mango smoothie suikervrij zuivelvrij

Mango smoothie met proteine

Smoothies zijn top. Ik ben groot fan. Ik stop ze altijd vol met allerlei lekker fruit en gekke ingredienten en het liefst maak ik ze zo voedzaam mogelijk. Maar een snelle smoothie is ook weleens fijn en vooral eentje die dan wél echt nog wat doet voor je lichaam. Deze mango smoothie met proteine vind ik daar een goed voorbeeld van. Het is namelijk niet alleen lekker, maar door de proteine een goede hulp bij spierherstel en door het lijnzaad een steuntje in de rug voor je darmen. Oh, en mango zorgt ook nog voor een mooie huid. Top smoothie toch?

suikervrije en zuivelvrije mango smoothie

suikervrije en zuivelvrije mango smoothie

suikervrije en zuivelvrije mango smoothie

suikervrije en zuivelvrije mango smoothie

Sinds ik behoorlijk fanatiek sport, merk ik dat mijn lichaam behoefte heeft aan extra eiwitten. De afgelopen maanden ben ik voorzichtig wat kwark gaan eten, om te kijken hoe mijn lichaam melkproducten verteerde, na dat ruim 2 jaar niet gegeten te hebben. Ik heb vooralsnog geen klachten en daar ben ik erg blij mee. Daarnaast gebruik ik voor of na het sporten (zo’n 2 – 3 keer per week) plantaardige eiwitpoeder in mijn smoothie, ontbijtbowl of pannenkoekjes, zodat mijn spieren zich beter kunnen herstellen. En ze zijn flink aan het groeien!

Ook deze mango smoothie is één van mijn favorieten, omdat het een smoothie is bomvol goede voedingsstoffen. Het extra lijnzaad is goed voor mijn darmen en de proteine goed voor mijn spieren en daarnaast geeft het een vol gevoel. En het eiwitpoeder is suikervrij en gemaakt van plantaardige ingredienten. Mocht je er benieuwd naar zijn; het heet SunWarrior. En heb je even geleden het artikel gemist over eiwitten en sport? Dan is dat ook nog een aanrader om op je gemakje te lezen.

Als lunch is de smoothie wellicht net even te weinig; eet er dan bijvoorbeeld nog een rijstwafel of (glutenvrije) crcker bij met wat hummus. Yum!

Wat heb je nodig?

Voor 2 glazen

 • 250 gram mango (bijv. uit de diepvries)
 • 350 ml water
 • 2 eetlepels lijnzaad
 • 1 eetlepel plantaardige proteinepoeder

En hoe maak je het?

 1. Heel simpel. Doe de mango in een blender(bij sommige keukenmachines krijg je er een blender bij, check bijvoorbeeld deze blenders eens), samen met het water, lijnzaad en proteïnepoeder.
 2. Zet de blender aan, een minuut of twee, en schenk je smoothie in een glas.
 3. Enjoy!
mango smoothie met eiwitpoeder

mango smoothie met eiwitpoeder

Er zijn 3 reacties op Mango smoothie met proteine

 1. Romi
  25 januari 2016 at 16:24 (6 jaar ago)

  Gebruik je hierbij de neutrale eiwitpoeder, of eiwitpoeder met een smaakje zoals vanille?

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies
   25 januari 2016 at 16:26 (6 jaar ago)

   Goed dat je het vraagt! Ik gebruik eiwitpoeder met vanille smaak van Sunwarrior 🙂
   Groetjes, Lianne

   Beantwoorden
   • Romi
    26 januari 2016 at 23:43 (6 jaar ago)

    Hoi,
    Bedankt voor je snelle reactie! Leuke site heb je trouwens!
    Ik heb ook het eiwitpoeder van sunwarrior en vindt het zooooo ontzettend vies! Ik zie net wel dat jij maar 1 eetlepel eiwitpoeder toevoegd en niet 1 zo’n grote scoop die je standaard bij het eiwitpoeder krijgt. Misschien is dat hetgeen waarom ik het zo vies vind… Maar ja dan krijg je wel een stuk minder eiwit binnen en ik wil juist graag die 16 gram binnenkrijgen. Nog tips?

    Groetjes Romi.

    Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.