newsflash focusonfoodies april

Newsflash || April 2015

Ik vond het tijd voor een nieuwe categorie op Focus on Foodies: Newsflash! Omdat ik als health blog zoveel nieuwsberichten binnen krijg, over de laatste gezonde kookboeken, keukengadgets, trendy hotspots en traveltips, lijkt het me leuk om iedere maand de leukste items met jullie te delen. Zijn jullie ook als eerste op de hoogte. Handig toch? Newsflash van april: glutenvrije producten bij Marks & Spencer, Texel Culinair, een drankje op hoogte en inzicht in ons absurde eetgedrag. 

Glutenvrije producten bij Marks & Spencer

Sinds deze maand kun je ook bij Marks & Spencer terecht voor lekkere glutenvrije producten. Made Without Wheat is een speciaal ontwikkelde productlijn met glutenvrije items. Zo is er bijvoorbeeld glutenvrij brood te krijgen, maar ook allerlei glutenvrije cakes en koekjes, zoals de Caramel pecan crunch squares of Millionare caramel crispie mini bites. De items zijn te herkennen aan het glutenvrij logo en zijn verkrijgbaar in de flagshipstore in Den Haag en in de winkel op de Kalverstraat in Amsterdam.

glutenvrije producten bij Marks&Spencer

glutenvrije producten bij Marks&Spencer

Tip: Texel Culinair – van 11 t/m 13 september

Van vrijdag 11 t/m zondag 13 september vindt het grootste culinaire evenemt van Texel weer plaats in De Koog. Afgelopen jaar was een groot succes en het verslag van Texel Culinair 2014 kon je eerder al lezen op Focus on Foodies. Niet alleen is Texel een prachtige omgeving om even lekker uit te waaien; tijdens Texel Culinair worden je smaakpapillen écht verwend. De deelnemende restaurants hebben ieder drie gerechtjes; een voor-, hoofd- en nagerechtje. Leuke tip om een plekje voor vrij te houden in de agenda!

Texel culinair

Texel culinair: runderstoofpotje met kruiden, foccacia met gerookt rundvlees en runderrollade met een zoetzuur uitje

De zelfpluktuin op Texel

De zelfpluktuin op Texel

Fijne frisse wijnen van Barefoot refresh

Heerlijk met je blote voeten in het gras of zand, of gewoon op je balkon in het zonnetje, genieten van een glaasje wijn. Zelf drink ik slechts sporadisch wijn, maar deze nieuwe frisse wijnen van Barefoot vond ik érg lekker. Er zijn drie nieuwe smaken; Crisp White, Crisp Red en Perfectly Pink, alle drie het lekkerst met een paar ijsblokjes. Mijn favoriet: de Perfectly Pink, een licht bruisende rosé wijn.

Barefoot Refresh Perfectly Pink

Barefoot Refresh Perfectly Pink

Foodcation – culinair genieten op vakantie

Op vakantie geniet je eigenlijk altijd van lekker eten, maar op sommige plekken kun je nu eenmaal beter eten dan op andere. Alentejo is een hele mooie, en relatief onbekende, regio in Portugal (onder Lissabon en boven de Algarve). De mensen zijn er erg gastvrij, traditioneel en de keuken is nog heel authentiek. In Alentejo is volop verse vis te krijgen, doordat het gebied helemaal aan de kust grenst, dus alles is heerlijk vers. Daarnaast staat Alentejo bekend om haar kaas en krachtige rode wijn! Heb je zin in een fijne foodcation? Dan is Alentejo zeker het overwegen waard.

Alentejo - foodcation in portugal

Alentejo – foodcation in portugal

Skybar Floor17 in Amsterdam

The true size of food

Voortborduren op het boek ‘The True size of food’ is nu de gelijknamige website live, thetruesizeoffood.com. Oprichtster Marijke laat ons door middel van infographics en beeldende visuals zien hoe absurd wij in de Westerse wereld met eten omgaan. Wist je dat wij gemiddeld 60 uur per jaar in de supermarkt te vinden zijn en dat er bijvoorbeeld 44 verschillende soorten melk zijn waaruit je moet kiezen?

The true size of food

The true size of food

Dit artikel is niet gesponsord.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.