Project nieuwe keuken #2: inspiratie

Samen met I-KOOK ga ik een nieuwe én betaalbare keuken ontwerpen: SUPER GAAF! In mijn eerste blog in de serie ‘Project nieuwe Keuken’, las je alles over onze oude keuken. Het gebrek aan ruimte, de rommelige uitstraling en ook de beperkingen voor wat betreft de indeling. In dit blog zie je alle inspiratie voor onze nieuwe keuken. Super leuk om hierin te duiken, maar wat is er veel keuze! Benieuwd welke materialen, kleuren en uitstraling ik mooi vind voor de keuken?

Inspiratie op Pinterest

Vanaf dat we in ons huis wonen, bijna 2 jaar, houd ik een bord bij op Pinterest. Als ik online iets tegenkom wat ik mooi vind, bijvoorbeeld mooie glazen of handige DIY tips, bewaar ik de foto’s op dat bord. In 2 jaar tijd heb ik aardig wat inspiratie verzameld en dat kwam natuurlijk heel goed van pas bij het uitzoeken van de nieuwe keuken.

Wat voor apparatuur kies je?

Iedere week schuif ik wel wat in de oven; als foodie ben ik veel aan het koken en bakken. Goede apparatuur is daarom heel belangrijk. Daarnaast wil ik een beetje aan de toekomst denken. Momenteel hebben we een gasfornuis. Dat vind ik hartstikke fijn koken, maar ik ben me ervan bewust dat gas geen duurzame keuze is. Daarom wil ik graag overstappen op inductie. Een stoomoven lijkt me ook fantastisch. Ik heb daar vorig jaar voor het eerst mee gekookt en het geeft heerlijke resultaten. Ook een kokend-waterkraan staat al jaren op mijn wishlist. Veel vriendinnen hebben dit inmiddels in hun keuken. Ik, als enorme theeleut, zou er volgens mij heel veel gebruik van maken. Hebben jullie ervaring met een kokend-waterkraan?

Van gas over op inductie.. zou het wennen zijn?

Van gas over op inductie.. zou het wennen zijn?

Een oven én combimagnetron boven elkaar.. Mooi!

Een oven én combimagnetron boven elkaar.. Mooi!

kokend water kraan

kokend water kraan: zou ik zo blij van worden!

Kleuren en materialen

Ons huis is een mix van Scandinavisch en industrieel. De combinatie van deze stijlen spreekt me heel erg aan. De keuken houd ik graag strak en modern, maar toch neutraal. Greeploze witte kastjes zouden de keuken denk ik een rustige uitstraling geven en goed passen bij de woonkamer. Op de site van I-KOOK zag ik meteen een aantal greeploze, witte keukens, dus dat komt vast goed! En ik denk dat een betonnen aanrechtblad daar weer heel mooi bij staat. Voor de overige accessoires en materialen, voor de afwerking en decoratie, zou ik dan vooral kiezen voor koper, hout, glas en natureltinten.

moodboard voor de nieuwe keuken

moodboard voor de nieuwe keuken

libbey glazen

deze glazen van Libbey staan ook al 1,5 jaar op mijn wishlist

Welk aanrechtblad is handig?

Samen met onze keukencoach Martin van I-KOOK hebben we gekeken wat handig is in onze keuken. Hij heeft ons op basis van onze wensen goed geadviseerd. Zo wilde ik eigenlijk heel graag een betonnen aanrechtblad. Een betonnen aanrechtblad is echter gevoelig voor vlekken. Tijdens ons eerste gesprek met Martin adviseerde hij ons om niet voor beton te kiezen. Ik sta vaak in de keuken en ben nogal een chaotische kok en daarom is beton voor mij niet zo’n goede keuze. We zouden dan waarschijnlijk snel vlekken krijgen. Martin adviseerde ons een aanrechtblad van composiet: een materiaal dat heel duurzaam is én bestand tegen vlekken: focus on foodies proof dus ;-). Gelukkig is er super veel keuze in kleur en structuur van een composiet aanrechtblad. Ik ga alsnog voor een lichtgrijze kleur, een beton-look.

grijstinten voor de keuken

grijstinten voor de keuken

I-KOOK keuken

een keuken met greeploze kasten en lades, zoals in de keuken hierboven, vind ik erg mooi

Zoveel inspiratie voor de keuken

Poeh, ik moet bekennen dat ik het best overweldigend vind om een nieuwe keuken samen te stellen. Er is zo onwijs veel keuze en zoveel is mooi! Dat maakt het juist lastig om er een geheel van te maken; soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Hebben jullie dat ook gehad bij het kiezen van een keuken? Maar volgens mij heb ik nu aardig op een rijtje wat ik mooi zou vinden. In de volgende blog zie je het ontwerp en de tekeningen voor onze keuken, die keukencoach Martin van I-KOOK voor ons heeft gemaakt.

Ik ben super benieuwd wat jullie mooi vinden in de keuken? Smaken zijn zo verschillend! Wat voor stijl zou jij kiezen?

Project nieuwe keuken met I-KOOK

In een serie blogs ga ik samen met I-KOOK voor een compleet nieuwe én betaalbare keuken. Van onze oude keuken en ons probleem met de indeling, tot ontwerp, uitzoeken, plaatsing en het resultaat. Je gaat het allemaal zien op focusonfoodies.nl.

Er zijn 3 reacties op Project nieuwe keuken #2: inspiratie

 1. Chanise
  7 juni 2017 at 16:34 (4 jaar ago)

  Ook onlangs een nieuwe keuken moeten uitzoeken. Het wordt een keuken met grijsgroene kastjes en een zwart composieten blad!

  Quooker komt er zeker in, bij mijn ouders ervaren hoe handig en makkelijk zo’n kraan is

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies
   9 juni 2017 at 16:43 (4 jaar ago)

   Wauw, een zwart blad. Gaaf Chanise! Grijsgroene kastjes klinkt ook tof, nu word ik heel erg nieuwsgierig ;-)! Vond jij het ook zo lastig kiezen, of wist je echt al precies wat je wilde?

   Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Project nieuwe keuken #2: inspiratie

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.