Nom Nom Tag – persoonlijke foodvragen

Ik had er nog niet van gehoord, de Nom Nom Tag, maar Ianna van Beginspiration tagde mij afgelopen week. De Nom Nom tags zijn eigenlijk een serie blogs waarin food bloggers een aantal persoonlijke vragen over eten beantwoorden en vervolgens weer een andere blogger ‘taggen’. Super leuk! En ik geef natuurlijk heel graag antwoord op alle food vragen.

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Fijn, een lastige vraag om mee te beginnen. Volgens mij heb ik geen rare eetgewoontes, maar bij een aantal dingen die ik héérlijk vind, beginnen (sommige) anderen spontaan ieeeeeehwl te roepen. Zo ben ik gek op mini-octopus gebakken in olijfolie met knoflook en vind ik escargots (slakken) TE lekker. Ook de gevulde inktvis met feta, tomaat en paprika die ik ieder jaar in Griekenland eet geeft sommige mensen rillingen. Tja? Mij maak je nu weer écht niet blij met van die vette braadworsten en zuurkool. Ieder zijn ding toch ;-)?

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Leuke vraag. Als tarwevrije/glutenvrije eter eet ik niet iedere dag brood. Toch heb ik een favoriet (Focus on Foodies) broodje: twee verse,geroosterde speltdesembroodjes met daarop geprakte avocado met citroensap, plakjes gerookte zalm, lenteuitjes en komkommer bovenop. Yum!

Focus on Foodies ( ;-) ) speltbroodje met avocado, zalm, lenteui en komkommer

Focus on Foodies ( 😉 ) speltbroodje met avocado, zalm, lenteui en komkommer

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Oeh, lastige vraag. Sowieso is elke dag wel erg vaak, maar zet mij in een goed visrestaurant neer en je maakt me enorm gelukkig. Zo vind ik Vis&Meer in Utrecht een fantastische plek, omdat de vis er super vers is en gewoon heel goed smaakt. Maar ook bij I-Dock in Amsterdam ga ik graag eten. Zeker in de zomer zit je er heerlijk aan het water en het eten is zoooo goed.

Heerlijk voorgerecht bij Vis&Meer in Utrecht

Heerlijk voorgerecht bij Vis&Meer in Utrecht

Wat kook je het liefst (en eigenlijk te vaak)?

Haha dit is eigenlijk zo’n ‘oeps, betrapt!’ vraag. In de avond doordeweeks eten we vaak vrij gevarieerd, verse salades of juist een stuk vis met wokgroenten of risotto met zalm. Maar al ruim een jaar ben ik enorm verslaafd aan mij glutenvrije en suikervrije chocoladerepen, die ik bijna elke week wel maak. Ook de tarwevrije chocolatechip cookies blijf ik maken, ik vind het gewoon écht een goed gelukt koekje.

Risotto met zalm, asperge, champginon en lenteui

Risotto met zalm, asperge, champginon en lenteui

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Uhm, wat niet? Van bijna alles wat ik tegenkom en wat niet suikervrij of glutenvrij is, wil ik een pure versie maken. Op de lijst nog onder andere een glutenvrije snickers, een mooie uitdaging na de glutenvrije Oreo koekjes, Lion en bounty’s. Ook suikervrije crème brulee, zuivelvrije kwarktaart en glutenvrije kaneelbroodjes staan nog op mijn bucket list.

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?

Jaaaa alledrie, mag dat ook? Nee, heel eerlijk vind ik zelf koken het leukst. Eten bestellen is met mijn voedsel allergieën niet zo gemakkelijk, dus we bestellen alleen zo nu en dan sushi. Afgelopen jaar heb ik wel gemerkt dat er een enorme verbeterslag is geweest bij restaurants, die vaak moeiteloos aangepast eten op tafel zetten. Toch wel fijn, die glutenvrije trend :-).

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

De salade die ik meeneem naar mijn werk. Ik maak ‘m iedere dag net even anders, maar de basis is gewoon verse gemengde sla met cherrytomaat, komkommer, avocado, vis uit blik en linzen. Iedere dag verheug ik me weer op de lunch, terwijl de rest van de collega’s op het diepvriesbrood uit de kantine zit te kauwen. Rare foodobsessie misschien, die salade, maar mijn lichaam is er blij mee ;-).

Wat is je favoriete toetje?

Sinds ik suikervrij eet ben ik niet meer zo’n toetjesfan, voornamelijk omdat ik het sowieso zelf moet maken en daar doordeweeks niet vaak tijd voor heb. Maar mijn banaan pannenkoeken zijn ook top als toetje en verder eet ik graag vers fruit: bosbessen, aardbeien, watermeloen. Daar maak je mij heel blij mee!

fruitsalade

Fruitsalade

Ben je ergens allergisch voor?

Als ik nu nee zeg, gaan jullie dan heel hard lachen? Haha! Ik eet geen tarwe, koemelk en suiker, omdat mijn lichaam hier slecht op reageert, maar dat komt vast niet als verrassing voor jullie!

Deel een handige kooktip:

Weinig origineel, maar mijn kooktip is echt restjes. Maak ‘s avond wat extra eten en neem dit de volgende dag mee naar je werk of eet het ‘s avonds nog een keer. Dat is snel, makkelijk en zo gezond als je het zelf maakt.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en vragen en reacties vind ik super leuk om te lezen! Nu mag ik het stokje doorgeven aan twee foodie collega’s, Betina van Betty’s Kitchen en Kelly van GoodFoodLove en ik ben natuurlijk erg benieuwd naar hun antwoorden.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.