Kokosbloesemsuiker fijn

Kokosbloesemsuiker van Amanprana

Wie mijn blog volgt, weet dat ik vrijwel alleen werk met kokosbloesemsuiker. Het allerliefst probeer ik recepten te zoeten met fruitsuikers, door bijvoorbeeld dadels of banaan te gebruiken, maar soms mist een gebakje of muffin daardoor echt zoetkracht. In dat geval voeg ik soms een klein beetje kokosbloesemsuiker toe en dan het liefst de kokosbloesemsuiker (Gula Java) van Amanprana. Al een jaar doe ik met een pot van 1kg en dat vind ik toch best knap als je kijkt hoeveel ik bak. Nu heb ik ook de Gula Java Fin ontdekt, de poedervorm van Gula Java.

Soms vragen mensen mij waarom ik in recepten geen honing of agavesiroop meer gebruik. Dat komt omdat ik kijk naar de glycemische index (GI) van een suikerproduct. Hoe lager de glycemische index van voeding, des te langzamer wordt de suiker in je bloed opgenomen en des te stabieler blijft je bloedsuikerspiegel. Oftewel, geen ‘sugar rush’ die je bijvoorbeeld wél krijgt na het drinken van een blikje frisdrank vol suiker. De GI van kokosbloesemsuiker is 35, geraffineerde witte suiker heeft een GI van 65. Gedroogde dadels hebben een GI van 95, dus als je puur kijkt naar GI, kun je eigenlijk beter kokosbloesemsuiker gebruiken om gebak te zoeten.

Kokosbloesemsuiker Gula Java Fin

Kokosbloesemsuiker Gula Java Fin

Kokosbloesemsuiker poeder Amanprana

Kokosbloesemsuiker poeder Amanprana

Biologisch en onbewerkt

De Gula Java Fin van Amanprana is volledig biologisch en en onbewerkt. Het valt binnen de categorie ‘raw food’, wat inhoudt dat het niet is verhit boven de 48 graden. Hierdoor blijven de van nature aanwezige mineralen en vitaminen in de kokosbloemnectar behouden, in tegenstelling tot geraffineerde witte suiker, wat totaal geen voedingswaarde meer heeft. Daarom zeg ik ook graag: als je iets van suiker eet, eet dan in ieder geval suiker dat nog enige voedingswaarde heeft voor je lichaam. Denk aan kokosbloesemsuiker of natuurlijke fruitsuikers.

Ingredienten kokosbloesemsuiker

Ingredienten kokosbloesemsuiker

Je kunt deze fijne kokosbloesemsuiker net als de grovere versie gebruiken. Daarnaast is het extra lekker op bijvoorbeeld glutenvrije pannenkoeken, het is net poedersuiker! Een pot Gula Java Fin van 460gram is verkrijgbaar voor €16,50 bij SoloBioMooi.

Kokosbloesemsuiker poeder en normaalKokosbloesemsuiker poeder en normaal

Kokosbloesemsuiker poeder en normaal

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.