5 leuke kookboeken kerstmis

Mijn kookboeken verlanglijstje voor Kerst

Het voordeel van een foodie zijn is dat je vaak en veel lekker eet. Er zijn nog ontelbaar meer voordelen, maar ook een aantal nadelen. De grootste daarvan is dat je kookboeken voorraad oneindig groeit. Een foodie moet nu eenmaal inspiratie opdoen en dan is dé manier natuurlijk om op je gemakje kookboeken door te bladeren. Heerlijk, ik kan daar echt intens van genieten. En logischerwijs heb je als foodie nooit genoeg kookboeken, vandaag mijn kookboeken verlanglijstje voor Kerst.

1.  Chickslovefood – Het 5 or less kookboek, € 18,95.

Eigenlijk kan het natuurlijk niet, maar dit kookboek van Chickslovefood heb ik nog niet in mijn kast! Alle recepten maak je met 5 ingredienten of minder; te gek! En ik ben gek op simpele recepten, want zelf gebruik ik het liefst ook zo weinig mogelijk ingredienten. Op de wishlist dus.

Chickslovefood - Het 5 or less kookboek

Chickslovefood – Het 5 or less kookboek

2. Rebecca Leffler – Groen is geweldig, € 20,00

Een boek vol plantaardige recepten zonder gluten, lactose en dierlijke eiwitten. Ik ben benieuwd of dit boek mij weer met nieuwe dingen kan verassen. Het schijnt in ieder geval een boek vol mooie foto’s te zijn en daar krijg ik trek van!

Rebecca Leffler - Groen is geweldig

Rebecca Leffler – Groen is geweldig

3. Rens Kroes – Powerfood, €19,99

Ohja, wederom schaamrood op mijn kaken dat ik dit boek nog niet heb (gezien). Maarja, je kunt niet alles blijven kopen, dus ook Powerfood staat op mijn boeken wishlist voor kerst!

Rens Kroes - Powerfood

Rens Kroes – Powerfood

4. Yotam Ottolengi – Plenty more, €29,95

Met Plenty More schotelt Yotam Ottolenghi ons 120 nieuwe, inspirerende vegetarische gerechten voor om bij te watertanden. De opvolger van de immens populaire bestseller Plenty is weer een feest van intense smaken, verrassende kruiden en verse ingrediënten”, aldus Bol.com. Hoewel ik Yotam’s eerste boek Plenty ook nog niet heb (moet die dan ook op de wishlist? Oh oh!), ben ik heel benieuwd naar dit nieuwe kookboek.

Yotam Ottolenghi - Plenty more

Yotam Ottolenghi – Plenty more

5. Pascale Naessens – Puur genieten, € 24,99

“Eten dat je gelukkig maakt, mooier en energieker… Pascale Naessens kiest voor een eenvoudige, natuurlijke manier van eten. Het is zeker geen dieet. Haar pure keuken is een begrip geworden: gezond, bijzonder lekker en weinig werk in de keuken.” Dat is wat Bol zegt over Puur genieten van Pascale Naessens en dat klinkt als een boek wat precies bij mij past.

Pascale Naessens - Puur genieten

Pascale Naessens – Puur genieten

Hebben jullie ook zo’n boeken verlanglijstje voor de Kerst? Of gewoon voor zomaar? En welke kookboeken staan daar dan op?

Er zijn 3 reacties op Mijn kookboeken verlanglijstje voor Kerst

 1. Patricia
  8 december 2014 at 16:01 (6 jaar ago)

  Ik had Rens Kroes op mn sinterklaaslijstje staan (5 of less van CLF ook, maar had op mn lijst wel notitie gemaakt dat ik liever Power foods wilde dan het CLF kookboek). Helaas. Wel de gave magimix blender gekregen, dus mag sowieso niet mopperen! Maar hoopte voor surprise toch power foods te krijgen. Zit nu dus mn vriend te hinten dat ik het wel als kerskado wil (lees: ik uit dreigementen… Hij koopt NOOIT iets waar ik om vraag, want hij wil me verrassen. Ik heb gezegd dat ik het boek sowieso wil hebben. Niet krijgen = zelf kopen. Dus ik wacht af. Maar vond het al zo vervelend tot sinterklaas geduld te hebben…)

  Beantwoorden
 2. Eva Durnez
  17 december 2014 at 23:02 (6 jaar ago)

  De boeken van Pascale Naessens zijn echt top! Al heel wat klaargemaakt. superlekker! Echt een aanrader! Heel veel groenten!

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   18 december 2014 at 09:46 (6 jaar ago)

   Bedankt voor je reactie Eva, nu wil ik ‘m nóg liever krijgen ;-)! Klinkt goed!

   Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.