Havermout Oathie Bagel Bagels & Beans

Nieuwe Oathie Bagel bij Bagels & Beans

Met het succes van Het Voedselzandloper Kookboek van blog collega Pauline (Uit Pauline’s Keuken), lijken steeds meer restaurants en bedrijven zich te realiseren dat er behoorlijk wat mensen zijn met aangepaste voedingswensen. Voordat ik suikervrij en tarwevrij at, gingen mijn vriend en ik vaak lunchen bij de Bagels  & Beans. Daarna kwamen we er alsnog weleens, maar zat ik vaak zielig aan een (wel erg lekkere) verse fruitsap en at hij een heerlijk broodje. Hoewel ze bij Bagels & Beans wel een glutenvrije bagel hebben, zit hier weer suiker in. Helaas pindakaas. Toen ik even geleden een berichtje ontving over de Nieuwe Oathie Bagel bij Bagels & Beans, was ik dan ook enorm blij en benieuwd.

De Oathie bagel en de Oathie muffin zijn geïnspireerd op het Voedsel Zandloper Kookboek en bevatten geen meel en tarwe en nauwelijks gluten. Ze zijn niet volledig glutenvrij helaas, omdat er geen specifiek glutenvrije havermoutvlokken worden gebruikt. Kruisbesmetting, aanwezigheid van gluten doordat het in aanraking is gekomen tijdens verwerking, kan daardoor niet uitgesloten worden en voor mensen met coeliakie is deze bagel dus helaas niet geschikt. Wel zitten ze vol met vezels uit havermoutvlokken, ontkiemende sojabonen, lijnzaad en noten. Daarnaast bevat de Oathie bagel veel mineralen, zoals magnesium, jodium, kalium en is het een bron van omega-3 vetzuren. Oftewel; yes yes yes!!!!

Vol verwachting ging ik vorige week zaterdag, samen met Betina van Betty’s Kitchen, naar de Bagels & Beans in Utrecht, na daar sinds afgelopen januari al niet meer gegeten te hebben. En de Oathie Bagel voldoet absoluut aan alle verwachtingen. Hij is een beetje ‘vochtig’, wat denk ik komt door de havermout, maar vult ontzettend en is erg smaakvol. Daarnaast vind ik het gewoon ontzettend goed dat een bekende keten als Bagels & Beans weer wat toegankelijker wordt voor een grote groep mensen die suikervrij en/of tarwevrij eten.  Lunchen in de stad is echt niet altijd even gemakkelijk als je het standaard broodje over moet slaan. Vaak kom je al snel bij een salade terecht en dat vind ik als lunch vaak niet vullend genoeg.

Havermout Oathie Bagel Bagels & Beans

Havermout Oathie Bagel Bagels & Beans

Havermout Oathie Bagel Bagels & Beans

Havermout Oathie Bagel Bagels & Beans

Havermout Oathie Bagel Bagels & Beans

Havermout Oathie Bagel Bagels & Beans

Ben je dus op zoek naar een tarwevrij en suikervrij alternatief voor de lunch? Dan zou ik zeker de Oathie Bagel (en muffin, die heb ik helaas niet geproefd) proberen. Ik vond hem erg lekker en verheug me alweer op het volgende bezoekje. Je moet trouwens wel even bij de bediening naar de Oathie Bagel vragen; in Utrecht stond hij in ieder geval (nog) niet op de kaart.

Er zijn 10 reacties op Nieuwe Oathie Bagel bij Bagels & Beans

 1. Anoniem
  24 december 2013 at 21:15 (8 jaar ago)

  Tarwevrij maar niet glutenvrij?! Is dat door kruisbesmetting of door 1 van de ingrediënten? Voor de mensen die glutenvrij moeten eten is dat altijd fijn om te weten. En ik vraag me af hoeveel ‘nauwelijks gluten’ eigenlijk is? En hoe jij dat dan meet? Sorry hoor voor de mensen die heel hip geen tarwe willen eten misschien een prima bericht… Maar voor mensen met een overgevoeligheid of coeliakie beetje meer info verwacht

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   24 december 2013 at 21:35 (8 jaar ago)

   De bagel is niet glutenvrij doordat er havervlokken zijn gebruikt waarbij kruisbesmetting helaas niet uitgesloten kon worden. Dat is de hoeveelheid gluten die er in kan zitten en waar ik mijn uitspraken op baseer: meten kan ik helaas niet :-). Ook is er per bagel geen lijst met exacte hoeveelheden of ingrediënten, dus ik geef simpelweg alle info door die ik heb. Jammer dat je er zo over denkt. Fijne feestdagen.

   Beantwoorden
   • Nadja
    28 december 2013 at 00:38 (8 jaar ago)

    Er zijn ook mensen die ‘heel hip’ niet zo goed reageren op specifiek tarwe, dus ik vind het een goed bericht en ga hem morgen gelijk uitproberen!

    Beantwoorden
 2. Nien
  31 maart 2014 at 21:48 (7 jaar ago)

  Bedankt voor je tip, goed beschreven. Als je goed leest en nadenkt weet je eigenlijk al wel dat het niet helemaal glutenvrij is voor de mensen die dat echt niet mogen, hoop dat je daar ook nog leuke eettentjes voor tegenkomt 🙂 Ik ga het zeker een keer uitproberen

  Beantwoorden
 3. Eva
  3 april 2014 at 14:53 (7 jaar ago)

  Ik heb vandaag deze bagel voor het eerst gegeten en ik vond hem heel lekker! Ik had al vaker de glutenvrije (witte) bagel genomen, maar deze vond ik altijd zo droog en een beetje smaakloos. De oathie is een lekker stevig broodje, niet droog en ik had geen last van mn darmen erna (ik ben niet heel glutengevoelig, een paar kruimels kan ik best aan, maar een heel glutenbroodje niet). Zeker ook een aanrader voor non-glutenvrije mensen, hij is namelijk niet duurder dan de normale bagels (de witte glutenvrije is 1 euro duurder).

  Beantwoorden
 4. José Zwiers
  12 april 2014 at 14:27 (7 jaar ago)

  Dit broodje is zo lekker dat ik hem graag zelf zou willen maken. Een idee voor een nieuw recept?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   22 april 2015 at 13:34 (6 jaar ago)

   Die zitten er niet in Esther 😉

   Beantwoorden
 5. Caroline
  2 augustus 2016 at 23:15 (5 jaar ago)

  Dus geen aanrader voor iemand met een notenallergie? Ik las dat er vezels van noten inzitten?

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies
   4 augustus 2016 at 13:33 (5 jaar ago)

   Hi Caroline,
   Ik zou daar even over informeren bij Bagels&Beans; ze hebben de oathie bagel inmiddels al een tijd in het assortiment en het kan best zijn dat ze de samenstelling iets hebben gewijzigd sindsdien.

   Groetjes, Lianne

   Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.