review-tomtom-sporthorloge

Review TomTom sporthorloge: Multi-Sport cardio

Na een aantal jaar geplaagd te zijn door terugkerende knieblessures, heb ik sinds afgelopen zomer eindelijk het hardlopen weer op kunnen pakken. Met kleine stapjes ben ik weer begonnen, met 1,5km á 2km, maar inmiddels gaan de trainingen alweer richting de 8km. Heerlijk, vooral nu in de winter, om lekker een frisse neus te halen en mijn hoofd leeg te maken. Sinds augustus loop ik met een TomTom sporthorloge: de Multi-Sport Cardio; een echte alleskunner met ingebouwde hartslagmeter. Nu ik het horloge een aantal maanden gebruik wil ik graag mijn ervaringen met jullie delen.

De Multi-Sport Cardio is in twee kleuren te krijgen: zwart met rood en de wit met rode versie, die ik heb. In het horloge zit een hartslagmeter, dus je hebt geen aparte hartslagmeter op je borst nodig. Wat mij betreft echt een uitkomst! Op een groot display scherm kun je real-time allerlei informatie zien, of je nu aan het hardlopen, fietsen of zwemmen bent. Zelf heb ik het horloge nog niet gebruikt tijdens het fietsen of zwemmen, maar wel zo’n twee keer per week met hardlopen. Je kunt het standaard display tijdens het hardlopen instellen op de informatie die jij wilt zien. Loop je op tijd? Of juist op snelheid? Geen probleem, kies de weergave die je het handigst vindt.

review-tomtomsporthorloge

Review: TomTom Multi-Sport Cardio sporthorloge

Het is geschikt voor mensen met brede en smalle polsen, door de handige sluiting: met 3 ‘pinnetjes’ druk je het overgebleven bandje vast en deze schiet niet gemakkelijk los. Mij is dat tot nu toe in ieder geval niet gebeurd. Daarnaast weegt het horloge bijna niets en heel comfortabel om te dragen. Zo comfortabel dat ik ‘m ook vaak gewoon naar mijn werk om heb en mensen mij regelmatig vragen of ik ‘ zo’n smartwatch ding ‘ om heb. Hij valt op en mensen vinden ‘m mooi!

Door middel van een USB-aansluiting verbind je de Multi-Sport Cardio met de computer, wat trouwens echt super makkelijk is (ik ben niet zo’n technische held). Online kun je je resultaten inzien en geinige details bekijken, bijvoorbeeld je snelheid per deel van je workout. Daarnaast kun je via de computer instellen dat je tegen een vorige prestatie wilt ‘racen’, om je tijd op een bepaalde afstand te verbeteren bijvoorbeeld. Heerlijk om jezelf uit te dagen. Ook geeft het horloge een actuele weergave van het aantal verbrande calorieen, op basis van lengte en gewicht wat je het ingevoerd. Online kun je vervolgens je resultatenook synchroniseren met verschillende apps, zoals MapMyFitness. Handig!

review-tomtom-sporthorloge

Review: TomTom Multi-Sport Cardio sporthorloge

In plaats van puur op tijd, afstand of snelheid te lopen kun je ook kiezen voor één van de vijf intensiteitszones: rustig, fat burn, conditie, snelheid en sprint. Op basis van hartslagzones per intensiteit en jouw hartslag tijdens de workout geeft je horloge dan aan of je rustiger aan moet doen of juist een tandje bij mag zetten.

review-tomtom-sporthorloge-met-hartslagmeter

TomTom Multi-Sport Cardio, met ingebouwde hartslagmeter

Tot op heden heb ik slechts één nadeel kunnen ontdekken: je moet de sportswatch tussen iedere training aansluiten op de computer (wel maar 1 of 2 minuutjes) om de Quick-GPS up-to-date te houden. De Quick-GPS zorgt ervoor dat je buiten binnen een paar seconden verbinding hebt met de satelliet en dat schijnt bij andere sporthorloges niet altijd even gemakkelijk te gaan. De GPS is dus super, maar je moet het horloge daarvoor wel steeds even snel updaten.

review-tom-tom-sporthorloge

TomTom Multi-Sport Cardio. Links de 5 trainingszones en rechts één van de displays tijdens je workout

En dan de prijs: de TomTom Multi-Sport Cardio heeft een adviesprijs van € 299,- en dat is natuurlijk een stevig prijskaartje. Maar ik vind dit sporthorloge wel echt een investering in mijn conditie. Ik loop beter, houd mijn tempo bij en hoef geen vervelende hartslagmeter om mijn borst. Daarnaast kan ik gericht mijn tijd verbeteren op dezelfde afstand met behulp van de ‘race’ mode en kan ik het horloge ook gebruiken tijdens het fietsen, zwemmen en bij het hardlopen op een loopband, binnen. Perfect! Dus even slikken en wegkijken bij het afrekenen, maar reken maar dat je er blij mee zult zijn.

Bekijk op bol.com

 

review-tomtom-sporthorloge

Review: TomTom Multi-Sport Cardio sporthorloge

Er zijn 5 reacties op Review TomTom sporthorloge: Multi-Sport cardio

 1. josien
  7 januari 2015 at 08:36 (6 jaar ago)

  Ik heb hem nu ook vanaf augustus, werkt zeker heel fijn. Ik kan hem via bluetooth aan mn telefoon koppelen via de app mysports tomtom. Dan doet hij ook automatisch updaten. Aan de computer leggen is dus niet altijd nodig! Ik heb er ook al mee gefietst, dan kan je hem om doen of aan je stuur vast maken. In het laatste geval moet je de hartslagsensor even uit zetten.

  Groetjes

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   8 januari 2015 at 22:12 (6 jaar ago)

   Goede tip Josien, ik had de app nog helemaal niet ontdekt. Inderdaad kun je dan ook de GPS automatisch updaten, super fijn… Minpunt ook opgelost! En leuk dat je ook via je je telefoon al je sportresultaten kunt inzien. Thanks 😀

   Jij bent er ook blij mee dus?

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 2. Marcella
  9 januari 2015 at 09:42 (6 jaar ago)

  Wat een gaaf ding, klinkt echt onwijs handig! Fijn dat je ook zwemresultaten kan meten, kan lang niet altijd. Ik ga ‘m overwegen want duur is ie wel ja!

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies (@FocusonFoodies)
   10 januari 2015 at 13:57 (6 jaar ago)

   Haha ja valt wel een beetje tegen hè? Maar hij is inderdaad zo handig en als je ‘m ook als “gewoon” horloge draagt is de prijs voor mijn gevoel al wat beter te overkomen ;-)!

   Beantwoorden
 3. Sophie33
  16 januari 2015 at 13:14 (6 jaar ago)

  Interessante horloge! Ze zien er een beetje retro cool uit!

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.