Review Just Nuts

Review: Just Nuts Gezonde Tussendoortjes

Hier op de site heb ik het wel vaker gehad over gezonde tussendoortjes en dat het soms best lastig kan zijn om geschikte tussendoortjes te vinden als je suikervrij eet. Daarom was ik blij verrast toen Just Nuts mij een mailtje stuurde met de vraag of ik eens hun repen wilde proberen.

Natuurlijk ging ik direct even checken of dat de repen inderdaad suikervrij en tarwevrij waren. Op de website zag ik dat Just Nuts repen wel spelt bevatten en ik was de afgelopen maanden in de veronderstelling dat spelt niet tarwevrij is. Dus ben ik een zoektocht begonnen op het internet en de meeste bronnen geven  toch aan dat spelt wél geschikt is voor mensen met een tarwe intolerantie, maar absoluut niet glutenvrij. Heb je een gluten allergie, dan zijn de Just Nuts repen dus helaas niet geschikt voor je.

Review Just Nuts

De reepjes zijn gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten en bevatten geen kunstmatige suikers, alleen de suikers uit het fruit wat in de repen zit. Er zijn 3 smaken verkrijgbaar en ik probeerde  ze alledrie o: Coconut Apple & Cinnamon en Cranberry. De basis ingrediënten van de repen zijn ongeveer hetzelfde en dit is het lijstje ingrediënten in de Apple & Cinnamon reep: dadels, speltvlokken, rozijnen, amandelen, appel, appelsap, water, kaneel en zonnebloemolie.

Mijn favoriet is absoluut de Apple & Cinnamon reep. Waarschijnlijk ook omdat ik gek ben op kaneel, maar deze reep is vol van smaak. Hij doet me een beetje aan de herfst denken, dat komt natuurlijk door de combinatie van kaneel en appel.

Review Just Nuts

Op de tweede plek kwam bij mij de Cranberry reep, die lekker fruitig is. Alle repen zijn trouwens sticky, vooral omdat er dadels inzitten. Wil je echt een crunchy reep, dan zijn deze misschien niet helemaal je ding. Als laatste probeerde ik de Coconut reep. Die vond ik niet zo lekker; een beetje zurig op de een of andere manier. Jammer, want normaal ben ik gek op kokos.

Ik vind de repen van Just Nuts heel geschikt als tussendoortjes! Ze kosten 1,25 per stuk en zijn verkrijgbaar bij biologische winkels als Marqt en Ekoplaza, en ook bij de grotere Albert Heijn en AH to go.

Er zijn 2 reacties op Review: Just Nuts Gezonde Tussendoortjes

 1. Marieke
  24 juni 2013 at 11:29 (8 jaar ago)

  Klinkt goed, ik ga er naar op zoek in mijn Albert Heijn 🙂

  Beantwoorden
 2. Krista
  27 juli 2013 at 21:23 (8 jaar ago)

  Ik heb laatst bij Marqt een NAKD reep gekocht, was echt erg lekker! Kijk daar ook eens naar, ze hebben heel veel verschillende soorten.!

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.