Review Fitbit aria weegschaal

Health: Review Fitbit Aria weegschaal

Aan wat je niet weet, kun je niets veranderen. En dus ben ik niet iemand die mijn kop in het zand steekt en een jaar niet op de weegschaal gaat staan; ik houd graag in de gaten of ‘ alles nog enigszins ok is ‘ wat betreft gewicht. Sinds vorig jaar heb ik standaard een Fitbit Flex om mijn pols, die mij helpt om dagelijks meer stappen te zetten (het doel is 10.000) en genoeg te drinken. De Fitbit Aria weegschaal is een aanvulling op de producten van Fitbit. Het ziet er wellicht uit als een normale digitale weegschaal, maar je kunt de Aria koppelen aan je Fitbit Flex en dus de app op je computer en telefoon.

Fitbit aria weegschaal

Fitbit aria weegschaal

Fitbit aria weegschaal

Fitbit aria weegschaal

De Aria onthoudt je profiel (8 personen) en laat je naam zien op het moment dat je op de weegschaal staat. Daarnaast wordt je vetpercentage en gewicht direct gesynschroniseerd met je FItbit app en kun je in je app weer een doel instellen. Is je doelgewicht bijvoorbeeld om van 75 kg af te vallen naar 70 kg, dan houdt de app je progressie bij. Handig! Het vetpercentage lijkt alleen een beetje inaccuraat; bij mij verschilde dit nogal met de 4-puntsvetmeting die bij de sportschool werd gedaan. Maar dat mag de pret niet drukken.

dashboard fitbit app weegschaal

Zo ziet je dashboard eruit in de Fitbit App op de iphone (gewicht even geblurd :D)

De weegschaal is gemakkelijk te installeren (ik kan het, dat zegt genoeg) en is heel simpel in gebruik. Ook vind ik ‘m er tof uit zien, maar het blijft natuurlijk een weegschaal; die hoeven er niet perse tof uit te zien. Maar vooral de wi-fi koppeling met computer en app vind ik ideaal en maakt het behalen van een streefgewicht net een stukje makkelijker en leuker. In combinatie met de Fitbit Flex kun je ook nog bijhouden wat je drinkt en eet en hoeveel je beweegt en dat vind ik wel een heel mooi uitgangspunt om je leefstijl te verbeteren of aan te passen.

De Fitbit Aria is online verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij warenhuis fonQ, in de kleuren zwart en wit en kost E 112,95.

Mijn review over de Fitbit Flex activiteitenmeter

Fitbit aria weegschaal

Fitbit aria weegschaal

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.