Jamie Magazine Foodbloggers Event

Wat heb ik afgelopen zaterdag een ontzettend leuke dag gehad. Zaterdag vond namelijk het allereerste Jamie Magazine Foodbloggers Event plaats; een dag vol workshops en lekker eten voor een gezellige groep foodbloggers en lifestylebloggers.

‘s Ochtends werden we verwacht bij Fifteen, dat op een werkelijk prachtige locatie aan het IJ in Amsterdam ligt. Mijn dag was toen eigenlijk al goed, omdat er een groep meiden zat waarmee ik via de sociale media al veel contact had gehad, maar wie ik nog nooit had ontmoet. Iedereen stelde zichzelf en haar blog even kort voor; ook fijn, want soms moet je toch even de blognaam horen voordat het belletje gaat rinkelen. Zo waren Pauline (Uit Pauline’s Keuken), Lavinia (Lavinia Loves To Cook), Ianna (Beginspiration), Emmelien (Zoet en Roze) en Jamie en Merel van de Groene Meisjes er ook.

Jamie Foodbloggers Event

Jamie Foodbloggers Event

Voor het ochtend programma werd de groep in tweeen gesplist, waarbij de ene helft een workshop pasta maken mocht doen (in de keuken van Fifteen, hoe vet). De andere helft, waaronder ikzelf, ging een workshop Slow Coffee doen, onder leiding van barista Joost Leopold van de Koffieschool.

Slow Coffee is een bijzonder smaakvolle en eigenlijk ouderwetse manier van koffie zetten. De stapjes zijn vrij gedetailleerd, maar als je even weet hoe alles moet dan is zo’n pot slow coffee zo gezet; zo slow is het dus niet ;). De smaak is overigens bijzonder, want waar koffie soms bitter kan zijn, is slow coffee dat niet. Qua kleur en structuur is het net een donkere thee, dus het is wel een beetje wennen.

 

Slow Coffee onder leiding van Barista Joost

Slow Coffee onder leiding van Barista Joost

Terwijl onze groep een flinke hoeveelheid Slow Coffee moest produceren voor bij de lunch, deed het andere team hetzelfde met pasta. De pasta die zij maakten werd namelijk geserveerd tijdens de lunch, hoe leuk is dat! Helaas was de pasta niet glutenvrij, maar ik en een aantal andere bloggers kregen een heerlijke vervangende maaltijd. Gegrilde groenten die super op smaak waren en daarna een lekkere risotto. Bij Fifteen weten ze natuurlijk wel hoe ze moeten koken!

Fifteen Amsterdam

Fifteen Amsterdam

Na de lunch werden we met taxibusjes naar de volgende locatie gebracht: de fotostudio van ZTRDG. Dat is een waar walhalla voor iedere foodblogger, omdat overal kasten vol staan met props; bordjes, schaaltjes, bekers, plaids, servetten, houten planken. Want bij ZTRDG weten ze alles op het gebied van food styling en fotografie en dat gingen ze ons (een beetje) proberen bij te brengen. Want bij foodfotografie en bij foodbloggen komt heel wat meer kijken dan gewoon je gerecht in een hoopje op het bord kwakken. Omdat ik nog niet zo lang blog, was het allemaal vrij nieuw en daardoor ook veel informatie in één keer. Food fotografie vind ik namelijk nog wel lastig, maar het was heel leerzaam om van echte professionals wat tips en tricks te krijgen, om nóg mooiere foto’s te maken. Wel zit er een groot verschil tussen food fotografie voor tijdschriften en de foto’s die ik en andere foodbloggers op de site zetten. Wat ik fotografeer, mijn avond eten bijvoorbeeld, wil ik daarna ook nog opeten. Natuurlijk wil ik een mooie foto, maar dat mijn eten nog een beetje warm is daarna vind ik ook niet onbelangrijk. De fotografie voor tijdschriften wordt gedaan met koude ingrediënten en daar wordt echt de tijd voor genomen, dus dat is toch net iets anders.

Food styling en fotografie bij ZTRDG

Food styling en fotografie bij ZTRDG

Na een uitleg van verschillende professionals mochten alle bloggers zelf aan de gang met verse ingrediënten van Hello Fresh en alle spulletjes in de fotostudio. Super leuk! Dit is de foto die ik uiteindelijk heb gemaakt van een mooi bord pasta (ook niet glutenvrij trouwens ;)). Ik vind ‘m best mooi, al is er nog veel ruimte voor verbetering.

Mijn 'professionele' food foto

Mijn ‘professionele’ food foto

Na de workshop food fotografie was er een borrel met Limoncello van Fiorini. Helaas mag ik ook geen alcohol, maar ik heb even lekker nagekletst met de andere bloggers. Want dat was toch ook één van de gave dingen van de dag; eindelijk alle bloggers ontmoeten met wie ik toch al zoveel contact heb. En wat zijn het stuk voor stuk leuke meiden met ontzettend veel passie voor wat ze doen. En ondanks dat we allemaal toch een beetje hetzelfde doen, is er totaal geen sprake van rivaliteit en hing er juist echt een voelbare positieve energie. Allemaal bezig zijn met waar je ontzettend gek op bent; gaaf!

Na een lange, vermoeiende maar vooral super leuke dag, kregen we ook nog een gigantische Foodiebox mee naar huis. Op de foto zie je een beetje wat er in zat; er kwam echt geen einde aan. Een prachtige afsluiting van een heel geslaagde eerste editie van het Jamie Foodbloggers Event, dankjewel Jamie Magazine, Hello Fresh, Fifteen, Leopold Koffieschool en ZTRDG!

Jamie Magazine Goodiebox

Jamie Magazine Goodiebox

Er zijn 7 reacties op Jamie Magazine Foodbloggers Event

 1. Anja
  7 juli 2013 at 18:10 (8 jaar ago)

  Je bent er ook snel bij 😉 Leuk verslag (en leuk je eens ‘live’ te hebben ontmoet al hebben we niet veel gekletst.

  Beantwoorden
 2. Lavinia
  9 juli 2013 at 07:34 (8 jaar ago)

  Super leuk verslag! Was een top dag 🙂 Keep up the g(f)ood work!

  Beantwoorden
 3. Mirjam
  9 juli 2013 at 14:01 (8 jaar ago)

  Dat ziet er uit als een hele leuke en leerzame dag!
  En nou ben ik natuurlijk benieuwd naar die andere glutenvrije foodies 😉

  Beantwoorden
 4. Pauline
  9 juli 2013 at 16:56 (8 jaar ago)

  Wat was het leuk he? Leuk om jou ontmoet te hebben! Geniet lekker van de zon en tot snel 😉

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Jamie Magazine Foodbloggers Event

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.