
Quinoa salade met makreel, paddestoelen en avocado
Een salade is een populair gerecht onder diegenen die proberen wat af te vallen. Zelf ben ik niet zo’n salade freak, tenzij het gemakkelijk te maken is en tegelijkertijd goed vult. Deze Quinoa salade met makreel, paddestoelen en avocado vult ontzettend. Quinoa is 100% glutenvrij en een goed alternatief voor graan, ook omdat quinoa rijk is aan eiwitten. Door alle mineralen en vezels die erin zitten heb je ook nog eens lang een vol gevoel en daardoor is deze superfood salade heel geschikt als avondeten.
Ik zei ook dat een salade gemakkelijk te maken moet zijn en hoewel het op de foto misschien lijkt alsof het nogal wat werk is, ben je in 10 minuten klaar. Je hebt, naast knoflook en zout, ook nog eens maar 6 ingrediënten nodig, dus niets ingewikkelds. Wist je trouwens dat avocado super goed is voor je huid? Ik eet er minstens 3 per week!

Quinoa salade met makreel, paddestoelen en avocado

Quinoa salade met makreel, paddestoelen en avocado
De linzen in deze gezonde salade zijn een bron van vitaminen, calcium, magnesium, kalium, zink en ijzer. Daarnaast zijn ze vetarm en bevatten ze veel proteinen. Samen met de makreel een maaltijd dus die zeer rijk is aan proteinen en dat is extra goed voor je lichaam als je veel sport. In 10 minuten tover je met dit recept een heerlijke salade op tafel, die goed vult en bovendien ontzettend goed is voor je lichaam. Your body will thank you ;-)!
Wat heb je nodig? (1 grote of 2 kleine porties)
- 100 gram quinoa
- 100-200 gram paddenstoelen
- halve avocado
- 100 gram gerookte makreel
- 100 gram linzen uit blik (voorgekookt)
- 75 gram sla (melange)
- snufje knoflookpoeder
- snufje zout
En hoe maak je het?
- Spoel de quinoa goed af en kook met ongeveer 150ml water in 8 minuten gaar.
- Bak in een koekenpan de champingons met wat knoflook en zout, mooi bruin, ook in een minuut of 7-8.
- Snijd een halve avocado in blokjes.
- Leg ondertussen de sla op een bord. Spoel ook de linzen af, tot deze niet meer schuimen. Verdeel dan de stukjes makreel, de avocado en de linzen over de sla. Als de quinoa gaar is, schep je dit met een lepel over de rest van het bord.
- Verdeel tenslotte de paddestoelen over de quinoa en je gezonde salade is klaar!
Quinoa salade met makreel, paddestoelen en avocado
Annemarie
25 januari 2014 at 08:43 (6 jaar ago)Klinkt lekker en ziet er ook zo uit! En zo lekker gezond ook. Ga ik snel maken. Misschien dat ik de sla wwg laat of vervang voor warme groente en het zo maak dat de kinderen het ook lekker vinden. Bedankt weer voor de tip!
Groetjes,
Annemarie
Ans van de grift
25 januari 2014 at 12:50 (6 jaar ago)Mmm ziet er lekker uit , even een vraagje moet je de linzen niet eerst koken ? Groetjes Ans
Focus On Foodies
25 januari 2014 at 20:15 (6 jaar ago)Hoi Ans,
Bedankt voor je oplettend oog. Ik heb linzen uit blik gebruikt en dit er niet bijgezet. Als je gedroogde linzen gebruikt moeten ze inderdaad eerst gekookt worden, linzen uit blik hoef je alleen even af te spoelen. Groetjes, Lianne
Marlies
25 januari 2014 at 16:56 (6 jaar ago)Wow, ziet er heerlijk uit!
Zelf hou ik niet van vis. Heb je een goede tip als vervanging van de makreel?
Focus On Foodies
25 januari 2014 at 20:19 (6 jaar ago)Hoi Marlies,
Je kunt ook gewoon stukje gekookte of gebakken kip gebruiken ipv makreel :-). Groetjes, Lianne
Fems Fornuis
25 januari 2014 at 19:29 (6 jaar ago)mmm, lijkt me een heerlijke combi van de makreel, paddestoelen, linzen en quinoa!
Kim Godschalk
27 januari 2014 at 19:23 (6 jaar ago)Zojuist gegeten echt heerlijk!!! Thnx!!
anna
27 januari 2014 at 22:18 (6 jaar ago)Een aantal van mijn favoriete ingrediënten bij elkaar, mmmmm. Heb dan ook heerlijk gegeten vanavond! Dank je wel!
julivwee
29 januari 2014 at 22:22 (6 jaar ago)Het ziet er heerlijk uit !!!
Ingrid Aalderink
4 februari 2014 at 19:28 (6 jaar ago)Ziet er geweldig lekker uit.. ga ik zeker eens maken..
Saron
10 februari 2014 at 14:24 (6 jaar ago)Hmmm hij is erg lekker!! Bedankt voor het recept!
Focus On Foodies
10 februari 2014 at 19:04 (6 jaar ago)Super, leuk om te horen Saron!
Anne
10 februari 2014 at 19:02 (6 jaar ago)Hoi! Ziet er lekker uit! Hoe zou je het beste de quinoa schoon kunnen spoelen? Gebruik je een zeef om het water dat je gebruikt hebt om het schoon te spoelen dan weer af te gieten?
Focus On Foodies
10 februari 2014 at 19:04 (6 jaar ago)Hi Anne,
Inderdaad. Ik weeg de quinoa eerst af, daarna in een zeef even goed afspoelen en dan kan het in de pan water.
Groetjes,
Lianne
DOORETEN
13 februari 2014 at 13:20 (6 jaar ago)Wauw wat een leuke combinatie zeg, zou ik zelf nooit aan gedacht hebben, maar het lijkt me super lekker! Die zet ik op de to-make lijst 🙂
Marielle
22 maart 2014 at 19:37 (6 jaar ago)Net gemaakt en gegeten. Heerlijk recept. Heb nog 1 portie voor morgen!
Saron
22 april 2014 at 19:08 (6 jaar ago)Ik eet deze salade regelmatig en mn ouders heb ik ook aangestoken. Hij is dus heerlijk! Bedankt voor het recept.
Nicole Servais
23 februari 2015 at 11:47 (5 jaar ago)Ziet er heerlijk uit! Zou je deze salade ook ’s avonds kunnen maken en dan in de koslkast kunnen zetten voor de lunch de volgende dag?
Focus On Foodies
1 maart 2015 at 19:47 (5 jaar ago)Hi Nicole,
Absoluut; ik eet zelf de dag erna altijd de restjes op :-). Eet smakelijk!
Groetjes,
Lianne
Karin Post
30 november 2015 at 19:37 (4 jaar ago)Heerlijk gegeten van de salade. Een dressing erdoor lijkt me ook lekker?? heb je n idee wat voor dressing???