Een tijdje geleden zag ik zo’n lekker recept voorbij komen, dat ik het wel uit móést proberen. Mug cakes, snelle kleine cakejes, vind ik sowieso lekker, maar deze mug cake uit de oven met havermout en pindakaas leek me extra lekker. Mug cakes maak je normaal vaak in de magnetron, maar die heb ik momenteel niet, maar je kunt een mug cake ook prima in de oven klaar maken.
Recept
Makkelijk en snel ontbijten doe je met deze mug cake. Lekker, gezond en vullend!
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | Voor 1 persoon |
Bereidingstijd | 10 min |
---|---|
Oventijd | 20 min |
Totaal | 30 min |
Het idee van een mug cake is dat je de cake bereidt in een mok of een klein bakje. In plaats van dat je een grote cake maakt met meerdere portie, is een mug cake meestal voor één persoon. Het heeft de perfecte afmetingen om als ontbijt te dienen en deze versie met havermout en pindakaas vult écht enorm.
Wil je de mug cake glutenvrij maken? Gebruik dan havermout met een gecertificeerde verpakking. Zorg er ook voor dat je pindakaas zo puur mogelijk is, bijvoorbeeld zonder toegevoegde suiker. Zo heb je een gezond ontbijtje, waar je een poos op vooruit kunt!