Surf en Turf la cage amsterdam

Hotspot: restaurant La Cage in Amsterdam

La Cage is een nieuw restaurant in het uitgaanshart van Amsterdam: op de Reguliersdwarsstraat.  Een perfecte locatie als je na het eten wilt dansen met vriendinnen!Lianne en ik aten er op een dinsdagavond, niet echt de meest drukke avond van de week voor restaurant La Cage. Dat had als voordeel dat we alle aandacht kregen en dat vinden wij helemaal niet erg!

La Cage heeft een klassieke Franse menukaart, met onder andere escargots, eendenlever en kreeft. Vooraf nam Lianne escargots (dat at ze al als klein kindje!) en ik nam een kokoscurrysoep. Over beide gerechten waren we enorm te spreken, de soep was lekker pittig en had precies de goede structuur. De escargots waren zo snel op, dat ik maar aanneem dat Lianne ervan genoten heeft. Haar gelukzalige blik sprak in ieder geval boekdelen.

la cage amsterdam

la cage amsterdam

la cage amsterdam

la cage amsterdam

escargots

Escargots

Kokoscurrysoep

Kokoscurrysoep

Als hoofdgerecht namen we beiden de Surf&Turf, daar hadden we ons al een week lang op verheugd! De steak was perfect, daar kan ik heel lang over uitweiden, maar die moet je gewoon proeven. De kreeft was ook lekker, maar we namen de kreeft met kaas en spinazie, en dat vond ik geen groot succes. De kaas-spinaziesmaak was redelijk overheersend, waardoor de zoetige smaak van de kreeft een beetje werd ondergesneeuwd. Bij de Surf&Turf werden ook nog frietjes en een hele goede salade geserveerd.

Eigenlijk paste een toetje niet meer, maar daar was onze ober het niet mee eens, dus sloten we af met een koffie crème brûlée en verse aardbeien en ons favoriete drankje: gin en tonic! En dan wel een hele speciale, namelijk gin en tonic met passievrucht! Alleen daarvoor zouden wij al graag een keertje terugkomen!

surf & turf van kreeft en steak

surf & turf van kreeft en steak

Surf en Turf

Surf en Turf

passievrucht gin en tonic bij la cage

passievrucht gin en tonic bij la cage

verse aardbeien als dessert

verse aardbeien als dessert

Koffie creme brulee

Koffie creme brulée

La Cage is een sfeervol restaurant in het centrum van Amsterdam. Op donderdag tot en met zondag zit het eigenlijk altijd vol en dan draait er ook een dj. Daarom zou ik La Cage vooral aanraden voor groepen: lekker met z’n allen tafelen en dan stappen.

La Cage
Reguliersdwarstraat 44
1017BM Amsterdam

  • Plus: de bediening, de steak en de gin en tonic!
  • Min: op maandag tot en met woensdag is het erg rustig

http://www.lacage.nl

Door Rianne — Rianne is één van mijn liefste collega’s en niet alleen onze namen lijken veel op elkaar; ook onze karakters. Rianne gaat voor Focus on Foodies op zoek naar fijne, hippe plekken in Amsterdam en omstreken, waar je als foodie echt eens naartoe moet. 

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.