Green Tea Honey Lemon Ginseng TN

Review: nieuwe smaken kruidenthee van Celestial Seasonings

Wanneer je geen fris of alcohol drinkt, geen fruitsapjes met toegevoegde suikers en maar één kopje koffie per dag, is thee al gauw je beste vriend. Ik dronk ook al veel thee voordat ik suikervrij at, maar de laatste maanden is het mijn nummer één drankje geworden. Fruitsmaakjes of zelfs thee met muffin smaakjes zijn niet aan mij besteedt; doe mij maar gewoon kruidenthee. Mijn favoriete thee is groene thee, maar daar heb je natuurlijk zo veel varianten van. Daarom was ik erg benieuwd naar de nieuwe smaken kruidenthee van Celestial Seasonings en probeerde ik Green Tea Honey Lemon Ginseng en Sleepytime Peach.

Bij Celestial Seasonings maken ze natuurlijke thee die niet alleen goed is voor mens, maar ook voor de wereld. Alle thee is altijd 100% natuurlijk en er worden geen kunstmatige middelen aan toegevoegd. Daardoor is het verpakkingsmateriaal ecologisch verantwoord en zit er bijvoorbeeld ook geen touwtje aan het theezakje. Ik vind het een fijne gedachte dat de mensen achter mijn kopje thee over hun product en het effect van hun product op de wereld hebben nagedacht. Daarnaast is deze thee weer een bevestiging dat er aan veel natuurlijke ingrediënten echt niets raars hoeft worden toegevoegd om het super lekker te maken. Win-win!

Celestial Seasonings Honey Lemon Ginseng

Celestial Seasonings Honey Lemon Ginseng

Laat ik beginnen met de Honey Lemon Ginseng; van deze groene thee had ik hoge verwachtingen. De thee is fris en heeft niet de bittere nasmaak die je bij sommige groene thee weleens ervaart. Door het snufje honing proef je ook een heerlijke zoete noot, die allesbehalve overheersend is. Voor een groene thee is deze Honey Lemon Ginseng heerlijk fris en zacht en ik zou ‘m eindeloos kunnen drinken. Dat brengt mij op het enige minpuntje; de thee bevat cafeïne. Daar kun je gevoelig voor zijn en bijvoorbeeld, net als ik, bij een teveel aan cafeïne hoofdpijn van krijgen. Ik houd het dus bij maximaal 2 tot 3 kopjes van deze Green Tea Honey Lemon Ginseng per dag. Jammer, zonder cafeïne was het een thee geweest die ik de hele dag door zou drinken!

Celestial Seasonings Sleepytime Peach

Celestial Seasonings Sleepytime Peach

De Sleepytime Peach daarentegen, bevat helemaal geen cafeïne. Dat zou ook erg opmerkelijk zijn voor een rustgevende thee. ‘s Avonds voor het slapen gaan, drink ik graag een kopje kamille thee voor de rustgevende werking. De smaak van kamille vind ik echter niet super, dus was ik benieuwd of deze nieuwe smaak van Celestial Seasonings een beter alternatief zou zijn. In deze Sleepytime thee zit kamille, munt, citroengras en natuurlijk perzik. Nu ben ik niet zo’n fruitsmaak liefhebber, in mijn thee dan, maar ik moet bekennen dat ik dat in deze thee niet vind overheersen. Ook deze thee is zacht van smaak, zelfs als je het zakje wat langer laat trekken. Door de combi van citroengras en munt is het daarnaast een frisse thee, die heerlijk is voor het slapen gaan. Niet te sterk en juist zacht en de kamille heeft een rustgevende werking op je lichaam. Ideaal laatste theetje ‘s avonds op de bank!

Beide nieuwe smaken van Celestial Seasonings zijn naar mijn mening zeer geslaagd. Wel vind ik het jammer dat de Green Tea Honey Lemon Ginseng cafeïne bevat. Ben je ook een liefhebber van (natuurlijke) thee? Dan zou ik deze smaken zeker eens proberen. Vanaf vandaag liggen ze in de winkel, bijvoorbeeld bij Albert Heijn of Jumbo. Je kunt ze echter ook online kopen, bijvoorbeeld bij natuurwinkel de Weegschaal.

nieuwe smaken Celestial Seasonings

nieuwe smaken Celestial Seasonings

Er zijn 2 reacties op Review: nieuwe smaken kruidenthee van Celestial Seasonings

 1. Dominique
  25 november 2013 at 11:10 (7 jaar ago)

  De Honey Lemon Ginseng is inderdaad heerlijk, maar alles behalve nieuw! Ik drink hem nu al bijna 2 jaar, ik koop het altijd bij de Tuinen.

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   25 november 2013 at 14:43 (7 jaar ago)

   Oh dat is ook vreemd! Zal eens navragen, ik kreeg te horen dat het echt een nieuwe smaak is…

   Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.