suikervrije pumpkin spice latte

Pumpkin Spice Latte; zo maak je hem zelf!

Wie kent ‘m niet, de pumpkin spice latte van Starbucks? Hij is zo lekker, dat het super jammer is dat ‘ie maar een aantal maanden per jaar verkrijgbaar is! Daarom wil ik dit recept graag met je delen. Zo kun je het hele jaar door genieten van een heerlijk verwenmoment. Ik kan me ook voorstellen dat je een beetje huiverig bent om dit drankje te proeven, omdat pompoen en koffie niet een logische combinatie is, maar geloof mij… een verwenmoment is precies wat een pumpkin spice latte is!

Pumpkin spice latte recept

Met dit pumpkin spice latte recept vervang je de twee eetlepels suiker die er normaal in zitten, door twee medjoul dadels. Super makkelijk en uiteraard een stuk gezonder! Ik noem het dus suikervrij, omdat je alleen van nature aanwezige suikers gebruikt in dit pumpkin spice latte recept. Het geheel lijkt misschien wat ingewikkeld, maar wanneer je het recept eenmaal gemaakt hebt, maak je je eigen pumpkin spice latte in een handomdraai weer. Zeker als je nog een voorraadje pompoen in de vriezer hebt liggen…

suikervrije pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte maken

Het lekkerste is natuurlijk om je pumpkin spice latte zelf te maken. Hiermee bedoel ik dat je de pompoen zelf snijdt, roostert en pureert. Gebruik voor dit laatste een goede staafmixer, zoals één uit deze top 10. Ook kun je het kruidenmengsel zelf maken. Dit hoef je maar één keer in de zoveel tijd te doen (mits je heel veel latte’s maakt, wat ik me goed kan voorstellen). Maar, je kunt natuurlijk net zo makkelijk een lekker koekkruiden mengsel bij de supermarkt halen. Waar je je pumpkin spice latte ook mee gaat maken, hij zal ongetwijfeld smaken naar meer!

Vegan pumpkin spice latte

Door te kiezen voor plantaardige melk (zoals amandel- of sojamelk) maak je eenvoudig een vegan pumpkin spice latte. Je kunt hem zelfs vegan style garneren met een heerlijke dot slagroom van kokosmelk. Hiervoor gebruik je de dikke room wat boven in een blikje kokosmelk (klapper) zit. Het dunne kokoswater kun je eventueel gebruiken voor een thaise soep of curry. Of natuurlijk voor een andere variant van de vegan pumpkin spice latte! 

suikervrije pumpkin spice latte

Pumpkin Spice Latte

Maak zelf het bekende Pumpkin Spice Latte recept van Starbucks. Mijn recept is ook nog suikervrij en vegan, dat wordt (soort van) verantwoord smullen!

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 45 min

Gang Dranken
Keuken Amerikaans

Porties 1 mok

Benodigdheden

  • Staafmixer

Ingrediënten

  

  • 250 ml plantaardige melk bijv. amandelmelk of sojamelk
  • 1 grote eetlepel pompoenpuree zelfgemaakt of van de supermarkt
  • 1 theelepel koekkruiden of zelfgemaakte pumpkin spice mix
  • 2 dadels
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 kopje espresso

Bereidingswijze

 

  • Rooster pompoenstukjes op 200 graden ongeveer 20-30 minuten. Je kunt een fles pompoen gebruiken en de stukjes die overblijven invriezen voor een volgende keer. Of maak er pompoensoep van. Met een staafmixer pureer je de pompoen samen met de dadels (zonder pit!) en melk in een blender.
  • Doe dit mengsel in een pannetje en verwarm op laag vuur. Laat net tegen het kookpunt aankomen en haal het pannetje van het vuur.
  • Meng er de koekkruiden (of spice mix) door en de espresso en het vanille extract. Je kunt er nog een toef kokosroom op doen (bovenste dikke laag in blikje kokosmelk even opkloppen), maar zonder is de pumpkin spice latte sowieso super lekker!
Starbucks pumpkin spice latte zonder suiker

Er zijn 6 reacties op Pumpkin Spice Latte; zo maak je hem zelf!

  1. Marlotte
    9 november 2015 at 08:30 (5 jaar ago)

    Oeh heerlijk! Ik ben groot fan (wie niet haha?) van de pumpkin spice latte. Zo jammer dat ze er niet meer zijn! Ben benieuwd naar dit recept!

    Beantwoorden
  2. Betty
    9 november 2015 at 08:36 (5 jaar ago)

    Ha wat leuk om dit recept hier terug te zien! bedankt voor het delen -x-

    Beantwoorden
  3. Laura
    9 november 2015 at 09:42 (5 jaar ago)

    Ik had toevallig nog wat pompoenpuree over van gister, en heb net dus dit recept gemaakt. Wat is het lekker, maar was natuurlijk al fan van de PSL van Starbucks. Ik heb wel een zeef gebruikt om eventuele stukjes pompoen en dadel eruit te zeven, en heb ook een toefje opgeklopte melk erop gedaan. Dit recept ga ik vaker maken!

    Beantwoorden
  4. Anneke
    9 november 2015 at 11:01 (5 jaar ago)

    Klinkt goed, maar wanneer moet de melk er bij?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      9 november 2015 at 11:08 (5 jaar ago)

      Hoi Anneke,
      Eind van stap 1 staat wanneer de melk erbij moet.

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  5. fibromyalgieenfit
    9 november 2015 at 13:56 (5 jaar ago)

    Ik heb er pas een op van Starbucks maar werd er gewoon ziek van. Bah, zó zoet! Dus deze variant lijkt me wel een succes, iets om in mijn vrije week nu eens uit te proberen 😉

    Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Rating recept




Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.