clinique cleansing foam brush review

Review || Clinique Sonic system purifying cleansing brush

Ik ben echt hopeloos als het aankomt op het schoonmaken van mijn gezicht voor het slapen gaan. Ik draag nauwelijks make-up, hoogstens mascara, dus mijn gezicht extra wassen, behalve douchen natuurlijk, doe ik nooit. Als ik oogschaduw en/of blush draag dan dwing ik mezelf wel altijd om het schoon te maken, maar dat betekent vaak dat ik al op mijn kussen plof en dan denk: ‘O ja, ik heb make-up op’ en dan weer terug-strompel naar de badkamer. Daarom wilde ik graag de Clinique Sonic cleansing brush testen, om te zien of het reinigen van mijn huid dan misschien wél een onderdeel kon worden van mijn routine. Van buiten én van binnen goed voor jezelf zorgen, dat is belangrijk.

Ik heb van mezelf geen probleemhuid. Ik heb af en toe last van onzuiverheden of een pukkel, maar dat schrijf ik altijd toe aan de tijd van de maand. Ik verzorg mijn gezicht met een dagcrème met SPF 15 en draag bijna elke dag mascara. Als ik niet te lui ben om mijn make-up te verwijderen dan doe ik dat met Clinique Clarifying Lotion 2. Voor Focus on Foodies heb ik twee weken lang de Clinique Sonic System Purifying cleansing brush getest. Dit is een elektrische gezichtsborstel die je gezicht extra grondig reinigt. Ik maakte vooraf en achteraf foto’s van mijn huid om te zien of er verschil zou zijn.

Voor-foto’s

Voor-foto 1

Voor-foto 1

clinique voor foto 2

Voor-foto 2

Hoe werk de Clinique gezichtsborstel?

De Clinique Sonic System Purifying cleansing brush geeft sonische vibraties af en trilt als het ware het vuil van je huid. Normaal reinig je je gezicht met je handen of een watje en daarmee kom je niet tot diep in de poriën. Het apparaatje is klein en ligt goed in de hand. Met zijn groene stipjes ziet de borstel er ook nog eens leuk uit. Je gebruikt de borstel tijdens het reinigen van je huid, in combinatie met water en een reinigingsproduct. Bij het testen van de Sonic System gebruikte ik Clinique foaming Sonic facial soap, een milde geurloze zeep.

clinique cleansing brush

clinique cleansing brush

Het is beter om het apparaat niet te gebruiken op een droge huid, dit om irritaties te voorkomen. Het wordt ook aangeraden, als je voor het eerst deze borstel gebruikt, om hem niet langer dan 30 seconden te gebruiken, omdat het kan zijn dat jouw huid moet wennen aan de borstel. De borstel stopt automatisch na 30 seconden, maar dat vond ik zelf wat kort, ik was nog niet klaar met mijn hele gezicht. Bovendien voelde het erg aangenaam en had ik geen last van irritaties. Dus al bij de eerste keer dat ik de borstel gebruikte, gebruikte ik hem 60 seconden. Het is verstandig om eerst je make-up te verwijderen met een cleanser en daarna pas de borstel te gebruiken.

clinique cleansing foam

clinique cleansing foam

Mijn ervaring

Ik vond het zelf heel fijn om dit apparaat te gebruiken. En de milde borstel in combinatie met de trilling voelde heel fijn aan. Ik hield er een schoon gevoel aan over en mijn huid voelde erg zacht na het gebruik ervan. Ik had het idee dat het vuil goed uit mijn huid kwam; de eerste twee weken had ik meer last van oneffenheden, voordat mijn huid echt verbeterde. Ik denk dat Sonic System Purifying cleansing brush goed geschikt is voor de gevoelige huid, door de milde werking van de borstel. De borstel is niet stug en voelt zacht aan. Nu mijn “review-tijd” erop zit blijf ik het apparaat zeker gebruiken en hoop ik dat ik er een blijvend ritueel van kan maken. Dat het net zo normaal wordt als tandenpoetsen. Ik ben ten slotte al bijna 28, en ik wil graag nog lang een mooie en gezonde huid, dus moet ik er wel wat voor moeite doen! En met dit apparaatje wordt het me wel heel makkelijk gemaakt.

Clinique Cleansing brush

Clinique Cleansing brush

Clinique Cleansing brush

Clinique Cleansing brush

De borstel kun je na het reinigen goed uitspoelen met water en de volgende dag weer gebruiken. De batterij kan worden opgeladen op netstroom, maar het heeft ook een USB-poort, voor als je op vakantie maar 1 adapter mee wil nemen van bijvoorbeeld je telefoon. Er zit een handig kapje bij waardoor je de borstel kunt beschermen. De batterij gaat erg lang mee, in de twee weken dat ik de borstel gebruikte heb ik geen een keer de oplader hoeven gebruiken. Volgens Clinique kan de borstel zelfs 3 uur onafgebroken reinigen, de batterij kan dus erg lang mee.

Na foto;

mijn huid ziet er echt egaler uit en voelt zachter:

Na-foto (na 2 weken dagelijks gebruik)

Na-foto (na 2 weken dagelijks gebruik)

Een bijkomend nadeel van de Clinique Sonic System is dat je na drie maanden de borstel moet vervangen à €20,-, wat ik best prijzig vind, aangezien je voor het gehele apparaat € 125,- (incl. 1 borstel) betaalt. Ondanks dat het apparaat prijzig is, is het een van de goedkoopste gezichtsborstels die er te vinden is. Je vindt de gezichtsborstel online, bij parfumeries als Douglas en Ici Paris.


Door Jennifer. Ik ben Jennifer, 27 jaar, en een collega van Lianne. Al voordat Lianne mijn collega werd, kende ik haar site en ik vind het een hele eer om nu voor Focus on Foodies te mogen schrijven. Ik eet zelf sinds april 2014 grotendeels suikervrij, ik leef gezond en sport veel en daardoor ben ik nu al zo’n 36 kilo lichter. Ik blog hierover op mijn eigen site: http://www.jennifit.nl

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.