Russel Hobbs Handmixer Allure

Review: Russel Hobbs Allure Handmixer

Via de Social Media kanalen krijg ik vaak de vraag welke keukenapparaten ik gebruik voor mijn recepten. Sinds een aantal weken heb ik een nieuwe handmixer, die ik voor Fonq mocht testen. Fonq is een super leuk online warenhuis, met een erg uitgebreide en originele food afdeling. Uit reacties in mijn omgeving merkte ik dat veel mensen Fonq (nog) niet kennen en dat is jammer! Mijn vriend en ik kregen toevallig 2 jaar geleden met Kerstmis al een waardebon om online wat te bestellen en wij zijn sindsdien allebei fan.

Russel Hobbs Handmixer Allure

Russel Hobbs Handmixer Allure

Om terug te komen op de handmixer; mijn oude handmixer was aan vernieuwing toe. Het was een erg oud model en had zijn beste tijd gehad. Op zoek dus naar een nieuwe handmixer, mét deeghaken. Omdat ik behoorlijk vaak koekjesdeeg maak, leek dat me wel handig. Al snel viel mijn oog op de Allure handmixer van Russel Hobbs. Niet alleen zag die er super strak en mooi uit; hij heeft maar liefst 6 verschillende snelheden en een LCD display. Op dit display kun je precies zien hoelang je aan het mixen bent. Ideaal! Op de een of andere manier is mijn gevoel voor tijd compleet de weg kwijt tijdens het mixen van bijvoorbeeld deeg of het opkloppen van eieren. Voor mijn gevoel ben ik soms al minutenlang aan het mixen en als ik dan half over mijn schouder op de klok kijk is er nog geen minuut voorbij. Dus zeker bij het uitschrijven van recepten kan ik voortaan nauwkeurig aangeven hoelang er geklopt of gemixt moet worden.

LCD display handmixer

LCD display handmixer

De Allure handmixer ligt lekker in de hand. Wel vind ik ‘m wat aan de zware kant, vooral in vergelijking tot mijn vorige handmixer. Dat was namelijk zo’n goedkoop plastic geval en woog helemaal niets. Dat deze Allure iets zwaarder is, is gewoon een kwestie van wennen, want bij gebruik ervaar ik het gewicht verder niet als storend. Door middel van 2 knopjes links en rechts naast de Power button, kun je de snelheid van de mixer instellen. Daarnaast is er ook nog een Turbo functie, die vooral geschikt is om kort even extra krachtig te mixen.

Wat ik erg prettig vind, is de brede voet van de mixer. Je kunt ‘m gewoon even neerzetten tijdens het mixen en hij valt echt niet om! Fijn, als ik even terugdenk aan mijn ouder mixer, want die moest ergens tegenaan leunen. En met vieze kloppers of deeghaken is dat nou niet echt een succes. Over vieze kloppers gesproken, die kunnen gelukkig gewoon in de vaatwasser.

Russel Hobbs Handmixer Allure

Russel Hobbs Handmixer Allure

Ik ben erg tevreden met deze Allure handmixer van Russel Hobbs. Het is een apparaat wat er niet alleen erg mooi uitziet, maar ook nog erg functioneel is. Door de 6 snelheden kun je vooral goed doseren en met 350 Watt is ‘ie krachtig genoeg. Kortom, een fijne toevoeging aan mijn keuken en hij maakt vooral recepten met deeg makkelijker te maken!

De Russel Hobbs Allure Handmixer heb je voor €49,95 in huis. Fonq heeft trouwens momenteel Sale, met kortingen tot 50%. Neem vooral dus eens een kijkje op hun food categorie, want ze hebben super leuke en originele producten die ook erg leuk zijn om cadeau te geven.

Er zijn 2 reacties op Review: Russel Hobbs Allure Handmixer

 1. Barbara
  9 juli 2014 at 22:57 (7 jaar ago)

  Hoi,
  wij bakken ook graag, ik zelf, maar ook mijn dochters van 8 en 6. Mijn oude mixer, nog van mijn oma, begaf het (radartjes compleet versleten), na 40 jaar. Nu voor mijn verjaardag een goede mixer, een russel hobbs. Wat zwaarder qua vermogen, om ook goed deeg te kunnen kneden. In eerste instantie helemaal gelukkig. Maar, bij de tweede cake gaat het al mis. Mijn dochter wil de kloppers eraf halen (om lekker af te likken), maar met dat ze met haar vingers in de haken ze eruit haalt, pakt ze met haar andere hand het handvat, en daarmee de knop onder het handvat. de mixer stond nog niet helemaal uit. En dus… mixer raast aan, vingers ertussen, zware kneusing als gevolg, huilende, bange kinderen (die sindsdien de mixer niet meer aanraken). En omdat ‘ie veel vermogen heeft ging het meteen erg hard. Het deed heel zeer, want, je hebt ook niet een, twee, drie je vingers eruit, of met je andere hand de uitknop gevonden.
  Ondertussen zijn de kloppers krom van al het geweld, en is er denk ik binnenin ook iets niet goed meer. Hij hapert nu af en toe.
  Ik zou graag een nieuwe krijgen, want hij beviel mij goed, maar dan daarnaast voor de meiden een simpel mixertje, waarbij uit gewoon uit is. ik denk dat ik maar eens contact opneem met de winkel.
  Voor iedereen als tip. Niet geschikt voor kinderen , en denk erom hem UIT te zetten.

  Groet, Barbara

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   13 juli 2014 at 13:50 (7 jaar ago)

   Hoi Barbara,

   Bedankt voor je reactie. Wat vervelend om te horen en wat sneu voor je meiden! Hopelijk gaat het ondertussen wat beter met je dochter. Met alle elektrische apparaten zou ik de stekker direct uit het stopcontact halen wanneer je er klaar mee bent, ook om dit soort vervelende ongelukken te voorkomen.

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.