Stavanger Noorwegen

Op naar Stavanger, Noorwegen

Mijn wekker gaat vroeg deze ochtend. Om 6.30u word ik samen met nog 5 andere bloggers, verwacht bij de KLM balie op Schiphol. We reizen gezamenlijk af naar Stavanger, in Noorwegen en blijven daar 3 dagen om de regio culinair en cultureel te ontdekken en natuurlijk ook om wat van de prachtige natuur te bekijken. We hebben een druk programma en ik heb er ontzettend veel zin in: op naar Stavanger, Noorwegen!

Vandaag gaan we onder andere op bezoek bij the Norwegian Canning Museum, waar vooral sardienen in blik werden verwerkt. Daarna zullen we over de vismarkt struinen en gaan we genieten van een lunch bij Fisketorget, een visrestaurant op de markt. De middag zal in het teken staan van het Gladmat Food Festival. Dit supergave event, waarbij de hele haven van Stavanger vol staat met kraampjes met allerlei regionale lekkernijen. Gladmat is het grootste food festival van Scandinavië en duurt van 23 – 26 juli. In die 4 dagen zullen zo’n 200.000 mensen het festival bezoeken en ik vind het super gaaf dat ik hier één van mag zijn.

Gladmat Food Festival Stavanger

Gladmat Food Festival Stavanger (foto: Regio Stavanger)

Ik kan ook niet wachten om te ontdekken wat dit gebied allemaal te bieden heeft op het gebied van food. Als enorme visliefhebber verwacht ik dat dát in ieder geval wel goed moet komen de komende dagen, maar er zijn vast genoeg specialiteiten waar ik nog nooit van heb gehoord. Tof! We zullen op het festival ook een chocoladekraampje en een kaasspecialist bezoeken, waar ik helaas niet van kan proeven, maar ik ben benieuwd wat de rest van de bloggers ervan vindt. Vanavond gaan we eten bij Tango Bar & Kjøkken en de foto’s op de website doen me echt watertanden. Wij gaan smullen!

Tango Bar and Kjøkken

Tango Bar and Kjøkken (foto: Tango Bar&Kjøkken

Morgenochtend staan we vroeg op en vertrekken we om 7.30u voor een dag in de buitenlucht. We gaan met een ferry naar Tau en zullen een lange wandeltocht gaan maken door het gebied naar de bekende Preikestolen (preekstoel). Vanaf dit platte bergplauteau, wat rum 600 meter hoog is, heb je een fantastisch uitzicht over de Lysefjord. Ik ben gek op de natuur en wandelen, dus hier kijk ik ontzettend naar uit.

Lysefjord, Noorwegen

Lysefjord, Noorwegen (foto: Visit Norway)

Tijdens mijn trip in Noorwegen zal ik zoveel mogelijk mijn ervaring en foto’s delen op social media, dus als je mij nog niet volgt: zoek op @focusonfoodies, op Twitter en Instagram. Er verschijnt nog een uitgebreid fotoverslag en uiteraard een artikel over deze gave trip naar Stavanger in Noorwegen.

Vis ses senere! (tot later ;-))

Er is 1 reactie op Op naar Stavanger, Noorwegen

  1. Sofieke
    23 juli 2014 at 07:53 (5 jaar ago)

    God fornøyelse! (veel plezier!)
    Prachtig land, Noorwegen!

    Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.