Inspiratie: mijn theehoek en koffiecorner

Afgelopen september zijn wij verhuisd naar een écht huis, met een tuin en verdiepingen. Helemaal volwassen ;-). Hoewel we in ons oude appartement ook een kantoor hadden, was dat onze enige extra kamer. Naast kantoor was het dus ook de kastenkamer en alles wat geen plekje had, stond daar. In ons nieuwe huis wilde ik graag een groot thuiskantoor, omdat ik best veel vanuit huis werk. Een mooie, lichte plek waar ik rustig de hele dag kon schrijven, bloggen en foto’s bewerken. In ons huis is de bovenste verdieping bijna één kamer, grenzend aan het dakterras en de keuze om daar het kantoor te maken was snel genomen. Er was ook een nis en al gauw ontstond het idee om daar een theehoek en koffiecorner van te maken. Het heeft even geduurd, maar na een aantal maanden sparen en spullen uitzoeken is de corner eindelijk af!

koffiehoek focus on foodies

koffiehoek focus on foodies

Koffiehoek in thuiskantoor

Koffiehoek in thuiskantoor

philips saeco incanto

Philips Saeco Incanto

Hoewel ik geen liters koffie achterover tik, is koffie voor mij wel belangrijk. Ik drink altijd een kopje koffie bij mijn ontbijt en dan voor of bij de lunch nog een kopje. Misschien juist wel omdat ik dan extra geniet van goede koffie, hebben we gekozen voor de Philips Saeco Incanto, een volautomatische espressomachine. Je kunt er uiteraard espresso en lungo’s mee zetten, maar door de geïntegreerde melkopschuimer maak je ook heel makkelijk een lekkere cappuccino of latte macchiato. Niet alleen ik ben er blij mee, maar ook de zakelijke afspraken die ik in mijn thuiskantoor ontvang genieten van een lekker kopje.

Het grootste gedeelte van de dag drink ik thee en dat is eigenlijk ook het enige wat ik drink. In de zomer drink ik wel graag water, maar frisdrank drink ik zelden. Daarom is er ook een mooi stukje theehoek, met als pronkstuk de Dualit waterkoker met koperaccenten. Ik overdrijf misschien een beetje als ik zeg dat ik er uren naar kan kijken, maar hij is zoooo mooi! En handig, want de waterkoker heeft een indicatie voor het aantal koppen, waardoor je minder snel te veel water kookt; dat bespaart je energie. En hij is extra stil, al moet ik zeggen dat ik dat maar relatief vind bij een waterkoker.

Iittala, een Fins merk met Scandinavische designs, is één van mijn grote favorieten. Ze hebben prachtig servies en het liefst koop ik alles van ze. Het is helaas niet zo’n goedkoop merk, maar ik bouw gewoon rustig op; zo nu en dan koop ik een nieuw item. Ondertussen heb ik al best wat spulletjes, zoals rode en witte wijnglazen, waxinelichthouders en deze mooie Sarjaton mokken.

Theehoek met Iittala mokken

Theehoek met Iittala Sarjaton mokken

theehoek in thuiskantoor

theehoek in thuiskantoor

dualit waterkoker met koper accenten

dualit waterkoker met koper accenten

Inspiratie voor theehoek

Inspiratie voor theehoek

In ons huis zie je overal Scandinavische meubels en accessoires terug. Ik kom enorm graag in Scandinavië en haal veel inspiratie uit de interieurs van vrienden in Finland en de reizen naar Finland en Noorwegen die ik heb gemaakt. Het kleed van House Doctor wilde ik al heel lang en dit kleine formaat past perfect bij de koffiehoek. Daarnaast moet er natuurlijk wel wat groen zijn, dus staat er een hangplantje in het raamkozijn en een minicactus. Ook met de waxinelichthouder aan de muur ben ik erg blij. Ik zocht heel lang naar muurdecoratie die niet té druk is, maar wel sfeervol en deze van Serax vind ik heel tof.

Werk jij ook veel vanuit huis? Heb je dan een speciale (werk)kamer of werk je liever gewoon in de woonkamer of keuken? Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn theehoek en koffiecorner vinden. Hieronder vind je een lijstje van wat er allemaal in de koffiehoek staat.

 • waterkoker – Dualit D72830 Classic Copper
 • espressomachine – Philips Saeco Incanto
 • mokken – Iittala Sarjaton in oudroze en metsä
 • koffielepels – Amefa aurora
 • theepot – Bredemeijer Lund
 • theedoos –  Bredemeijer 9-vaks
 • waxinelichthouder aan de wand – Serax
 • waxinelichtjes aan de wand – H&M
 • cactus – tuincentrum
 • gouden serveerschaal – H&M
 • wit meubel – Zuiver High on Wood
 • vloerkleed – House Doctor Block
Theehoek en koffiecorner

Inspiratie voor theehoek en koffiecorner

Ik heb voor dit artikel een aantal spullen ontvangen van Philips en fonQ.

Er zijn 8 reacties op Inspiratie: mijn theehoek en koffiecorner

 1. Lenie
  14 maart 2016 at 08:43 (6 jaar ago)

  Ziet er super mooi uit!

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies
   16 maart 2016 at 22:55 (6 jaar ago)

   Dankjewel Lenie, ik ben er ook onwijs blij mee!
   Groetjes, Lianne

   Beantwoorden
 2. Beautydagboek
  14 maart 2016 at 10:29 (6 jaar ago)

  Wat een leuk hoekje! Vooral de waterkoker en de LIttala mokken zijn prachtig.

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies
   16 maart 2016 at 22:56 (6 jaar ago)

   Thanks! Ja he! Welke kleur mok vind jij het leukst, de roze of met print? Ik zat nog onwijs te twijfelen ;-).

   Beantwoorden
   • R. van Velthoven
    20 maart 2018 at 18:31 (3 jaar ago)

    Wat zijn ze mooi. Vind de verschillende kleurtjes wel leuk. Vind het leuk dat je niet voor 1 soort bent gegaan. Zelf heb ik ook al een hele collectie. De melk kan heb ik ooit gekocht voor 10 euro. En heb ook ooit een lading kop en schotels opgekocht. In sommige winkels kun je soms leuke aanbiedingen doen.

    Beantwoorden
 3. Charelle
  15 maart 2016 at 18:03 (6 jaar ago)

  Oh wat fijn zo’n hoekje in je eigen kantoor! Vind de waterkoker ook echt heel mooi!

  Beantwoorden
 4. Natalie
  22 maart 2016 at 18:13 (5 jaar ago)

  Ziet er erg mooi uit! Mooie zachte kleur wit op de muren (of komt dat door het licht?). Welke kleur heb je gebruikt?

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies
   22 maart 2016 at 18:25 (5 jaar ago)

   Dankjewel Natalie!
   Nee het is een erg mooie kleur wit, maar deze verf zat er al op. We hebben andere kamers wel opnieuw geverfd met gebroken wit (RAL 9010) en deze kleur is volgens mij exact hetzelfde.

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.