meat west amsterdam

Meat West Amsterdam – Hotspot in De Hallen

Op een woensdagavond ging ik eten bij Meat West in het heel erg hippe de Hallen in Amsterdam. Meat West is een restaurant met een wat chique uitstraling in de oude tramremise die sinds september vorig jaar de foodhallen, filmhallen, een hotel, en meerdere restaurants huisvest.

Bij binnenkomst worden onze jassen netjes aangenomen en krijgen we een plaats toegewezen. We beginnen met het kiezen van een wijn en het voorgerecht. Ondertussen wordt een amuse van het huis geserveerd: een aangename verrassing. Een witte asperge, gerold in ham, altijd goed. Daarbij krijgen we brood met heerlijke boter van Lindenhoff

sfeer - restaurant meat west

sfeer – restaurant meat west

wijn en amuse - restaurant meat west

wijn en amuse – restaurant meat west

amuse -  restaurant meat west

amuse – restaurant meat west

Meat West heeft de industriële look die hele tramremise heeft; je ziet de trambanen nog door het restaurant lopen. Maar Meat West onderscheidt zich van de hippe Foodhallen en brasserie door een wat meer zakelijke uitstraling. De strakke indeling, het zwarte leer van de stoelen; dit restaurant mikt op wat oudere klanten met een goede baan. Een beetje uit de toon valt de muziek die tijdens ons gehele bezoek wordt gedraaid: iets dat het midden houdt tussen liftmuziek en loungemuziek. Hiermee wordt de sfeer die van een snelle bankier in een midlifecrisis. Jammer is dat je wel door de Foodhallen heen moet lopen om naar de wc te gaan, wat een beetje het gevoel geeft alsof je op een braderie bent.

open keuken  - restaurant meat west

open keuken – restaurant meat west

Voor een woensdagavond (maar dag voor een feestdag) is het restaurant vrij rustig. De bediening heeft echt de aandacht voor ons, een dikke plus! Het voorgerecht is goddelijk: een eendenborstfilet met een salsa van bieslook, peterselie en mosterdzaadjes. De combinatie van de eend met het frisse én het bittere van de mosterdzaadjes is gewaagd, maar goed uitgebalanceerd. Het andere voorgerecht is heel anders, maar even lekker. Een gepekelde diamanthaas met bataat en truffel. Deze smaken zijn juist heel zacht en vullen elkaar goed aan. Dit belooft veel goeds voor het hoofdgerecht!

voorgerecht: eendeborstfilet  - restaurant meat west

voorgerecht: eendeborstfilet – restaurant meat west

voorgerecht: eendeborstfilet  - restaurant meat west

voorgerecht: eendeborstfilet – restaurant meat west

Eten bij Meat West met een voedselallergie

Moge intussen duidelijk zijn dat je beter niet naar Meat West kunt gaan als vegetarier. Al is er één vegetarische mogelijkheid (een paddestoelenrisotto), mocht er toch een vegetariër in het gezelschap zitten. Maar hoe zit het met allergiën en speciale dieetwensen? Op het menu staan geen icoontjes en dus vraag ik naar de mogelijkheden. Meat West kan rekening houden met allerlei dieetwensen, zoals suikervrij, glutenvrij of lactosevrij, maar er staan geen standaard gerechten op het menu die daaraan voldoen. In de keuken hebben ze een boek met alle gebruikte ingrediënten, deze wordt geraadpleegd op het moment dat iemand vooraf meldt een bepaalde allergie/dieet te hebben. De kok maakt dan een menu op maat. Fantastisch, maar dus wel even van tevoren bellen als je zeker wilt zijn van een dieetproof menu.

Ondertussen arriveren onze hoofd- en bijgerechten. Beiden hebben we gekozen voor een Surf&Turf: kreeft met steak of burger. Omdat de hoofdgerechten niet standaard geserveerd worden met aardappel/friet of groenten, hebben we deze bijbesteld. Dat is wel jammer: de hoofdgerechten zijn niet goedkoop, en een bijgerecht is eigenlijk wel aan te raden. De kreeft is lekker, zoet en niet taai. Met het limoentje en het takje rozemarijn erbij, wordt het geheel nog lekkerder! De burger en ladysteak zijn oké. Gematigd enthousiast, omdat ze beide medium geserveerd worden, terwijl door de bediening sterk werd aangeraden voor medium rare te kiezen, wat we ook deden. Vooral aan de steak is niks ‘rares’ te ontdekken, de steak is bovendien erg zout. De bijgeserveerde groenten en aardappelen zijn lekker en gevarieerd. Wel zit er behoorlijk wat saus over de groenten, wat overheersend is en eigenlijk ook onnodig. het maakt de groenten wat zompig.

hoofdgerecht Surf & Turf - restaurant  meat west

hoofdgerecht Surf & Turf – restaurant meat west

kreeft  - restaurant meat west

kreeft – restaurant meat west

Eigenlijk zitten we hartstikke vol, want Surf & Turf is gerecht dat flink vult en zeker niet voor de kleine trek. Gelukkig hebben we de hele dag gevast en zelfs de bediening is onder de indruk van onze eetlust (schaamrood op de wangen!). Toch zijn we benieuwd wat de dessertkaart ons brengt, omdat de desserts eigenlijk veel zeggen over de creativiteit van de kok. Als dat van hetzelfde niveau is als de voorgerechten, dan kunnen we ons daar wel in vinden!

Ik bestel als dessert Baileys, vol goede hoop dat er een likeurtje bij zit. Niet is minder waar, dat likeurtje zit bij het andere dessert ‘ Hemel op Aarde’. Hemel op Aarde heeft een warm likeurtje, met daarbij fris yoghurtijs, chocolade en amerenakersen. Jammer van de amarenakers, die toch zeker bij ons gezelschap nog het stigma heeft van ‘jaren 90 wegrestaurant net over de Duitse grens met schnitzels op het menu’. Maar misschien is de amerena op zijn retour, je weet het niet! Het toetje Baileys is lekker, maar veel te machtig, er ontbreekt iets fris. Dat was te verwachten met zo’n naam, maar toch.

Meat West
De Hallen
Bellamyplein 51
1053AT Amsterdam

  • Plus: voorgerechten en bediening
  • Min: hoofdgerechten iets minder medium gebakken en andere muziek


sfeer - restaurant meat west amsterdam

sfeer – restaurant meat west amsterdam

menu - restaurant meat west

menu – restaurant meat west

Door Rianne Moes.


Rianne is één van mijn liefste collega’s en niet alleen onze namen lijken veel op elkaar; ook onze karakters. Rianne gaat voor Focus on Foodies op zoek naar fijne, hippe plekken in Amsterdam en omstreken, waar je als foodie naar toe moet. Snel meer van haar pen dus!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.