le debut restaurant amsterdam

Le Debut – Hotspot in Amsterdam

Ik ontdekte dit keer een een speciaal restaurant: Le Début. Niet alleen is dit een restaurant waar alleen maar eten bereid wordt van ‘vrolijke koeien, liefdevol bereide kazen, verantwoord gevangen vis en groenten uit eigen moestuin (of uit de buurt)’, het wordt ook nog eens gemaakt en geserveerd door aanstormend culinair talent, voor een spotprijsje!

In de Hotelschool Den Haag (gevestigd in Amsterdam) worden studenten klaargestoomd om in de meest chique restaurants te werken. En ter voorbereiding daarop, mogen ze mij overtuigen van hun kunsten. Daar heeft deze professionele veelvraat wel oren naar.

Studenten van de hotelschool

Le Début zit in een op het eerste gezicht niet heel inspirerend betonblok. But, don’t judge a book by it’s cover. Na de felle tl-lichten van de Hotelschool kom je snel in de gezellige ambiance van het restaurant. Daar staan keurige studenten ons op te wachten en leiden ze ons naar een tafel. De studenten willen heel graag en ze zijn super aardig, maar ook nog een klein beetje onhandig en onzeker. Dat vind ik wel charmant en we voelen ons enorm welkom. We kunnen kiezen uit drie voor-, hoofd- en nagerechten en het menu wisselt ook, afhankelijk van de oogsten van het seizoen. Omdat de menukaart zo beperkt is, is het aan te raden van tevoren even aan te geven als je dieetwensen hebt. Voor vegetariërs is er standaard één optie op de kaart.

le debut amsterdam

le debut amsterdam

le debut amsterdam

le debut amsterdam

Het eten

De avond begint met champagne en een amuse van paprikasoep met geitenkaasmousse. Heel erg lekker! Daarna gaan we verder met het voorgerecht: een tartaar van artisjok. Ook al heerlijk, ik kan er niet veel kritisch over zeggen.

Voor het hoofdgerecht opgediend wordt, krijgen we te zien hoe deze wordt gemaakt. Aan tafel zien we de pan met een enorm zoutblok waar in het midden de knolselderij aan het garen is. Even later wordt het hoofdgerecht met knolselderij geserveerd. Een heerlijk winters gerecht met allerlei groenten: gele biet, paddenstoelen, waterkers, met stuk voor stuk een totaal andere smaak. Het geheel is heel erg lekker; het is een combinatie die het beste in alles naar boven haalt.

voorgerecht le debut amsterdam

voorgerecht tartaar van artisjok bij le debut amsterdam

hoofdgerecht le debut amsterdam

hoofdgerecht met winterse groenten bij le debut amsterdam

De kers op de kaas

Nu ben ik nogal een fromagofiel en mijn tafelgenoot en ik zagen al steeds een kaaskar rondrijden met werkelijk alle soorten kaas die je maar kunt verzinnen. Daar hadden we onze zinnen op gezet. Dus het toetje werd een groot kaasfestijn! Van wit tot rood tot blauw, alle soorten kazen hebben we geprobeerd. Met huisgemaakte honing van eigen bij! En om de smaakbeleving te maximaliseren krijgen we er een port, appelsap en chardonnay bij. Ultieme favoriet onder de kazen: de Pierre Robert. Van hem zal ik nog lang dromen…

kaasplankje le debut

kaasplankje le Debut

huisgemaakte honing bij Le Debut

huisgemaakte honing bij Le Debut

kaasplankje le debut dessert

kaasplankje le debut dessert

Le Début
Jan Evertsenstraat 171
1057BW Amsterdam

  • Plus: het eten is werkelijk fantastisch en de prijs is een lachertje voor wat je krijgt
  • Min: het is iets buiten het centrum en je moet even door de buitenkant van het gebouw heen kijken. Ik zeg: het omrijden waard.

http://hotelschool.nl/en/hotels-restaurants/restaurants-amsterdam#!general

Door Rianne — Rianne is een echte fijnproever, gek van kaas en een goede wijn. Sinds een aantal maanden is ze vegetariër. Rianne gaat voor Focus on Foodies op zoek naar fijne, hippe plekken in Amsterdam en omstreken, waar je als foodie echt eens naartoe moet. Volg haar avonturen ook op Instagram via @hoemoes!

Foto’s door Roselyn Flach

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.