fitbit flex review health

Review Fitbit Flex

Een kleine week voor de kerst werd ik dikke vrienden met een nieuw apparaatje: de Fitbit Flex. Dit zwarte bandje houdt sindsdien voor mij bij hoeveel stappen ik iedere dag zet, hoeveel minuten ik actief ben geweest, hoeveel calorieën ik ongeveer heb verbrand en zelfs hoe ik heb geslapen. Daarnaast houd ik via de app op mijn iPhone bij hoeveel water ik heb gedronken en kun je bijhouden wat je die dag hebt gegeten. Hieronder een uitgebreidere review van de Fitbit Flex, want ik ben heel positief over dit apparaat wat mij helpt nét een beetje gezonder te leven.

Leef ik ongezond dan? Nee, zeker niet. Ik loop minimaal twee keer per week hard en, zoals jullie vast vermoeden, heb ik een hele gezonde manier van eten. Veel groenten, vis en mager vlees en geen geraffineerde suiker of koemelkproducten. Daar staat tegenover dat ik zittend werk doe en hoewel ik veel in de keuken sta en fotografeer op de dagen dat ik thuiswerk, valt het vies tegen hoe actief je dan bent. En dus werd ik vanaf het moment dat ik mijn Fitbit Flex droeg geconfronteerd me het feit dat ik te weinig stappen zet op de dagen dat ik werk en niet hardloop, zo’n 5 dagen in de week dus.

Hoe werkt het?

Het echte apparaatje wat alles meet en bijhoudt, is een klein zwart dingetje: de Flex tracker. Deze ‘klik’ je in een plastic accessoire bandje, welke in verschillende kleuren te krijgen is. De mijne is zwart en niet zo opvallend, wat ik prima vind. Het bandje is bovendien heel comfortabel en ook tijdens het slapen merk ik absoluut niet dat ik iets om mijn pols heb. Wanneer je de Flex voor het eerst gebruikt, is het handig om meteen de bijbehorende (gratis) app te downloaden, die super fijn werkt op mijn iPhone. Met de app houd je gedurende de dag goed bij wat je drinkt of eet (zelf invullen) en kun je snel zien of je al een beetje op schema ligt qua beweging.

Health: Fitbit Flex review

Health: Fitbit Flex review

Health: Fitbit Flex review - slapen

Health: Fitbit Flex review – slapen

Tot nu toe moet ik de Flex ongeveer eens in de week een paar uur via het meegeleverde USB-kabeltje laten opladen. De rest van de week hoef je dus nergens aan te denken en doe ik ‘m alleen af tijdens het douchen. Je kunt de Flex trouwens ook gebruiken als hardloop ‘app’, hoewel ik daar liever mijn sporthorloge voor gebruik om realtime snelheid en hartslag te kunnen zien. Er komt binnenkort echter een nieuw model aan van Fitbit, de Surge, die onder andere ook hartslag functionaliteit heeft en een groter display. Dit zou dus wellicht wel een hele fijne alles(-in-één)kunner zijn.

Sinds ik de Flex heb, ga ik veel vaker ‘s avonds een rondje lopen of tijdens mijn lunch aan de wandel. Moet er iets op een andere afdeling worden afgegeven of water worden gehaald? Ik doe het wel, want op zo’n zittende werkdag móét ik meer bewegen. Een richtlijn voor een goede, actieve dag is zo’n 10.000 stappen en op de dagen dat ik niet hardloop kom ik normaal maar aan de 2.000 – 3.000. Tja, wat binnenshuis lopen, naar de auto en van de auto naar je werk is bij lange na niet genoeg beweging. Ook vind ik het heel interessant om te zien hoe ik slaap en hoe ik vooral aan het begin van de nacht mijn échte diepe slaapuren maak.

Health: Fitbit Flex review - dashboard van de app

Health: Fitbit Flex review – dashboard van de app

Health: Fitbit Flex review - hier zie je de tracker losgekoppeld van de armband

Health: Fitbit Flex review – hier zie je de tracker losgekoppeld van de armband

FItbit Flex in aqua (foto door Fitbit)

FItbit Flex in aqua (foto Fitbit)

Conclusie

Wil je graag wat meer bewegen en gezonder leven? Dan kan ik je de Fitbit Flex van harte aanraden. Ook al eet je al gezond en sport je een paar keer per week; het aantal stappen wat je zet zal je wellicht alsnog verbazen. De Fitbit Flex is online verkrijgbaar en kost nu (tijdelijk?) E 69,00; ik kocht ‘m voor de kerst nog voor de BF voor E 89,- dus dat scheelt!.

Bekijk op bol.com

Lijkt de Flex jullie wat? En ik ben super benieuwd hoe actief jij jezelf inschat, denk je daar wel eens over na?

Er zijn 7 reacties op Review Fitbit Flex

 1. Ianna
  26 januari 2015 at 09:07 (7 jaar ago)

  Wat een handig ding! Lijkt me een leuk apparaatje om een keer uit te proberen 🙂

  Beantwoorden
 2. Elise
  26 januari 2015 at 12:51 (7 jaar ago)

  Ik zat er ook al naar te kijken, lijkt me super handig! Maar houdt hij ook andere activiteiten bij? Zoals fietsen bijvoorbeeld? of traplopen?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   26 januari 2015 at 13:23 (7 jaar ago)

   Hi Elise,
   Hij is ook echt heel fijn! Bij traplopen wordt wel het aantal stappen bijgehouden, niet het verschil in hoogte. Alle andere activiteiten dan wandelen kun je via de app op je telefoon invullen en dan telt hij dat bij je ‘actieve minuten’ bij voor die dag :-)!

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 3. Michelle
  26 januari 2015 at 14:17 (7 jaar ago)

  Hoi Lianne,
  Lijkt me heel handig om inzicht te krijgen hoe veel je beweegt enzo.. wat ik me alleen wel afvraag is, hoe zit het met straling/radioactiviteit van zo’n ding? Je houdt ‘m dus ‘s nachts aan, ik heb wel eens een app gehad welke bijhoudt hoe je slaapt, dan moest ik m’n iPhone onder mijn kussen leggen. Dat heb ik een tijdje gedaan maar ik kwam er toch van terug, je telefoon zo dichtbij schijnt niet goed te zijn -wat me overigens ook erg logisch lijkt-. Weet jij hoe dat met de Fitbit Flex zit?
  Groetjes Michelle

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   26 januari 2015 at 14:21 (7 jaar ago)

   Hi Michelle,
   Zover ik nu weet, is er nagenoeg geen sprake van straling (zoals bij een telefoon bijv.), omdat de Fitbit via een bluetooth signaal werkt en dat signaal alleen uitzendt wanneer de Fitbit met je telefoon wordt gesynchroniseerd. Dit kun je instellen op 1x per dag. Omdat meer mensen hier nieuwsgierig naar zijn, heb ik Fitbit gemaild om de vraag voor te leggen.

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 4. Patricia
  28 januari 2015 at 21:18 (7 jaar ago)

  Ik heb sinds ruim een week de fitbit one. Werk in de zorg dus wilde geen armbandje. Deze meet de traptredes wel (ong). Ik heb ook zittend beroep en stappen vallen vies tegen! Nu fiets ik wel iedere dag naar m’n werk dus heb wel 20 min extra per dag, ik hoop dat dit compenseert voor gebrek aan stappen. En de 3x spinnen per week zijn dan weliswaar om geen stappen maar wel beweging! Ik zit nog teveel in de post-griep modus om extra te willen bewegen…

  Beantwoorden
 5. Simone | Simone's Kitchen
  30 januari 2015 at 18:36 (7 jaar ago)

  Jaaaa, ik ben Fitbit fan… Enne.. je moet niet de surge hebben (die is wel heel erg groot en lelijk namelijk) maar de Charge HR..:) Werkt erg fijn tot nu toe. Mijn Fitbit one heb ik al twee jaar gehad maar die clip aan mijn beha vond ik dan ook weer niet altijd even praktisch.

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.