Barefood Notenpasta

Review: Barefood Notenpasta

Al een aantal maanden wil ik graag een keertje notenpasta proberen. Zeker nu ik erachter kwam dat ik toch één soort brood mag eten: speltdesem. Dit brood is tarwevrij en bevat ook geen gist. Dus twitterde ik 2 weken geleden dat ik toch wel heel benieuwd was naar notenpasta en vrijwel direct kreeg ik een berichtje van Ben van Barefood. Ben is de man achter Barefood Notenpasta, en van uitsluitend natuurlijke ingrediënten maakt hij heerlijke pasta’s.

De notenpasta’s zijn niet alleen geschikt voor op brood, wel erg lekker trouwens op brood, zoals je op mijn foto’s kunt zien. Je kunt ze ook gebruiken door smoothies, yoghurt en zelfs door koekjesdeeg. Of op koekjes. Afgelopen week kwamen deze fantastische Glutenvrije en Suikervrije Oreo Koekjes online, gemaakt met de Cacao Now van Barefood. Toen ik namelijk hoorde dat ik onder andere deze chocolade pasta binnen zou krijgen, kwam er ineens een ontzettende drang naar Oreo Koekjes naar boven. Dus ging ik aan de slag. Gewoon simpele koekjes bakken, bestrijken met Cacao Now en ineens worden je simpele koekjes enorme smaakbommen!

Barefood Cacao Now

Barefood Cacao Now

Glutenvrije Oreo Koekjes maken zonder Suiker

Glutenvrije Oreo Koekjes maken zonder Suiker

Maar naast Cacao Now kwamen er ook nog 4 andere smaken binnen, die je hieronder op de foto kunt zien.

Coconut Cashew Cream, Maple Almond Bros, Zico Brazil Nut en Macadamia & Co. Vrijwel alle pasta’s bevatten ongeveer 4 ingredienten: noten, biologische ahornsiroop, zuivere kokosolie en Keltisch zeezout. Ik zeg altijd dat ik niet snap waarom er aan veel supermarkt producten zoveel troep en onzin wordt toegevoegd en Ben van Barefood laat maar weer eens zien hoe het ook kan.

Barefood Notenpasta

Barefood Notenpasta

Als mega chocolade liefhebber was de favoriet snel gekozen. Cacao Now is een fantastische, gezonde vervanger voor chocolade pasta en die raad ik iedereen aan. De smaak is vol, niet té zoet en hij is prima smeerbaar. Je kunt ‘m in recepten gebruiken, in shakes, maar ook gewoon op brood.

Barefood op brood

Barefood op brood

Daarnaast vond ik de Maple Almond Bros ontzettend lekker, die lijkt een beetje op pindakaas, maar dan véél lekkerder. Ook de Zico Brazil Nut, Coconut Cashew Cream en Macadamia & Co zijn hele fijne potjes om in je keukenkast te hebben. Ik lepel een beetje door mijn groene smoothies en besmeer er mijn speltbroodjes mee. Daarnaast ga ik ze gebruiken in koekjes en taartrecepten, dus je zult er in de toekomst nog veel over horen.

De notenpasta’s van Barefood zijn helaas nog niet in de biologische winkels te koop, maar je kunt Ben via de site een mailtje sturen en de bestelling direct bij hem plaatsen. Binnenkort kun je ze bestellen via oerwinkel.nl, de notenpasta’s zijn passen namelijk binnen een paleo voedingspatroon.

Er zijn 9 reacties op Review: Barefood Notenpasta

 1. Caroline Brouwer
  30 juni 2013 at 08:39 (8 jaar ago)

  Ik koop de notenpasta altijd in een reformwinkel en wel van het merk Horizon. Ze zijn duur, maar wel erg lekker. Ik vind het een groot nadeel om via internet te bestellen, dan komt er ook nog een behoorlijk bedrag aan verzendkosten bij!

  Beantwoorden
 2. Sanne
  30 juni 2013 at 09:24 (8 jaar ago)

  Wat een mooie uitnodigende blog! Krijg enorm zin in boterham met notenpasta of een rijstwafel. Zelf vind ik de Coconut Cashew Cream ontzettend lekker op een rijstwafel of een quinoa wafel.

  Beantwoorden
 3. elsbeth
  30 juni 2013 at 11:50 (8 jaar ago)

  Lekker! Vind het ook lekker op stukjes appel of banaan. Of op een rijstwafel of zuurdesemspeltboterham. Ik vind de gemengde notenpasta van het merk Horizon erg fijn. Die is best prijzig, maar echt heerlijk en er zitten alleen noten en een snufje zout in. Ook geen agavesiroop. Ik vind het zelf jammer als dat er wel in zit, want het is vaak helemaal niet nodig om het zoet te maken. Ik ben wel benieuwd naar de chocopasta! Hoop dat het binnenkort ook bij EkoPlaza oid te verkrijgen is.

  Beantwoorden
 4. Melanie
  2 juli 2013 at 13:21 (8 jaar ago)

  Als het goed is komt Ben er een paar brengen bij mij!
  Even een vraagje; waar koop jij je speltdesem brood?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   2 juli 2013 at 13:29 (8 jaar ago)

   Wow, dat klinkt super!
   Ik haal mijn speltdesem bij de Olmenhorst, een landgoedwinkel, maar je kunt het bij (mijn) Digros een dag van te voren bestellen.

   Beantwoorden
 5. Caroline Brouwer
  3 juli 2013 at 08:41 (8 jaar ago)

  Volgens mij kan je tegenwoordig ook desembrood bij de Plus kopen. Maar nog beter is natuurlijk zelf maken, dat doe ik en dan weet je tenminste precies wat er in zit! Je kunt bij Levine een workshop volgen en moeilijk is het niet hoor!

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   3 juli 2013 at 10:35 (8 jaar ago)

   Dat zou goed kunnen Caroline, het wordt op steeds meer plekken verkocht gelukkig.
   Brood maken is iets waar ik (nu) nog niet aan ga beginnen. Omdat ik alles, van koekjes tot tussendoortjes, zelf moet maken en werk en blog, heb ik voor brood echt geen tijd meer 🙁 Wie weet in de toekomst!

   Beantwoorden
 6. abigail
  6 juli 2013 at 08:24 (8 jaar ago)

  Iemand een idee hoeveel de potjes kosten?

  Beantwoorden
 7. miranda
  8 mei 2015 at 17:27 (6 jaar ago)

  ik heb ook van die horizonpasta en het is absoluut niet smeerbaar. Ik kan er niet eens een lepel inkrijgen. Hoe krijg ik het smeerbaar?? Ik wil wel absoluut die cocos cashew en andere smaken eigenlijk ook eens proberen, ze zien er heerlijk uit en lekker smeerbaar, ook belangrijk!

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.