
Nacho schotel
Er komt minder en minder vlees op tafel hier in huis. Doordeweeks kook ik en dat betekent dat ik ook bedenk wat er op tafel komt. De laatste weken eten we eigenlijk 4 tot 5 avonden per week vegetarisch en dat bevalt hartstikke goed. Deze vegetarische én heerlijk nacho schotel uit de oven staat hier op het menu als comfort food. Niet méga gezond, wel met meer groenten dan je gemiddelde snackmaaltijd. Hmm!
Nacho schotel vegetarisch
Voor deze nacho schotel die vegetarisch is, gebruik ik een vleesvervanger voor kip. De meningen over vleesvervangers zijn verdeeld, daar ben ik me van bewust. Ik ben me er ook van bewust dat niet alle vleesvervangers even gezond zijn, omdat er in sommige gevallen nogal wat toevoegingen in zitten. Als je echter goed zoekt en de ingrediëntenlijst leest, zijn er ook goede alternatieven te vinden. Overigens kook ik ook vaak zonder vleesvervangers, maar bij deze nacho schotel zijn vegetarische kipreepjes een heerlijke toevoeging!

Nacho schotel maken
Deze nacho schotel maken is gelukkig lekker simpel en super snel! In ongeveer 10 minuten heb je al het voorbereidende werk gedaan en kan de nacho schotel in de oven. Dan is het alleen nog een kwestie van wachten. Voor een iets gezondere variant kun je natuurlijk altijd de geraspte kaas vervangen of weglaten, al vind ik kaas persoonlijk onmisbaar wanneer we deze heerlijk nacho schotel maken haha!
Tip: gebruik wel natural nachochips; de varianten met een andere smaak zijn (vaak) niet glutenvrij. Let ook op de vegetarische kipstukjes: sommige producten zijn zelf wel glutenvrij, maar verwerkt in een omgeving waar ook gluten worden verwerkt. Andere vegetarische kipstukjes zijn niet glutenvrij. Even goed het etiket lezen dus!

Nacho schotel
Benodigdheden
-
Ovenschaal
Ingrediënten
- 250 gram vegetarische kipstukjes
- 200 gram naturel nachochips
- 1 paprika
- 1 avocado
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- peper en zout naar smaak
- paprikapoeder naar smaak
- 100 gram geraspte kaas
- 200 gram ijsbergsla
Bereidingswijze
-
Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Doe wat olie in een koekenpan en voeg de ui toe en pers de knoflook erbij. Fruit dit even aan.
-
Voeg nu de vegetarische kip toe en bak in ongeveer 6-8 minuten goudbruin. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze een paar minuten mee. Breng op smaak met zout, (cayenne)peper en paprikapoeder.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laag nachochips. Strooi hierover een handje geraspte kaas. Hierna gaat de vegetarische vulling over de kaas heen. Bedek met nachochips en met de resterende kaas.
-
Bak dan ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden, tot de kaas gesmolten is.
-
Snijd ondertussen de avocado in blokjes. Serveer de ovenschotel met een flinke berg ijsbergsla en avocado ‘on the side’. Enjoy!

patricia
25 september 2020 at 20:49 (7 maanden ago)Heb je nachos-schotel gemaakt en hij werd enthousiast ontvangen. Wat ik er zelf van vond: volgende keer maak ik hem zonder de vegetarische kipstukjes, gewoon vleesloos. Zonder saus vond ik de nepkip niet zo lekker. Ik heb de paprika (allergie) vervangen en er een guacomole en tomatensalsa bijgemaakt. Dat maakte het allemaal wat sterker van smaak en sappiger zonder dat het zompig werd.
We gaan hem beslist vaker eten, zoveel is zeker. Nu op naar de loempiataart!
pyuck
20 oktober 2020 at 14:18 (6 maanden ago)super lekker
Samanta
20 november 2020 at 17:04 (5 maanden ago)Klinkt lekker!