SEM Sla en Meer amersfoort

Hotspot – SEM Sla en Meer in Amersfoort

Al eerder schreef ik een uitgebreid artikel over een heerlijk lang weekend in Amersfoort samen met mijn moeder. Er kwamen heel wat enthousiaste reacties binnen en al snel werd het me duidelijk dat er nog véél meer lekkere hotspots zijn in Amersfoort dan de plekken die ik had uitgeprobeerd. Maar één restaurant bleek een regelrechte hit te zijn bij veel van jullie: SEM Sla en Meer. Ik schreef er al kort over in het eerdere artikel, maar we hebben er zo lekker gegeten en gekletst met eigenaar Jelle, dat ik jullie graag wat meer wilde laten zien. 

Salade moet vullen

SEM Sla en Meer zit pas een jaartje aan de Kortegracht, in hartje Amersfoort. Hoewel ik al een aantal jaar in Amersfoort centrum kom (voornamelijk om te winkelen), had ik geen idee dat dit leuke tentje midden in de winkelstraat zit. Het zit namelijk net om de hoek verstopt! Eigenaar Jelle en zus Sanne komen uit een ondernemersgezin en runnen de zaak met een passie die je terug proeft in het eten. Toen Jelle bij ons aan tafel kwam zitten, vond ik zijn uitspraak over de combinatie van mannen en sla geweldig. ‘Mannen worden door vrouwen of vriendinnen vaak meegesleept en zijn sceptisch over een ‘salade’ als lunch. Ik vind het een sport om ze met een tevreden gevoel de deur uit te laten gaan, met een goed gevulde buik. Goede ingrediënten zijn daarom zo belangrijk.’

Verse salades

De salades zijn dan ook werkelijk fantastisch. Wij aten de zalm sashimi salade, wat de lekkerste salade was die ik ooit gegeten heb. De dressing met soja en sesam was een beetje pittig en zo onwijs lekker, dat Jelle me een flesje mee gaf voor thuis. De dressing maakt hij zelf en hij is van plan om deze binnenkort ook in de zaak te verkopen. Wat mij betreft een puik plan!

Op de kaart staat, naast salades, nog veel meer lekkers. Zo kun je kiezen uit verschillende belegde broodjes, bijvoorbeeld met geitenkaas, gerookte zalm of zoete aardappel houmous. Er is speltbrood met lekker veel zaden, maar ook glutenvrij haverbrood. Nice!

kijkje op de menukaart van Sla en Meer

kijkje op de menukaart van Sla en Meer

Sla en Meer Amersfoort

Sla en Meer Amersfoort

Sashimi salade Sla en Meer Amersfoort

Sashimi salade Sla en Meer Amersfoort

leuke producten bij sla en meer

leuke producten bij sla en meer

Sappen

Ga je voor een versgeperst sapje, of een lekkere smoothie? Het is best moeilijk kiezen, want ik vond ze er allemaal lekker uitzien. Uiteindelijk kies ik voor een biet-appel-citroen sap, super lekker! Er zijn ook vegan smoothies met havermelk of kokoswater en je kunt er ook vegan cappuccino bestellen; er is keuze uit allerlei soorten plantaardige melk.

Eindoordeel

SEM Sla en Meer is de perfecte plek voor een gezonde en super lekkere lunch of diner. Alle ingredienten zijn van hoge kwaliteit en het eten wordt met liefde klaargemaakt; dat proef je. Er is enorm veel gezonde keuze en ook als je vegetarisch of veganistisch eet, kun je hier je hart ophalen. Door de fijne locatie in het centrum van Amersfoort kun je hier tijdens je dagje uit even heerlijk genieten.

  • Plus: veel glutenvrije en gezonde opties, erg lekker, goed geprijsd, vriendelijke bediening
  • Min: het is niet zo groot, dus het is gauw vol

SEM Sla en Meer
Kortegracht 6
3811 KH Amersfoort

http://www.slaenmeer.nl

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.