Review Zonder Suiker

Kookboek Review: Zonder Suiker

Deze week een review over een boek wat je gelezen móet hebben als je suikervrij eet: Zonder Suiker van Anne Marie Reuzenaar.

In Zonder Suiker wordt allereerst inzicht gegeven in de effecten van bepaalde ‘slechte’ suikers op de gezondheid en hoewel ik natuurlijk bekend ben met veel van deze gevolgen, schrik je toch even als ze allemaal op een rijtje staan: overgewicht, suikerziekte, vermoeidheid, depressiviteit en een verminderde weerstand.

Review Zonder Suiker

Suikerconsumptie en de bloedsuikerspiegel

Suikerconsumptie en de bloedsuikerspiegel

Anne Marie Reuzenaar benadert suiker als een ‘zoet gif’, wat tegenwoordig ongemerkt aan steeds meer voedingsproducten wordt toegevoegd. Het gevolg is dat we ook steeds meer suiker binnenkrijgen; zo’n 40 kilo per persoon per jaar. Dat is dus bijna een kilo suiker per week. Want suiker zit niet alleen in voor de hand liggen etenswaren zoals koekjes, ook aan brood, vleeswaren en kant-en-klaar producten wordt veel suiker toegevoegd. Waarom? Om de smaak en houdbaarheid van producten te verbeteren en alles wat zoet, luchtig en lang houdbaar is valt nu eenmaal in de smaak bij de consument. Dat het de gezondheid van de consument niet ten goede komt, is tenslotte niet het probleem van de fabrikant.

Een leuke toevoeging aan Zonder Suiker vind ik de paragraaf ‘Hoe lees je een etiket?’, waar wordt verteld op welke benamingen van suiker en overige ingrediënten je alert moet zijn. Zoals ik altijd al zeg is het ongelofelijk hoeveel producten (veel) suiker bevatten als je er eenmaal op gaat letten. Gerookte kip? Overslaan. Gemarineerde spare ribs? Suiker! Het is even wennen, maar dit boek bied je een goed houvast, zeker in de beginfase van suikervrij eten.

Een snelle les 'Etiketten lezen''

Een snelle les ‘Etiketten lezen”

Naast veel informatie over goede en slechte suikers, de gevolgen van suiker en welke suikervervangers je beter kunt gebruiken, staan er ook nog 120 recepten in dit boek. Ook geeft Anne Marie meerdere weekmenu’s, om je op weg te helpen naar een eetpatroon zonder suiker. De recepten zijn niet glutenvrij of tarwevrij en bevatten soms bijvoorbeeld roomboter, maar met een paar kleine aanpassingen maak je er glutenvrije én suikervrije recepten van.

Recepten uit Zonder Suiker

Recepten uit Zonder Suiker

Lunch inspiratie in Zonder Suiker

Lunch inspiratie in Zonder Suiker

Ben je geïnteresseerd in suikervrij eten en wil je graag wat meer informatie over wat suiker voor gevolgen heeft voor je lichaam? Of beter gezegd, vooral wat een leven zonder suiker voor je lichaam kan doen? Dan is dit echt een goede toevoegingen aan je boekenkast!

Zonder Suiker – Anne Marie Reuzenaar

Prijs: € 16,99 – Online beschikbaar bij Bol.com

ISBN: 9789021553312

Kosmos Uitgevers

Review Zonder Suiker

Er zijn 9 reacties op Kookboek Review: Zonder Suiker

  • Focus On Foodies
   15 augustus 2013 at 14:42 (8 jaar ago)

   Super leuk! Toeval of net besteld ;)? Het is echt een aanrader om te hebben, ook als naslagwerk bijvoorbeeld.

   Beantwoorden
 1. Sonja
  15 augustus 2013 at 17:55 (8 jaar ago)

  Lijkt me een erg goed boek!! Ga m zeker onthouden en eigenlijk wil ik m stiekem gelijk bestellen!!!

  Beantwoorden
 2. Kristel Klomp (@mijnthuisgevoel)
  25 augustus 2013 at 11:47 (8 jaar ago)

  Wat een supersite heb je. EIndelijk eens een site waar zowel lekker eten als gezond eten voorop staat. Ik ben blij dat ik je gevonden heb!

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Kookboek Review: Zonder Suiker

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.