PROJECT NIEUWE KEUKEN focus on foodies

Project nieuwe keuken #1: over mijn oude keuken

Van onze keuken krijg ik soms de neiging om mijn haren uit mijn hoofd te trekken. Zo goed als alles functioneert prima, maar met z’n 10 jaar zijn sommige onderdelen wel aan vervanging toe. Alleen ons huis is ZO lastig ingedeeld beneden, dat een nieuwe, betere keuken bijna een onmogelijke operatie werd. Samen met Chris heb ik al zo vaak gekeken hoe de indeling anders zou kunnen, zodat we meer opbergruimte hebben en de ruimte goed wordt benut, zonder dat het allemaal te vol wordt. Project onmogelijk. Tot ik 4 weken geleden het BIZAR leuke nieuws kreeg dat ik samen met I-KOOK mijn nieuwe keuken mag gaan ontwerpen. Keukencoach Martin van I-KOOK gaat me helpen bij onze ruimte-uitdaging en het ontwerp, zodat we eindelijk de keuken van onze dromen kunnen maken!

Ons droomhuis, en de keuken

Al anderhalf jaar wonen we met veel plezier in ons ‘nieuwe’ huis. Al bij de eerste bezichtiging waren zowel Chris en ik direct verliefd op de ruimte, de woonkamer aan het water en het licht. Alleen die keuken…. Er is niet perse iets mis mee: het granieten aanrechtblad is prachtig dik en de dubbele Amerikaanse koelkast: groot! Maar de indeling van het huis beneden was een struikelpunt. In de relatief kleine keuken moest namelijk ook nog de eettafel komen te staan. Dus piekerden Chris en ik heel wat uurtjes of dit dan toch echt ons droomhuis zou zijn en wat we dan toch met die keuken zouden kunnen. Uiteindelijk zijn we tóch voor het huis gegaan, maar die keuken… dat bleef een struikelpunt.

De ruimte-uitdaging

Het zit zo in onze keuken. Aan de ene kant van de keuken zit een deur en daarnaast zitten ramen van vloer tot plafond, over de hele breedte van de keuken. De andere kant van de keuken wordt begrensd door een smal muurtje met daarin alle leidingen van de bovenverdiepingen én een muur waarin de trap verwerkt zit. Die twee muurtjes kunnen er dus niet uit. Dat betekent dat de ruimte voor de keuken zich echt beperkt tot binnen die muren, plús de eettafel die daar ook nog in moet passen. Dat is dus een behoorlijke uitdaging. Natuurlijk wil ik je onze huidige keuken graag laten zien, dus kijk mee:

Onze huidige keuken

Onze huidige keuken

Onze huidige keuken

Onze huidige keuken

Onze eethoek

Onze eethoek

Onze eethoek

Onze eethoek

Te onrustig en ruimtegebrek

Door de stijl van onze huidige keukenkastjes wordt de keuken erg onrustig. De langgerekte grepen zijn soms horizontaal, soms verticaal en dat geeft de keuken een onrustige uitstraling. Ook heb ik te weinig opbergruimte in de keuken. Een extra gangkast of voorraadkast hebben we namelijk niet; daar is de dubbele koelkast in geplaatst. De ruimte in de kastjes op de foto is dus voor ál mijn servies, pannen, potten, ingredienten, bakspullen én onze etenswaren (en een vaatwasser). Je snapt vast wel dat dit nu niet lekker past ;-).

Hulp van de keukencoach

Onze keukencoach Martin gaat helpen bij het ontwerpen van de nieuwe keuken. I-KOOK werkt niet met verkopers, maar met keukencoaches, die je van begin tot eind begeleiden. Vast aanspreekpunt, vaste adviseur. Super fijn. Hij weet welke problemen we hebben met de huidige keuken, wat onze wensen zijn en wat er in onze droomkeuken zou zitten. Ik ben super benieuwd naar zijn ontwerp.

In “Project nieuwe keuken #2” zie je meer over hoe ik mijn droomkeuken zou willen inrichten. Kleuren, materialen, apparatuur, stijl, enzovoorts. Ben je al benieuwd? En heb je misschien nog tips voor me? Hoe zou jij mijn keuken inrichten?

Project nieuwe keuken met I-KOOK!

In een serie blogs ga ik samen met I-KOOK voor een compleet nieuwe én betaalbare keuken. Van onze oude keuken en ons probleem met de indeling, tot ontwerp, uitzoeken, plaatsing en het resultaat. Je gaat het allemaal zien op focusonfoodies.nl.

1Pingbacks & Trackbacks op Project nieuwe keuken #1: over mijn oude keuken

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.