heeft nu tijdelijk een actie waarbij € 20 retour krijgt op een nieuwe Senseo Up.

 Adviesprijs Senseo Up: € 89,95 – Online verkrijgbaar bij Bol.com

Review Senseo Up

Review Senseo Up

Er zijn 2 reacties op Review van de nieuwe Senseo Up

 1. Petra
  3 mei 2014 at 08:04 (7 jaar ago)

  Eerlijk gezegd moet ik toch wel een beetje wennen aan de vorm van het apparaat…

  Beantwoorden
 2. lianda
  3 mei 2014 at 14:24 (7 jaar ago)

  Ik heb gehoord als je melk gebruikt met dit soort aparaten dan is je koffie al koud voordat je partner of visite de koffie heeft.. ik zet wel gewoon zonder melk senseo en doe er dan apart melk op met de melkopschuimer apart

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.