Review Tefal Actifry Mini

Review Tefal Actifry Mini

Review Tefal Actifry Mini
De Tefal Actifry is bij veel mensen geen onbekend product. Ook bij mij niet, het concept kende ik al en ik heb al vaker in de winkel voor dit bijzondere apparaat gestaan. Toch heb ik de Actifry, tot vorige week, nooit in huis gehaald en wel om twee reden.

1) Ik vond het een monsterachtig groot apparaat en mijn huishouden bestaat uit welgeteld twee personen.

2) Frietjes uit de oven vind ik niet zo’n succes en ik had stiekeme twijfels dat patat uit de Actifry hetzelfde zou smaken.

Dus om deze twee redenen was ik nooit tot aankoop over gegaan. Tot mijn ten gehore kwam dat er nu een nieuwe Tefal Actifry Mini op de markt was. Speciaal voor kleine huishoudens (ongeveer 2 personen), dus een kleiner model. En weg was reden 1 en werd mijn nieuwsgierigheid naar dit apparaat zo groot dat ook reden 2 aan de kant werd geschoven. Proberen die Actifry!

En zo pakte ik afgelopen weekend de doos uit en stond er ineens een Actifry Mini in onze keuken. Mijn vriend, die gek is van frietjes, wilde die avond natuurlijk meteen patat eten en zo konden we meteen testen hoe alles werkte. De Actifry is super makkelijk in gebruik. Ik ben een echte techniek-sukkel en als ik snap hoe het werkt… Geloof me, dan snappen jullie ook hoe het werkt. Het apparaat op zich is nog steeds vrij fors van formaat, dus je moet wel een plekje in de kast of berging hebben om hem neer te zetten. Er past 0.6kg in de Actifry, dus voor 2 personen betekent dat een flinke portie frietjes in één keer. 600 gram frietjes is in 22 minuten klaar. Aanzetten en niet meer naar om kijken :-).

Er wordt trouwens ook een receptenboekje bij de Actifry geleverd, wat ik persoonlijk super handig vond. Hierin staat, naast onverwachte recepten (Boef Stroganoff of Gebakken banaan) een handige uitleg over (met plaatjes!!) over hoe je de aparte onderdelen kunt loshalen en in de vaatwasser kunt doen. Hier is mijn eerste hallelujah moment. Een frituur kan niet in de vaatwasser. Een frituur plakt, is vies, stink en is ongezond. Alle onderdelen van de Actifry kunnen in de vaatwasser, het stinkt niet, en je gebruikt een kleine eetlepel (olijf)olie per lading frietjes. Actifry: +10.

Maar goed, hartstikke leuk dat het zo makkelijk in gebruik is, dan moet de friet ook nog wel ergens naar smaken. En dat doet het! Om mijn vriend te citeren: “Dit zijn de lekkerste frietjes ooit!”. Mijn ouders kwamen zondag de frietjes testen en ik kan je vertellen dat ze zeer sceptisch waren. Na de eerste frietjes moest ik voor mijn moeder meteen kijken waar ze de gewone versie van de Actifry kon kopen. Ook zij waren er helemaal weg van. Logisch, want zonder ook maar een drupje olie te gebruiken (bij diepvries frietjes hoeft dit niet), heb je super krokante patatjes op tafel staan. Maak je zelf verse frietjes van aardappelen, moet je er dus één lepeltje (olijf)olie bij doen. Het lepeltje zit er trouwens bij, dus je hoeft niet zelf in te schatten hoeveel olie je moet gebruiken. In het recepten boekje staat voor de meest gangbare ingrediënten ook het aantal bakminuten, super handig! Aankomend weekend ga ik lekkere kip drumsticks in de Actifry doen; kan nu al niet wachten.

Review Tefal Actifry Mini

Review Tefal Actifry Mini

Review Tefal Actifry Mini

Review Tefal Actifry Mini

Review Tefal Actifry Mini

Review Tefal Actifry Mini

Review Tefal Actifry Mini

Review Tefal Actifry Mini

Review Tefal Actifry Mini patat

Review Tefal Actifry Mini patat

Je hebt het vast al opgemaakt uit de woorden hierboven, maar ik ben fan van de Tefal Actifry Mini. Het is een fijn apparaat, gemakkelijk en duidelijk in gebruik en je kunt er niet alleen makkelijk, maar ook nog eens gezond mee bakken! Super knapperige frietjes in 20 minuten zonder toevoeging van olie? Ik kan het je van harte aanraden om eens te proberen en je zult net zo verkocht zijn als ik :-).

Meer informatie en specificaties vind je op de website van Tefal.
De Tefal Actifry Mini is bij Bol.com verkrijgbaar voor € 145 en wordt dan gratis thuisbezorgd.

Er zijn 19 reacties op Review Tefal Actifry Mini

 1. Annemarie
  4 november 2013 at 20:11 (7 jaar ago)

  Die gaat op mijn verlanglijstje. Ik was altijd al benieuwd maar erg sceptische. Ik ben stapel op friet maar mag geen frituur meer. Nu doe ik het in de oven.

  Beantwoorden
 2. Mirjam
  4 november 2013 at 20:23 (7 jaar ago)

  Ik heb de grote een keer geprobeerd. Nu eet ik zelf geen frikandellen maar man en kids wel. Zodra de patat klaar is moeten de frikandellen er nog in. Patat is lang en breed op, zijn de frikandellen pas klaar. En voor grote eters was de gewone actifry niet groot genoeg.

  Beantwoorden
 3. Annemarie
  4 november 2013 at 20:37 (7 jaar ago)

  Ik ben gelijk enthousiast als ik je verhaal lees, jammer dat ie zo prijzig is en dat is dan nog maar de mini.. een goede voor op het verlanglijstje.

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   4 november 2013 at 21:24 (7 jaar ago)

   Leuk om te horen Annemarie! De grote is volgens mij verkrijgbaar vanaf € 180,-, dus dat valt qua prijsverschil nog best mee. Maar het is inderdaad even prijzig, dat ben ik met je eens.

   Beantwoorden
 4. mirjam
  4 november 2013 at 22:37 (7 jaar ago)

  Kunnen er ook kroketten en frikadellen in?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   5 november 2013 at 09:51 (7 jaar ago)

   Jazeker, dat heb ik vernomen. We hebben geen snacks in huis verder omdat ik dat niet mag eten, maar zal vriendlief deze week eens laten testen ;-)!

   Beantwoorden
 5. loes
  5 november 2013 at 00:12 (7 jaar ago)

  hoe lang doe je over het bakken van die 600 gram friet?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   5 november 2013 at 09:50 (7 jaar ago)

   heb ik dat er niet bijgezet? Stom, ga ik doen.. Ze moeten 20-22 minuutjes bakken!

   Beantwoorden
 6. Tineke de Jong
  5 november 2013 at 15:08 (7 jaar ago)

  Heel erg bedankt voor je duidelijke review. Het is een hoop geld voor zo nu en dan een patatje… Ik had graag het resultaat van jouw gebakken patatjes gezien op een foto….

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   6 november 2013 at 19:30 (7 jaar ago)

   Bedankt Tineke. En je hebt helemaal gelijk, er hoort een foto bij van het resultaat! Daarom heb ik speciaal gister weer patatjes gebakken met de Actifry (wat een straf ;)) en een foto toegevoegd. Dank voor je reactie!

   Beantwoorden
 7. creating
  5 november 2013 at 17:24 (7 jaar ago)

  Kun je er ook knapperige groentefrietjes mee maken, zoals bijv van knolselderij, pompoen? Als je bijv. geen koolhydraten wil/mag?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   6 november 2013 at 20:36 (7 jaar ago)

   Dat schijnt zeker te kunnen en ik ga dat zeer binnenkort ook proberen. Dan voeg ik uiteraard een update toe aan deze review 🙂

   Beantwoorden
 8. Judith
  6 november 2013 at 17:09 (7 jaar ago)

  Leuke review en het apparaat is veel handiger dan ik dacht! Vooral fijn dat het makkelijk schoon te maken is en dat je er niet persé frites of iets dergelijks in hoeft te maken, maar dat je er ook andere dingen in kunt maken.

  Beantwoorden
 9. Marlies
  6 november 2013 at 19:46 (7 jaar ago)

  Ik heb er ook een! Super handig ter vervanging van gekookte aardappels. Maar wil je hem ipv patat-dag doen (doen wij zelden) dan is dat geen aanrader als je met z’n 5e bent 😉

  Beantwoorden
 10. Ria
  10 november 2013 at 15:33 (7 jaar ago)

  Zou het ook met kokosolie kunnen ipv olijfolie?

  Beantwoorden
  • Pam
   19 november 2013 at 21:10 (7 jaar ago)

   Hallo Allemaal,
   Heb al jaren twee actifrys. Wij wonen met zn tweeen en er wordt er elke dag wel eentje gebruikt of allebei tegelijk. Dit klinkt decadent, maar de ene heb ik gewonnen met het insturen van een recept, de tweede zgan op koninginnedag voor 5€.
   Wat doen wij erin:
   Ik heb net even zaden geroosterd voor in de sla, gewoon erin doen en aanzetten.
   Smeer de pan in met kokosolie. Leg hier rauwe zalmmoten op, daar bovenop boursin oid. Een minuut of 8 en het smaakt heerlijk. Alle soorten witvis doe ik hetzelfde, snel, simpel en makkelijk.
   Als we aardappelen eten snijd ik ze in blokjes, klontje kokosolie erover en een ruime hoeveelheid cajunkruiden erover strooien.
   Pan insmeren met kokosolie of olijf. Gewoon je vlees erin leggen en 10 minuten later is het klaar.
   Kippedrumstickjes erin, 10 minuten en klaar
   Zommar een paar ideetjes,
   Groet Pam

   Beantwoorden
 11. anita
  20 november 2013 at 00:07 (7 jaar ago)

  dit lijkt mij al langer een mooi apparaat; kun je hierin ook koolraap knolselderij pastinaak bataat frietjes in maken met kruiden en zout?? als vervanger van frietjes? ben ontzettend benieuwd

  Beantwoorden
 12. joke
  31 oktober 2014 at 15:40 (6 jaar ago)

  Hoi,

  ook superhandig om granola in te maken! Kokosvet smelten met bijvoorbeeld wat honing, havervlokken, havermout en alle noten en zaden die je maar wil eronder mengen en in de airfryer tot alles goudbruin is. Superlekker, makkelijk én gezond!
  gr
  Joke

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.