kerst-voorgerecht-paddestoelen-uit-de-oven-met-boursin

Kerst voorgerecht: gevulde paddestoelen uit de oven

Kijk je ook altijd zo uit naar Kerst? Bij ons draait Kerst al sinds ik klein ben om gezellig samen zijn met de familie, bij wie niet eigenlijk? Maar het draait ook vooral om het heerlijke eten. Mijn moeder is een fantastische kok en vaak slooft ze zich met Kerst enorm uit en verschijnt er een prachtig 5-gangendiner ten tonele. De laatste jaren kiezen we echter steeds vaker voor een soort “potluck” kerstdiner, waarbij iedereen één gang meeneemt. Vele handen maken licht werk en ieder heeft zijn eigen stijl van koken. Een fijne optie om te serveren is dit heerlijke en simpele Kerst voorgerecht: gevulde paddestoelen uit de oven.

Ook hier weer zo’n ‘Gouwe Ouwe’ van mijn familie, want mijn vader bedacht een paar jaar geleden dit heerlijke recept. Het is erg low-budget, want je hebt maar een aantal ingredienten nodig. Daarnaast is het weinig werk en dat is, zeker met Kerst, ook wel fijn. Deze gevulde paddestoelen zijn dus niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens erg lekker!

kerst-voorgerecht-gevulde-paddestoelen-uit-de-oven

Het allerlekkerst vind ik om de paddestoelen te serveren met wat glutenvrij (stok)brood of toast, kies hier vooral wat je zelf lekker vindt. Of maak zelf verse kleine broodjes van spelt (niet glutenvrij), die je ook nog met wat Boursin kunt besmeren. Je leest het al; ik vind dit heerlijk. Niet te moeilijk, glutenvrij én suikervrij en smullen!

P.s. Benieuwd naar nog meer lekkere Kerst recepten met Boursin? Kijk dan eens op hun site.

Goed om te weten: Boursin sjalot & bieslook is suikervrij, glutenvrij en bevat geen rare toevoegingen of e-nummers.

Gevulde paddenstoelen

Dit originele voorgerechtje is niet alleen super lekker, ook is het erg makkelijk om te maken! Ook is het vegetarisch en glutenvrij.

Bereidingstijd 15 min
Oventijd 15 min
Totale tijd 30 min

Gang Voorgerecht
Keuken Nederlands

Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediënten

  

  • 400 gram grote champignons
  • 150 gram paddestoelen melange met beukenzwam, oesterzwam en cantharel
  • ½ pakje Boursin sjalot en bieslook
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

 

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Maak met een papiertje de grote champignons schoon. Haal dan voorzichtig de steeltjes uit de champignons en leg de steeltjes opzij (niet weggooien!).
  • Snijd de steeltjes in kleine stukjes en doe hetzelfde met de paddenstoelen melange. Houd eventueel een paar paddenstoelen achter de hand ter decoratie. Snijd ook de knoflook en sjalotjes fijn.
  • Doe wat olie in de pan en fruit hierin de sjalotjes aan met knoflook. Doe er dan de fijngesneden steeltjes en de paddenstoelen melange bij en laat een aantal minuten op middel tot hoog vuur bakken. Doe er de tijm bij en peper en zout naar smaak.
  • Wanneer de paddenstoelen mooi bruin gebakken zijn, zet je het vuur laag. Doe er dan de helft van 1 pakje Boursin bij en roer door tot de Boursin en paddenstoelen goed gemengd zijn. Haal van het vuur en doe even op een bord.
  • Doe wat nieuwe olie in de pan en leg alle grote champignons (nu zonder steeltjes dus) in de pan. Laat een paar minuutjes bakken en draai om. Doe hetzelfde aan de andere kant.
  • Leg dan de grote champignons in een ovenschaal en vul de champignons met behulp van een theelepeltje met het Boursin en paddenstoelen mengsel. Garneer met wat verse tijm en eventueel de paddenstoelen die je aan de kant had gelegd.
  • Bak in zo’n 15 minuten gaar in de oven. Serveer met wat glutenvrij (stok)brood of bijv. glutenvrije toastjes en de overige Boursin.
kerst-voorgerecht-gevulde-paddestoelen-uit-de-oven

Dit is een gesponsord artikel voor Boursin.

Er zijn 6 reacties op Kerst voorgerecht: gevulde paddestoelen uit de oven

  1. cheyenne
    19 december 2014 at 07:58 (6 jaar ago)

    oh oh oh – ziet er weer heerlijk uit!
    xo, cheyenne

    Beantwoorden
  2. Monique
    19 december 2014 at 09:30 (6 jaar ago)

    Idd niet moeilijk ,en ik denk erg lekker

    Beantwoorden
  3. Margareth Klomp
    19 december 2014 at 12:44 (6 jaar ago)

    Hoi, volgens de site van Boursin zit er Kaliumsorbaat in, is dus code E202. Volgen s het boekje Wat zit er in u eten? van Corinne Gouget is dit code rood! Maakt mij niet uit maar het is wel een slecht e-nr. Is niet negatief bedoeld, ik vind je site geweldig en heb al veel recepten gemaakt. Ga zo door!!!

    Beantwoorden

2Pingbacks & Trackbacks op Kerst voorgerecht: gevulde paddestoelen uit de oven

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Rating recept




Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.