
Mug cake uit de oven met havermout en pindakaas
Op de blog van Lekker eten met Linda zag ik een tijd geleden zo’n lekker recept voorbij komen, dat het wel uit móést proberen. Mug cakes, snelle kleine cakejes, vind ik sowieso lekker, maar deze mug cake uit de oven met havermout en pindakaas leek me extra lekker. Mug cakes maak je normaal vaak in de magnetron, maar die heb ik momenteel niet, maar je kunt een mug cake ook prima in de oven klaar maken.

mug cake met havermout uit de oven

havermout met pindakaas uit de oven
Het idee van een mug cake is dat je de cake bereidt in een mok of een klein bakje. In plaats van dat je een grote cake maakt met meerdere portie, is een mug cake meestal voor één persoon. Het heeft de perfecte afmetingen om als ontbijt te dienen en deze versie met havermout en pindakaas vult écht enorm.
Wil je de mug cake glutenvrij maken? Gebruik dan havermout met een gecertificeerde verpakking. Zorg er ook voor dat je pindakaas zo puur mogelijk is, bijvoorbeeld zonder toegevoegde suiker. Zo heb je een gezond ontbijtje, waar je een poos op vooruit kunt!
Wat heb je nodig?
Voor 1 persoon
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 50 gram havermout
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel pindakaas
- beetje (kokos)olie om het schaaltje in te vetten
En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden
- Prak de banaan en kluts het ei en meng dit dan in een kommetje door elkaar. Voeg de havermout, lijnzaad, bakpoeder en pindakaas toe en meng dat.
- Vet het kommetje of de mok in met wat (kokos)olie. Stort dan het mengsel in de kom.
- Bak in 20 minuten goudbruin. Daarna is je mug cake klaar!

havermout met pindakaas uit de oven
Er zijn 3 reacties op Mug cake uit de oven met havermout en pindakaas
1Pingbacks & Trackbacks op Mug cake uit de oven met havermout en pindakaas
-
[…] Bron: Focus on foodies […]
Peter
10 juni 2020 at 13:23 (9 maanden ago)Niet zo mooi bruin als op jullie foto maar wel lekker! Voorheen mugcakes in de magnetron gemaakt. Dit is de eerste uit de oven en vooral de structuur is zo veel lekkerder.
Fleur van Veen
11 juni 2020 at 12:20 (9 maanden ago)Hoi Peter,
Fijn dat je mijn recept zo lekker vindt!
Je merkt het verschil tussen de oven en de magnetron inderdaad in de structuur, maar ik vind beide wel erg lekker haha.
Groetjes,
Fleur