Mountainbiken in Livigno

Mountainbiken in Livigno

Verscholen tussen de Noord-Italiaanse bergen, ligt het kleine dorpje Livigno. Reizend met het vliegtuig zijn Milaan, Zürich of Innsbruck de dichtstbijzijnde luchthavens, maar vanwege de mooie bergpassen is het eigenlijk een aanrader om Livigno per auto te bezoeken. Hoewel het bij veel Nederlanders bekend is als wintersportgebied, heeft dit prachtige plaatsje juist in de zomer ook veel te bieden. Het is een paradijs voor sporters en mensen die van een actieve vakantie houden. Wij verkenden de omgeving per fiets en gingen mountainbiken in Livigno!

Op verschillende plaatsen in het dorp kun je terecht voor het huren van een e-mountainbike. Wij huurden onze mountainbikes bij Mottolino. Je kunt hier kiezen om los je fiets te huren (49,50 euro per dag) of daarnaast op pad te gaan met een gids (54,00 euro voor een dag). Voor nog geen 5 euro extra ga je dus een dag op pad met een gids en dan zie je toch net wat meer van het gebied. De Scott e-mountainbikes worden ieder jaar opnieuw aangeschaft door de winkel en zijn hypermodern en van alle gemakken voorzien. Stiekem keek ik in het dorp nog even wat ze nieuw kosten (ze fietsten zo fijn ;-)), maar daar koop je ook een leuk autootje van. Ik houd het dus even bij huren.

Mountainbike routes

Er zijn routes voor zowel beginners, medium gevorderden en gevorderden. Tenzij je fanatiek mountainbiker bent, val je hier al snel onder ‘beginners’, dus het is aan te raden om met een rustige route te beginnen. In het Mottolino bike park kun je kiezen uit 13 trails, die op een kaart staan aangegeven. De trails lopen door de bossen en bieden prachtig uitzicht over het dal. Vind je het in de bergen nog een beetje te spannend? Door het hele dal loopt een geasfalteerd fietspad wat bijna vlak is en rondom het ‘lago di Livigno’ kun je ook een mooie route fietsen.

Scott e-mountainbike

Scott e-mountainbike

Mountainbiken in Livigno

Mountainbiken in Livigno

Mountainbiking in Livigno

Mountainbiking in Livigno

Mountainbiken in Livigno

Dit soort uitzichten tijdens het mountainbiken zijn adembenemend in Livigno

Mountainbiken in Livigno

Mountainbiken in Livigno

Aanrader: lunch-break bij Tea da Memi

Bij de traditionele houten ‘refugio’ Tea da Memi wacht je een warm welkom. Omgeven door bergen is dit restaurant een ware oase van rust. In de moderne keuken op de benedenverdieping wordt door de familie gekookt; zelf wonen ze op de bovenverdieping. Het huisje lijkt zo uit Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen te komen.

Uit de keuken van Leo en Francesca komen lokale producten als honing, kaas en vleeswaren. Daarnaast staan er traditionele gerechten als gnocchi, polenta en gebraden vlees op de kaart. Sluit je maaltijd af met een ‘torta della nonna’ (taart van oma), want nergens hebben we die zo lekker gegeten als hier. En eerlijk is eerlijk; na een flinke tocht op de mountainbike heb je zo’n taartje ook wel écht verdiend!

Ezels lopen vrij rond bij Tea da Memi

Ezels lopen vrij rond bij Tea da Memi

Gnocchi

Gnocchi

Binnenkijken bij Tea da Memi: terug in de tijd

Binnenkijken bij Tea da Memi: terug in de tijd

Je kunt in Livigno in de zomer nog véél meer sportieve activiteiten doen. Zo kun je er wandelen, skaten, paardrijden, kajakken, suppen en nog veel meer. Je zit midden in de natuur en het is een heerlijke plek om helemaal tot jezelf te komen.

Meer informatie over het gebied? Ga dan naar de website van Livigno.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.