Borrelplank | Focus on Foodies

Maak het thuis gezellig met een lekkere borrelplank!

In deze gekke tijd van het coronavirus zitten steeds meer mensen thuis en zijn de gezellige cafés gesloten. Een ideale tijd om het thuis extra gezellig te maken! En hoe kan dat beter met een lekkere borrelplank? Een borrelmomentje thuis is hét moment voor een goed gesprek of tijd voor elkaar. Weet je niet zo goed wat je daarvoor nodig hebt om het een beetje leuk te presenteren? Dit artikel gaat je erbij helpen!

Naast een aantal stukken kaas is het leuk om af te wisselen met een simpel receptje. De komkommer zorgt voor een frisse tegenhanger. Wij serveren de borrelplank het liefst met een goed glas (rode) wijn. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een speciaalbier. Serveer je borrelplank of kaasplank op een mooie serveerplank. Het oog wil ook wat en het doet de kaas en hapjes nóg beter uitkomen. 

Wat heb je nodig?

  • vegetarische kaasballetjes
  • stuk oude kaas
  • brie
  • zongedroogde tomaatjes (ca. 1 potje)
  • 1/2 komkommer
  • 1 stokbrood
  • 1 potje geroosterde paprika
  • fles rode of witte wijn, bijvoorbeeld een Bordeaux of een Pinot Gris
  • 2 eetlepels mosterd

Bereiding

Bak het stokbrood af. Maak een tapenade van de zongedroogde tomaatjes in de keukenmachine of door de tomaatjes heel fijn te snijden. Gebruik een dunschiller om dunne plakjes komkommer te schillen. Snijd plakjes stokbrood, besmeer deze met tapenade en leg er daarna een plakje komkommer op.

Borrelplank | Focus on Foodies

Bak de kaasballetjes in de oven of een airfryer. Serveer met wat mosterd.

Serveer de kazen en hapjes op een mooie plank en combineer met een lekker drankje. Dan kan het gezellig borrelen thuis beginnen!

Borrelplank | Focus on Foodies

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.