chefs choice messenslijper

Messen slijpen kun je zelf + WIN 2 messenslijpers!

Messen slijpen kun je heel eenvoudig zelf. Het is ook belangrijk, want investeringen in een set goede messen is slechts het halve werk. Ook al adverteren veel merken met de eigenschap ‘dat hun messen nooit bot worden’, is dat niet de ervaring die ik zelf heb. Natuurlijk zit er een groot verschil tussen een écht bot mes en messen die nog wel scherp zijn, maar best een onderhoudsbeurtje kunnen gebruiken. 

Sinds begin dit jaar heb ik een set prachtige messen in mijn keuken, van het merk Richardson Sheffield. Ze zijn nog altijd hartstikke scherp, iets waar ik ontzettend blij mee ben en waardoor ik tegenwoordig zelfs graag groenten snijd. Toch ging dat vlijmscherpe er wel een beetje af en daarom besloot ik ze een onderhoudsbeurt te geven met de messenslijper van Chef’s Choice.

Toen ik de messenslijper binnenkreeg, liet ik het enthousiast aan mijn vader liet zien. Hij is fanatiek hobbykok en heeft een enorm zwak voor alles wat met gadgets en gereedschap te maken heeft. ‘Een Chef’s Choice’, riep hij verbaasd en vervolgens kwam er een verhaal dat hij al jaaaaaren een (automatische) messenslijper van Chef’s Choice heeft, dat het ding nog uit het guldentijdperk stamde en dat het zo’n fijn apparaat was. Of mijne ook elektrisch was? Nee pap, ik heb gekozen voor noeste arbeid. Stuk goedkoper en werkt net zo goed. Moest ik natuurlijk wel nog even testen of het inderdaad wel zo makkelijk was als ik vooraf dacht.

chefs choice messenslijper

chefs choice messenslijper

chefs choice messenslijper 445

chefs choice messenslijper 445

chefs choice messenslijper

chefs choice messenslijper

Makkelijker, bleek. Het is echt een ‘kind kan de was doen’-verhaal. Je houdt met één hand de messenslijper vast en met de andere hand het mes dat je wilt slijpen. Maakt niet uit of het een groot koksmes is, of een kleiner huishoudmesje: je haalt het mes een aantal keer van boven naar beneden door de sleuf waar een ‘ 1 ‘ bij staat; het mes wordt geslepen met diamanten. Daarna doe je hetzelfde bij sleuf nummer ‘ 2 ‘; nu polijst je het mes. Klaar! Al mijn messen weer als nieuw!

Handig aan deze messenslijper van Chef’s Choice vind ik ook dat het voor zowel links- als rechtshandigen geschikt is. De BF is namelijk linkshandig en ik weet hoe hij bijvoorbeeld stoeit met onze schaar, die ontworpen is voor standaard rechtshandigen. En geloof me; als ik het kan, kun jij het ook, want ik ben een behoorlijke kluns met dit soort handige apparaten. Piece of cake!

Win een messenslijper!

Heb jij ook botte keukenmessen en ben je benieuwd of deze messenslijper ze weer een tweede leven kan geven? Dat komt goed uit, want ik mag twee messenslijpers weggeven! Jeej! Laat mij hieronder in een reactie weten waarom die messenslijper goed van pas zou komen in jouw keuken en wie weet snijd je zo weer soepel door je vingers…. euhhhh groenten ;-)!

chefs choice messenslijper

chefs choice messenslijper

In samenwerking met fonQ.

Er zijn 36 reacties op Messen slijpen kun je zelf + WIN 2 messenslijpers!

 1. Moniek
  11 april 2016 at 06:30 (5 jaar ago)

  Oh wat zou ik dit graag winnen! Ik snijd wel heel erg veel groenten op een dag met mijn 9 konijnen en de messen zijn al aardig bod. Zou geen overbodige luxe zijn.

  Beantwoorden
 2. Leja
  11 april 2016 at 06:40 (5 jaar ago)

  Wat een handig keukenapparaat. Als ik tomaten wil snijden met mijn messen kom ik er niet doorheen. Gevolg, een geplette tomaat. Ik zou daarom heel graag deze messenslijper winnen.

  Beantwoorden
 3. Josee
  11 april 2016 at 06:57 (5 jaar ago)

  Hou van gezond en lekker eten dus veel groente van alle kleuren, maten en structuren. Goeie en scherpe messen is daarom een must dat eerste staat in mijn keuken nu de slijper nog ?

  Beantwoorden
 4. Inge
  11 april 2016 at 06:57 (5 jaar ago)

  Ik ben onlangs op mezelf gaan wonen en ik ben nu van alles nog aan het verzamelen qua keukenspullen. Ik heb voor mijn verjaardag laatst een messenblok gekregen. Dit zou het helemaal compleet maken! 🙂 Heerlijk koken in m’n nieuwe keukentje!

  Beantwoorden
 5. Suzanne
  11 april 2016 at 07:33 (5 jaar ago)

  Dat zou super handig zijn om zo’n messenslijper in huis te hebben. Nu ik the 50 days of green happiness volg eet ik zoveel fruit en groente dat scherpe messen het snijden van al deze producten t wel een stuk leuker en makkelijker maken! Want ik ben bijna klaar met die 50 dagen…maar ga absoluut nog even door met deze gezonde manier van eten! Dus het zou super leuk zijn om dit te winnen!

  Beantwoorden
 6. Romy
  11 april 2016 at 07:59 (5 jaar ago)

  Ja winnen! Super! Ik weet niet zo goed wat ik nu met m’n messen aan moet (om ze weer scherp te krijgen). Hou ontzettend van kokkerellen en ik heb de messenset gekocht die jij destijds postte 🙂 🙂

  Beantwoorden
 7. Anne
  11 april 2016 at 07:59 (5 jaar ago)

  Regelmatig gebeurd het dat ik op m’n werk m’n salade ga eten en erachter kom dat de komkommer niet goed gesneden heb. Precies op her stukje van de schil zitten ze nog aan elkaar. Gevolg van een bot mes, haast en niet goed opletten. Ook die tomaten waar m’n mes niet doorheen komt en daardoor uit elkaar splashen zou ik niet missen! Zo’n slijper zou dus meer dan welkom zijn!

  Beantwoorden
 8. Tammie
  11 april 2016 at 08:02 (5 jaar ago)

  Zal ik eens even met een messcherp antwoord komen hierop… ;-D Ik kook elke dag, ik experimenteer elke dag in de keuken en ik maak elke dag de gezondere keuze. Needless to say, ik kan elke hulp goed gebruiken.

  Beantwoorden
 9. Erica
  11 april 2016 at 08:04 (5 jaar ago)

  Om ook door de sticky dadels uit de lekkere receptjes te kunnen komen 🙂 ze zijn nog nooit geslepen dus zeer welkom!

  Beantwoorden
 10. Mandy
  11 april 2016 at 08:17 (5 jaar ago)

  Elke dag gebruik ik botte messen! 😐
  Zou heel fijn zijn! Gr

  Beantwoorden
 11. Nienke
  11 april 2016 at 08:48 (5 jaar ago)

  Heeeeel graag! Ik ben echt een kluns als het gaat om messen slijpen!? Ik waag me er daarom ook niet meer aan met het gevolg dat ik als een bezetenen m’n groente/fruit/vlees sta te hakken. (Klinkt wat luguber en wil m’n vriend niet bang maken, dus zo’n mooie messenslijper zou echt fantastisch zijn!?)

  Beantwoorden
 12. Tilly
  11 april 2016 at 08:56 (5 jaar ago)

  Mijn vriend gebruikt altijd gekscherend de smoes dat hij niet kan koken, met de botte messen die wij hebben. Mocht ik dit winnen, zal hij vreemd opkijken en kan hij alsnog aan de slag. 😉

  Beantwoorden
 13. Lucy
  11 april 2016 at 09:26 (5 jaar ago)

  Oooh dat zou zeker welkom zijn in mijn keuken! Waarom? Omdat ik ook zo van koken geniet? Omdat ik je recepten gebruik, en me erdoor laat inspireren? Succes en groet! ?

  Beantwoorden
 14. Laila
  11 april 2016 at 10:04 (5 jaar ago)

  Wat een super leuke actie! Ik zou de messenslijper heel goed kunnen gebruiken. Ik heb een aantal hele goede messen, maar ik heb de fout gemaakt om deze in mijn studentenhuis in de keuken neer te leggen. Ze zijn inmiddels ontzettend bot geworden, erg zonde. Ik hoop ze met de messenslijper te kunnen redden!

  Beantwoorden
 15. Babette
  11 april 2016 at 10:18 (5 jaar ago)

  Jaaa me, me, me! Ik heb geprobeerd met zo’n staaf maar mijn mensen blijven bot! Zou er heel blij mee zijn!

  Beantwoorden
 16. Sanne
  11 april 2016 at 10:29 (5 jaar ago)

  Die zou ik heel graag willen hebben! Ik heb een mooi mes wat van mijn opa is geweest. Deze sleep hij altijd zelf. Inmiddels is het mes niet zo scherp meer, dus ik hoop hem binnenkort zelf te kunnen gaan slijpen!

  Beantwoorden
 17. Naomi
  11 april 2016 at 10:48 (5 jaar ago)

  Jaaa die wil ik! Mijn groentemes wil de groenten niet meer snijden ?
  En laat dat nou net mijn favoriete mes zijn 🙂

  Beantwoorden
 18. Marjolein
  11 april 2016 at 11:05 (5 jaar ago)

  Nou ik schoot gister dus uit…kwam niet door de ui heen (ahum) ennee ik zie het mes zo richting vingers gaan. In een soort slowmotion ging het en het mes schrampt vol over mijn netjes gebogen vingers.. aangezien dat ding al niet door de ui heen kwam heb ik dus ook geen pleisters hoeven pakken. Daarom dus, zou het fijn zijn, om zo’n ding te hebben! Kopen lukt even niet want ik spaar voor mijn verjaardagsfeestje. Waar ik dus eten ga koken en moet snijden..voor m’n verjaardag dan?

  Beantwoorden
 19. Eline
  11 april 2016 at 13:59 (5 jaar ago)

  Een echte winactie voor mij! Als foodie altijd op zoek naar de perfecte messen, daar ben ik inmiddels uit… Maar die moeten ook zo nu en dan geslepen worden. Nu een goedkoop slijpertje, maar ik heb het idee dat ze daar alleen maar botter van worden 😛 Duimen dus!

  Beantwoorden
 20. Tom
  11 april 2016 at 14:37 (5 jaar ago)

  Deze botte boer kan zijn tact wel een beetje aanscherpen, dus die messenslijper zou HEEL goed van pas komen…

  Beantwoorden
 21. Lieset
  11 april 2016 at 15:00 (5 jaar ago)

  Deze zou ik heel graag willen winnen!! Onze messen zijn allemaal bot en kan echt niet overweg met de andere slijpers. Dit lijkt mij echt een geweldig apparaat!!

  Beantwoorden
 22. Ingrid
  11 april 2016 at 15:18 (5 jaar ago)

  Natuurlijk wil ik deze heel graag winnen!!! Was nl al van plan om een messenslijper te gaan kopen dus….van harte welkom ?

  Beantwoorden
 23. Meike
  11 april 2016 at 15:34 (5 jaar ago)

  Een nog ontbrekende tool in mijn keuken. Sinds een paar maanden heb ik een echt koksmes en die wil ik graag goed onderhouden. En mijn andere messen kunnen ook wel een slijpbeurt gebruiken

  Beantwoorden
 24. Antoinette Letterie-Kuurstra
  11 april 2016 at 19:12 (5 jaar ago)

  Een echt goede messenslijper is onmisbaar, mijn messen zijn altijd te snel niet zo scherp meer. Ook al worden zij geslepen door mijn man dan zijn ze nooit meer echt scherp te krijgen. Het is zo’n ergenis elke keer en niet goed voor de groenten en het vlees, omdat dat een scherp mes verdient. Deze messenslijper zou ik wel willen uitproberen.

  Beantwoorden
 25. Ellen
  11 april 2016 at 19:27 (5 jaar ago)

  Goede messen heb ik pas aangeschaft maar een messenslijper nog net dus hier zou ik erg blij mee zijn!

  Beantwoorden
 26. Carola van den Broek
  11 april 2016 at 21:32 (5 jaar ago)

  Niet alleen ik zou gelukkig worden van een messenslijper, maar mijn messen ook! Na een paar jaar gebruiken zijn ook die van mij helaas wat bot geworden. Ik herken direct wat je zegt: met scherpe messen is het veel leuker en fijner om te snijden!

  Hopelijk maak je ons blij 😉

  Beantwoorden
 27. marijksels
  11 april 2016 at 22:01 (5 jaar ago)

  Owh wat een gave actie! Wat loop ik vaak te mopperen op mn messen: ‘stelletje botteriken!’ Vaak denk ik dat ik ze es zou moeten vervangen, maar eigenlijk moeten ze gewoon es ( en daarna regelmatig) goed geslepen worden. Ik doe dus heel graag mee!

  Beantwoorden
 28. Stefanie
  11 april 2016 at 23:22 (5 jaar ago)

  Zou hem graag winnen voor mijn vriend, want die klaagt al lang over de botte messen ? Dan kan hij weer fijn en héérlijk koken tijdens mijn zwangerschapsverlof en wanneer de baby en mij dus lekker verwennen ? Uiteraard ook een beetje eigen belang dus ?

  Beantwoorden
 29. Vera
  12 april 2016 at 06:28 (5 jaar ago)

  Oh deze zou ik heel graag winnen!!. Ik gebruik thuis het meeste de messen maar het slijpen met de stok laat ik aan mijn vriend over. Ik kan er gewoon niet mee overweg ;). Deze slijper zorgt er natuurlijk voor dat ik wel mijn keukengerei vlijmscherp kan houden. .zonder hulp

  Beantwoorden
 30. Miranda
  12 april 2016 at 06:43 (5 jaar ago)

  Dat zou gaaf zijn! Kan mijn dochter van 8 weer met een gerust hart helpen snijden in de keuken! Lekker samen kokkerellen….
  Dat is nu niet altijd mogelijk met de botte messen die ik nu heb. Zou dus erg welkom zijn.

  Beantwoorden
 31. Eveline
  12 april 2016 at 15:53 (5 jaar ago)

  Dat zou nog eens handig zijn! Dan kan ik het voortaan misschien zélf i.p.v. dat ik dagenlang (of vaak zelfs wekenlang) moet wachten tot manlief de tijd neemt om de messen te slijpen 😉

  Beantwoorden
 32. Jennifer smit
  12 april 2016 at 21:44 (5 jaar ago)

  Deze messenslijper kan scherpe messen zorgen, waardoor het snijden van allerlei producten veel minder inspanning kost en mij minder pijn geeft daar ik artrose in mijn hand heb.

  Beantwoorden
 33. Kaatje
  14 april 2016 at 12:21 (5 jaar ago)

  Ik weet niet of ik nog mee kan doen, maar ik ga het toch proberen..

  Heeeeel graag zou ik dit willen winnen…Ik heb prachtige messen, maar omdat ik veel in de keuken sta worden ze snel bod..en echt, ik kan daar heeel chagrijnig van worden. al een paar x een slijper gekocht maar werkte maar niet en een slijpstaaf dan lukt me maar niet.
  dus het zou hier heel welkom zijn…scherpe messen moet je hebben in de keuken

  Beantwoorden
 34. Brigitte
  17 april 2016 at 18:36 (5 jaar ago)

  Zojuist mijn groente voor een heerlijke curry gesneden of beter gezegd, staan hakken…. Een messenslijper zou geen overbodige luxe zijn zodat mijn mes weer fijn door die lekkere rijpe tomaten glijd!

  Beantwoorden
 35. Diederik
  9 mei 2016 at 22:47 (5 jaar ago)

  Twee weken terug nog ongelooflijk in mijn vinger gesneden. Deze keer was de techniek in orde, maar met een bot mes zit een ongeluk in een klein hoekje. Zodra de wond genezen is zou ik graag mijn mes weer slijpen!

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.