leuke plekken in normandie roadtrip

Leuke plekken in Normandië

Ruige kliffen, schilderachtige havenstadjes, brede stranden en menukaarten vol fruits de mer. De kust van Normandië, veelal bekend om de invasies tijdens D-day, heeft zo’n ontspannen sfeer dat je niets anders kunt dan volledig tot rust komen. Het is de perfecte setting waar ik samen met mijn vriendinnetje Esther vanuit onze gehuurde retro camper van Camptoo in alle rust van kan genieten. Vier dagen op roadtrip naar Normandië. En we zijn vooral van plan om het eens rustig aan te doen. Niet voor niets wordt ‘slow travel’ steeds meer de trend. In plaats van binnen no-time een lijst met bezienswaardigheden afvinken, juist de tijd nemen, niet te veel plannen en vooral van het moment genieten. Eenmaal aangekomen aan de kust, overbruggen we in twee dagen dan ook niet meer dan 20 kilometer. En geloof me, er is zoveel moois te zien dat je niet verder hoeft te zoeken. Ik zet een paar leuke plekken in Normandië voor je op een rij. Geen grote toeristische trekpleisters, maar kleine, lokale plekjes waar wij gewoon ontzettend hebben genoten!

Cap 42 – Honfleur

Ken je dat? Dat je op vakantie net zo lang langs de boulevard struint totdat je dat pérfecte restaurantje vind? Met mooi terras, beetje goede aankleding, genoeg mensen zodat het wel gezellig, maar ook weer niet te druk is. En dan ook nog voldoende keuze op de menukaart én uiteraard moet je lievelingsnagerecht erbij staan. Aan het pittoreske haventje van Honfleur is dit het meest lastige vraagstuk dat we iedere dag moeten oplossen. Na drie keer heen en weer lopen (teveel opties) besluiten we bij Cap 42 binnen te lopen. Zo’n goede keuze! Niet alleen hebben ze precies dat op de kaart staan waar we zin in hebben, ze zijn ook nog eens heel betaalbaar (een fijne bijkomstigheid aangezien het gebied niet super goedkoop is). Een frisse salade vooraf, verse mosselen en mouleaux au chocolat, need I say more?

Cap 42 – 42 Quai Sainte-Catherin – Honfleur

roadtrip langs kust normandie

roadtrip langs kust normandie

havenstadje Honfleur Normandie

havenstadje Honfleur Normandie

Cricqueboeuf kerk

L’église Saint-Michel de Cricquabeuf

Chez la Mère Michele - Cricqueboeuf Normandie

Chez la Mère Michele – Cricqueboeuf Normandie

Chez la Mère Michele - Cricqueboeuf Normandie

Chez la Mère Michele – Cricqueboeuf Normandie

Chez la mere Michelle – Cricqueboeuf

Nog geen 5 minuten buiten de stadsgrens van Honfleur draaien we een kronkelende kustweg op. Ramen open, Franse chanssons galmend uit de radio om vervolgens vol op de rem te trappen. Op een hoekje langs de weg staat namelijk een te lief stenen huisje, het winkeltje van Mere Michelle. Daar kun je toch niet zomaar voorbij rijden? Mere Michelle laat ons uitgebreid zien welke lokale delicatessen we moeten proeven. En ook al klinkt Mere Michelle alsof we te maken hebben met een oude moeke gehuld in de lokale klederdracht, Michelle is een onwijs jonge, hippe dame. En we zijn stiekem heel erg jaloers op haar kleine paleisje. Nadat we ons in de zon tegoed doen aan cider en andere lekkernijen krijgen we meteen de sleutel van het mooie kerkje aan de overkant. Of we even binnen willen kijken? Uhh..uiteraard!

Chez la Mere Michelle – Route d’Honfleur cd 513 Cricqueboeuf

Côté mer Trouville – Trouville sur Mer

Al hadden we niet als doel om nu perse in Trouville sur mere te stoppen, maar één blik op de boulevard was genoeg om de eerste de beste parkeerplek in te draaien (voor ons het liefst twee plekken naast elkaar gezien onze ‘fantastische parkeer-skills’). Direct aan het water vind je namelijk een hele rij viskramen met daarnaast wat simpele tafels en stoelen waar je de zeevruchten rechtsreeks vanuit de kraam op je bord geserveerd krijgt. Het is een drukte van belang en we genieten dan ook tussen de locals van deze heerlijkheden.

Côté mer Trouville – Boulevard Fernand Moureaux – Trouville sur mer

Deauville

Dé badplaats van de “rich and famous”. Van oudsher al trekken de welgestelde Parijzenaren in het weekend naar Deauville om in de luxueuze hotels de drukke stad te ontvluchten. Het stadje ademt dan ook luxe uit, decadente villa’s, designwinkels, mooie terrassen. Best een contrast met de overige stadjes, maar heerlijk om ons even volledig onder te dompelen in alle luxe. Een lange wandeling over “les Planches de Deauville”, de houten boulevard, stiekem toch die designerwinkels binnen gluren en cappuccino’s drinken in de zon. Ik kan er wel aan wennen hoor! 
Extra leuk zijn de badhokjes aan het strand, vernoemd naar grote Hollywoodsterren. Zo kun je je parasol en tassen gewoon even achterlaten bij ‘George Clooney’ of ‘John Travolta’ 😉

verse vis normandie

verse vis normandie – Trouville sur Mer

Trouvillesurmer fruits de mer

Cote mer Trouville – Fruits de Mer

Trouville sur mer - fruits de mer

Trouville sur mer – fruits de mer

 strand van Deauville

strand van Deauville

Deauville Normandie

Deauville Normandie

Deauville

Deauville

Roadtrip: Normandie ontdekken met een camper

Wil je zelf deze mooie streek gaan ontdekken? Overweeg dan vooral eens het huren van een unieke camper, rechtsreeks van de eigenaar. We schreven al eerder een artikel over onze Camptoo camper Vinnie VintageCamptoo is een mooi concept en heeft als doel om iedereen het plezier van een kampeervakantie te laten beleven zodat het net zo normaal is om je camper te delen als een flesje wijn. Het is een soort ‘Airbnb on wheels’ en dus meteen een win-win situatie. De eigenaar kan wat extra geld verdienen in de weken dat de camper toch stilstaat en als huurder kun je voor een mooie prijs én zonder zorgen op vakantie! En wat mij betreft is niets fijner dan alle vrijheid om gaan en staan waar je wilt, dat is tenslotte waar de ultieme roadtrip om draait!

roadtrip normandie met retro camper camptoo

roadtrip normandie met retro camper camptoo

Kim was in Normandië met een camper van Camptoo

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.