review oster versa blender verwarmen

Krachtpatser: Oster Versa Performance Blender (met verwarmfunctie)

Een blender die naast ‘gewoon’ smoothies maken ook een soep kan maken. Oftewel, een blender met een verwarmfunctie. Ik kende ze wel, maar ik kende ook de prijskaartjes en dat weerhield me altijd om er zelf eentje aan te schaffen. Sinds kort staat er tóch zo’n krachtpatser in mijn keuken: de Oster Versa performance blender. En omdat ik er zo tevreden mee ben en weinig mensen deze machine kennen, leek het me leuk om een review te maken.

De blender heeft een inhoud van 1,9 liter. Dat is groot genoeg voor een flinke kan smoothies, maar ook voor een lekkere verse soep. De motor is enorm krachtig en heeft 1400 Watt; dat is meer dan mijn keukenmachine. Het maakt dan ook eigenlijk niet uit wat je erin doet; alles wordt moeiteloos fijngemalen. Harde wortels, pompoen: allemaal geen enkel probleem. Het mes is van hardstaal en slijt dus zo goed als niet.

De Oster Versa heeft een grote ronde snelheidsregelaar, waarmee je zelf de snelheid kunt instellen. Daarnaast zijn er 4 vaste programma’s waarmee je nog makkelijker smoothies, sauzen en soep kunt maken. De soepfunctie vind ik zelf het meest tof, omdat ik het zo bizar vind dat je warme soep kunt maken met een blender. Hieronder deel ik meteen een receptje met je, voor snelle homemade tomatensoep, die je dus in minder dan 5 minuten maakt met de Oster Versa. In de video iets naar onder op de pagina, laat ik je zien hoe je deze soep maakt.

Groenten gaan gewoon heel in de blender

Groenten gaan gewoon heel in de blender

review oster versa blender verwarmen

Daarna druk je op het ‘soep icoon’ en start je het programma waarmee de blender warme soep maakt.

Ik ervaar deze blender echt als een toevoegde waarde in mijn keuken. Minstens één keer per week, als ik uit mijn werk kom en weinig zin meer heb om te koken, maar ik snel een verse soep. Je mikt gewoon wat verse groenten, bouillonblokje en water in de blender, drukt op de soepknop en 5 minuten later is je soep klaar. Je soep wordt niet kokend heet; als je meteen aan tafel gaat is de soep warm genoeg. Ook maakt de blender gladde smoothies van diepgevroren fruit met water of amandelmelk; geen tegengesputter of grote brokken in je smoothie. Met 1400 Watt wordt alles wat in de blenderkan zit écht fijngemalen.

Enige nadeel is dat de blender behoorlijk wat lawaai maakt. Maar dat neem ik echt op de koop toe. Je kunt ook dadels en noten fijnmalen in de blender, wat ik een belangrijk pluspunt vind. Enig nadeel is dat de messen niet losgehaald kunnen worden, zoals bij een normale foodprocessor, dus je krijgt fijngemalen noten of een dadelmengsel wat lastiger uit de blenderkom.

De Oster Versa Performance blender kost €399,- en is online onder andere verkrijgbaar bij fonQ. Voor een overzicht van Oster dealers kun je hier kijken.

oster versa blender review tomatensoep copy

Heerlijk verse tomatensoep uit de blender

Verse tomatensoep uit de blender

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 5 grote tomaten
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 blokje bouillon of 1 theelepel bouillonpoeder
  • 200 ml water

En hoe maak je het?

  1. Snijd de peen in 3 stukken en de tomaten door de midden. Pel de ui en knoflooktenen en snijd ook deze doormidden.
  2. Doe alle groenten en de knoflook in de blenderkan, samen met het water en het bouillonblokje.
  3. Zet de blender op ‘P’ stand en druk op het soepicoontje.
  4. Zet een kopje thee en ga lekker 5 minuten iets anders doen. Je soep is meteen klaar.
Review Oster Versa performance blender

Review Oster Versa performance blender

Dit artikel bevat een product wat ik van IT&M heb gekregen.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.