pina colada smoothie

Pina colada smoothie

Ondanks een onweers- of regenbuitje af en toe, vind ik dat we best een prima zomer hebben in Nederland! De BBQ heeft al behoorlijk vaak aangestaan en ook de zwoele, late zomeravondjes ontbreken niet. Heerlijk! Dat mag wat mij betreft nog wel een paar maanden zo doorgaan ;-)! En wat past er beter bij de zomer dan een heerlijke Pina colada smoothie? Dat is zomer in je tuin én zomer in je glas! 

De komende weken zullen een aantal super leuke foodies hun recept delen op Focus on Foodies. Door ons project Nieuwe Keuken, zitten we momenteel bijna 4 weken zonder keuken. Ik maak af en toe een receptje bij mijn ouders, maar het is natuurlijk ook leuk om lekkere recepten van andere foodbloggers uit te lichten! Het recept voor deze Pina colada smoothie is van Mariëlle in de Keuken, die op haar blog nog veel meer ander lekkers heeft staan.

pina colada smoothie

pina colada smoothie (foto: Mariëlle in de Keuken)

Je kunt natuurlijk ook verse ananas gebruik om deze smoothie te maken; het is maar net wat jij liever gebruikt of op voorraad hebt. Doe er dan wel een paar ijsklontjes in. Zo is je pina colada toch meteen lekker koud. Deze pina colada is helemaal plantaardig; extra lekker! Oh en serveer je deze pina colada op een zwoele zomeravond? Dan mag er best een scheutje rum doorheen ;-)! Enjoy!

Wat heb je nodig?
Voor 1 persoon

  • 125 ml kokosmelk
  • 100 gr bevroren ananasstukjes
  • 50 ml ananassap
  • 1 banaan

En hoe maak je het?

  1. Pel de banaan en doe dit samen met de ananas, het ananassap en de kokosmelk in de blender. Blend tot een egaal geheel.
  2. Serveer direct, misschien met een lekker stukje verse ananas.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.