sony qx100 lens smartphone

Nieuwe gadget: Sony QX100 camera

Als travel en food writer ben ik heel veel buiten de deur. Niet alleen voor afspraken en events, maar ook privé en op reis. En hoewel ik enorm blij ben met mijn spiegelreflexcamera (een Sony A58), is deze wel érg groot om overal mee naar toe te nemen. Daarom ging ik op zoek naar een alternatief, voor als ik ‘s avonds ergens heen ga en geen grote tas bij me heb, of voor als ik op reis ben en de hele dag aan het sight seeing ben. Mijn eisen: wél goede foto’s kunnen maken en niet zo te hoeven sjouwen. Zo kwam ik bij mijn nieuwe gadget: de Sony QX100 Lens Style Camera.

sony qx100 lens style camera smartphone

Sony qx100 lens style camera, makkelijk te bevestigen op je smartphone

Deze Lens Style camera is eigenlijk puur en alleen een camera zonder beeldscherm, die verbinding kan maken met je smartphone. De Sony QX100 is zowel afzonderlijk van als in combinatie met je smartphone te gebruiken. Je kunt dus op afstand de camera bedienen met je smartphone of hem heel eenvoudig op je telefoon (ik gebruik een iPhone 5s) klemmen voor het cameragevoel. Via het scherm van je telefoon zie je vervolgens ‘door de lens’ van de QX100. Hoe gaaf is dat? De draadloze verbinding werkt via wifi direct (dus geen internet nodig) en de PlayMemories app van Sony, die je gratis kunt downloaden uit de verschillende stores voor iOs of Android telefoons.

sony qx100 lens style camera smartphone

sony qx100 lens style camera smartphone

In de QX100 gebruik je een micro SD-kaartje. Hier worden de bestanden op groot formaat opgeslagen en kleiner formaat foto’s worden direct naar je telefoon verzonden en je kunt ze dus gelijk plaatsen op social media. Ideaal! Daarnaast kun je ook met deze Smart Lens bij weinig licht goed fotograferen en dat is prettig als je in restaurants of hotspots bent met weinig of slechte verlichting. De F1.8 Carl Zeiss lens heeft 20.2 megapixels en een sensor die bijna 4 keer zo groot is als bij de meeste smartphones, waardoor de camera scherpe beelden kan maken, dus ook bij weinig licht.

Ik ben super blij met mijn nieuwe camera en het is een welkome aanwinst om alles wat gemakkelijker te maken. Foto’s die ik met mijn spiegelreflex neem, kan ik niet direct via mijn telefoon uploaden, dus als er geen computer bij de hand is, zit je met je mooie foto’s. De XQ100 is een ideale gadget als je weinig wilt sjouwen en toch mooie foto’s wilt maken en deze het liefst ook direct op social media wilt zetten.

Sony QX100 lens style camera

Sony QX100 lens style camera

sony qx100 lens style camera smartphone

sony qx100 lens style camera smartphone

De Sony QX100 kost € 448,99. Als dit boven je budget is, waar ik me wel iets bij voor kan stellen, zijn er ook andere Smart Lens camera’s te krijgen. De QX10 bijvoorbeeld is verkrijgbaar voor € 199,-.

Er zijn 2 reacties op Nieuwe gadget: Sony QX100 camera

 1. Carla Velzeboer
  9 maart 2015 at 17:27 (6 jaar ago)

  Gaaf!!! Maar n best prijskaartje (ook voor die QX 10 🙂 ) Maar een gave gadget om voor te sparen!!

  Beantwoorden
 2. DeedyLicious
  14 maart 2015 at 16:32 (6 jaar ago)

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zeker weet of ik dit zou kopen. Want nee nu heb je geen camera, maar wel een losse lens bij je. En hij is best prijzig.
  Ik ga ‘m een keer testen, wie weet raak ik ook op slag verliefd.

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.