Al Ninen trattoria Amsterdam westerstraat

Nieuwe hotspot in Amsterdam – Al Ninèn

Cibus Vita Est – Food is life. In de slogan van Al Ninèn kan ik me wel vinden. Deze nieuwe Italiaanse trattoria heeft zijn deuren geopend in het hart van de Jordaan, op de Westerstraat. Naast oneindig veel lokale, Italiaanse producten, kun je er heerlijke pasta afhalen, gekookt door chef Epifani Massimo.

Het souterrainpand is gevuld met Italiaanse delicatessen: allerlei Italiaanse kazen, jams, wijnen, worsten en gedroogde hammen. Likkebaardend kijk ik om me heen en laat me vertellen dat 95% van de producten in de winkel biologisch zijn en van kleine, lokale ondernemers in Italie. Een klein beetje Italië in Amsterdam, dat was het doel van Manuele Monari, die de trattoria startte, en dat zie je, ruik je en proef je. De take-out menu’s zijn heel vriendelijk geprijsd voor pasta en lasagna van eerlijke producten en gekookt door een doorgewinterde Italiaanse chef met dertig jaar ervaring.

Al Ninen amsterdam

Al Ninen amsterdam

Al Ninen Westerstraat

Al Ninen Westerstraat

Al Ninen Westerstraat

Al Ninen Westerstraat

En hoe smaakt dat? Ik heb een vegetarische ravioli gevuld met pompoen en met een balsamicoroomsaus. Ik lieg niet als ik zeg dat dit de allerlekkerste pasta is die ik ooit heb gegeten! En ik heb best wat pasta gegeten in mijn leven, ook in Bologna. Maar deze is zo romig, de vulling zo smeuig. Mijn vriend eet een tagliatelle bolognese. Het vleesmengsel is echt heel lekker, maar er zit geen saus bij en dat maakt het geheel wat droog. We hebben zelf nog een beetje olijfolie toegevoegd, om het iets minder droog te maken.

We hebben tiramisu na en die is ook heerlijk. Net iets te vloeibaar naar mijn smaak – ik houd wel van een beetje een bite in de lange vingers – maar daar is mijn vriend het absoluut niet mee eens! Die heeft het bakje zelfs uitgelikt. Al Ninèn, zulk lekker eten maakt het leven nog leuker!

Pasta bij al Ninen Amsterdam

Pasta bij al Ninen Amsterdam

vegetarische ravioli bij al ninen amsterdam

vegetarische ravioli bij al ninen amsterdam

verschillende soorten kaas al Ninen

verschillende soorten Italiaanse kazen bij Al Ninen

Al Ninèn
Westerstraat 77
1015 Amsterdam

  • Plus: biologische, lokale producten. GODDELIJKE ravioli met pompoenvulling.
  • Min: vooral geschikt als je in de buurt van de Westerstraat woont (afhaal, geen bezorgservice)

Door Rianne — Rianne is een echte fijnproever, gek van kaas en een goede wijn. Sinds een aantal maanden is ze vegetariër. Rianne gaat voor Focus on Foodies op zoek naar fijne, hippe plekken in Amsterdam en omstreken, waar je als foodie echt eens naartoe moet. Volg haar avonturen ook op Instagram via @hoemoes!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.