Raw Vegan Pie met Perzik en Framboos

Raw Vegan Pie met Perzik en Framboos

Afgelopen weekend was ik bij een vriendin thuis, die al vanaf het begin fan is van Focus on Foodies. Suikervrije koekjes en taarten zijn niet echt aan haar besteed, maar ze is bijvoorbeeld gek op de Noedelsoep met Garnalen en die staat dan ook vaak bij haar op tafel. Haar zusje heeft het gezonde eten en mijn blog ondertussen ook ontdekt en in de keuken bij hen thuis stonden bijna meer potjes en bakjes superfoods dan bij mij. Super leuk! Toen ik daar was, bleek ze ook een rauwe taart gemaakt te hebben, van amandelen, kokos en abrikozen. Ik heb in al die maanden nog nooit een rauwe taart op, die ook nog eens suikervrij was, dus ik sprong op- en neer van enthousiasme. En het was lekker! Het recept had ze zelf bij elkaar gecombineerd en ze vond het geen probleem als ik daar eens een blogje over schreef.  Het recept heb ik iets aangepast; ik had geen abrikozen in huis en heb perziken gebruikt. Daarnaast gebruikte zij kokosolie en wilde ik het graag zonder kokosolie proberen, wat prima lukte. En toen ontstond dus de Raw Vegan Pie met Perzik en Framboos.

Soms, heel soms, krijg ik van mijn testpanel te horen dat ze een koekje of taartje niet zoet genoeg vinden. Ja, soms heb je dat nu eenmaal als je geen suiker gebruikt of uitsluitend natuurlijke suikers. Zelf ben ik inmiddels gewend aan de minder zoete smaak van suikervrij eten en merk ik dat ik van veel smaken veel meer geniet. Deze rauwe taart is een echte smaakbom, terwijl er echt alleen fruit in de bodem zit om het een zoete smaak te geven. En er zit gewoon echt géén suiker in. Heb je dus een kritisch persoon in je huishouden of vind je vriend of vriendin dat suikervrij eten smakeloos, zet hem dan eens deze suikervrije taart voor. Ik durf te wedden dat ze meteen om een tweede, groter stuk vragen!

Omdat er geen dierlijke producten in dit taartje zitten, is het ook nog eens vegan. En behalve dus gewoon heel gezond, mega lekker en fantastisch, is deze Raw Pie ook glutenvrij, tarwevrij en lactosevrij. Geschikt voor écht bijna iedereen dus 🙂 Laat ‘m jullie net zo smaken als het mij smaakte en laat vooral een reactie achter als je de taart hebt gemaakt.

Suikervrije Raw Vegan Pie

Suikervrije Raw Vegan Pie

Wat heb je nodig?

2 springvormpjes van 12 cm, of 1 wat grotere

 • 75 gram amandelmeel
 • 60 gram kokosrasp
 • 150 gram perzik, geschild en in stukjes
 • 5 vijgen, in stukjes
 • 2 verse perziken om te garneren
 • 10 frambozen

En hoe maak je het?

 1. Doe het amandelmeel met de vijgen en 150gr perziken in een keukenmachine en maal dit goed fijn. Doe er dan ook de kokosrasp bij en zet nog even aan. Dit geheel mag niet té vloeibaar zijn. Als dat wel zo is, doe er dan nog een klein beetje amandelmeel en kokosrasp bij.
 2. Doe dit mengsel in de springvorm bekleed met bakpapier en druk goed aan. Zorg dat de randjes mooi recht zijn. Doe hetzelfde met de andere springvorm.
 3. Dek de bodems af met aluminiumfolie en zet in de vriezer. Haal ze er de volgende dag uit en laat even ontdooien.
 4. Haal de bodem uit de springvorm en garneer met wat verse stukjes perzik en frambozen en eventueel een munt topje. Geniet ervan!
Raw Vegan Pie met Perzik en Framboos

Raw Vegan Pie met Perzik en Framboos

Er zijn 11 reacties op Raw Vegan Pie met Perzik en Framboos

 1. rarekoekebakker (@rarekoekebakker)
  20 juni 2013 at 20:48 (8 jaar ago)

  Het klinkt heel lekker en ik denk dat ik ‘m ook ga maken. Maar laat het predicaat ‘vegan’ maar vallen. Van mijn veganistische schoondochter heb ik inmiddels geleerd dat kokos niet wordt gebruikt door veganisten. In o.a. Thailand worden de kokosnoten immers geplukt door daartoe opgeleide apen. Dat die dieren niet aan een lijn zitten, maar in alle vrijheid precies doen wat ze leuk vinden, doet niet ter zake: er worden dieren gebruikt voor het oogsten van kokosnoten, dus daarom is kokos ‘verboden waar’.
  Mij houdt het niet tegen, ik ga het taartje binnenkort proberen.

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   20 juni 2013 at 21:16 (8 jaar ago)

   Bedankt voor je reactie!
   Leuk ook de ervaring van je schoondochter te horen, als veganist. Ik ken zelf ook behoorlijk wat veganisten die wel kokos eten, vraag me dan af waar dat verschil in zit. Als je namelijk biologische kokos producten koopt, weet je volgens mij zeker dat die niet door apen zijn geplukt? Maar wel interessant om eens verder uit te zoeken, ook al ben ik zelf niet veganistisch, ik vind dat soort dingen wel leuk om te weten. En inderdaad ook goed om te weten, zodat ik geen onjuiste aanduidingen gebruik 🙂
   Laat je me even horen hoe het taartje je heeft gesmaakt, zou ik leuk vinden!

   Beantwoorden
 2. Manon
  23 juni 2013 at 18:51 (8 jaar ago)

  Hoi Lianne,
  Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar de smaak van dit taartje. Het ziet er prachtig en erg lekker uit. Binnenkort maar eens maken; ik heb nu tijd.
  Je vroeg me welke derde foto ik bedoelde voor Foodgawker. Dat is die laatste waar ook een groot deel van de tafel te zien is. Niet dat die andere foto’s niet mooi zijn, maar ik merk zelf in de feedback van FG dat foto’s waarbij het gerecht scherp is sneller geaccepteerd worden dan foto’s waarbij een deel wazig is (terwijl ik dat zelf juist mooi vind). En ruimte in de foto is volgens mij ook een criterium, al gaat dat weer niet altijd op. Soms zie ik toch ook close-ups van gerechten. Maar bij mij werd dat afgekeurd (too tight).
  Misschien zit ik er wel helemaal naast, maar dat is het gevoel dat ik bij ze krijg.
  Succes. Het gaat vast lukken.
  Groeten, Manon

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   24 juni 2013 at 17:34 (8 jaar ago)

   Hi Manon,
   Thanks voor je uitgebreide reactie 🙂
   De derde foto is inderdaad de foto die ik instuurde, maar kreeg als feedback dat hij ‘overbelicht’ is. Hmm, ok. Ik ben geen professionele fotograaf, maar mij lijkt dat mee te vallen. Ik blijf gewoon foto’s insturen, uiteindelijk moet er toch wel eentje geaccepteerd worden toch ;)?
   Leuk als je dit taartje zou bakken, ben ontzettend benieuwd hoe hij je smaakt!

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 3. Kimberley Vonk
  16 augustus 2013 at 13:24 (8 jaar ago)

  Helaas is dit ook geen low-carb taartje. Ik zou iets voorzichtiger zijn met het label low-carb.

  Beantwoorden
 4. Martine
  18 juni 2015 at 18:22 (6 jaar ago)

  Ik heb net de bodems in de vriezer gezet. Het ‘deeg’ smaakt in ieder geval nu al erg lekker!! Ik heb hem veel te vroeg gemaakt in verband met tijd. Over vier dagen is mijn moeder jarig en dan pas wil ik hem haar geven. Maar het zal vast niets doen aan de smaak 😉 Ik hou je op de hoogte!

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   24 juni 2015 at 10:40 (6 jaar ago)

   Haha wat lief dat je ‘m voor je moeder maakt! En over een paar dagen is de taart zeker nog net zo lekker; misschien wel lekkerder zelfs! Heeft ze een leuke verjaardag gehad?

   Beantwoorden
 5. Martine
  27 juni 2015 at 11:17 (6 jaar ago)

  Gebruik je verse vijgen of gedroogde?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   27 juni 2015 at 23:19 (6 jaar ago)

   In dit recept gedroogde vijgen, maar als je verse vijgen kunt krijgen is dat vast ook lekker. Al zou ik het dan zonde vinden en die liever heel opeten of ‘heel’ verwerken in een recept. In deze taart met verse vijgen bijvoorbeeld, yum 😀

   Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Raw Vegan Pie met Perzik en Framboos

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.