the pool amsterdam

Hotspot || Poolparty bij The Pool Amsterdam

The Pool is een restaurant, gevestigd in het oude (club)Trouwgebouw op de Wibautstraat, in het nog steeds leuker wordende Oost. Een gebouw waar ik heel wat danspasjes heb gezet! Van club Trouw herken je bijna niets terug. The Pool Amsterdam heeft een heerlijke frisse, Miami-achtige vibe met veel pastel, cactussen en flamingo’s. Love it! Maar was het eten ook lekker?

the pool amsterdam

the pool amsterdam

the pool amsterdam

the pool amsterdam

Je kunt bij the Pool kiezen voor kleine of grote gerechtjes. Een beetje het idee van mezzes, maar dan net even anders, want the Pool kiest voor gerechten geïnspireerd door de zijderoute. Nou, dat is wel aan ons besteed hoor! Lianne houdt enorm van inktvis, dus zij ging voor de brochetta de pulpo. Daarnaast kozen we voor bietentzatziki, baba ganoush en Turkse kol boregi. Wat hebben wij gesmuld. Lianne zwoer, al likkebaardend, nog nooit zo’n lekker inktvis gegeten te hebben. En dikke plus: de porties zijn vrij groot en het is erg betaalbaar.

bieten tzatziki

bieten tzatziki

pulpo kol boregi en bieten tzatziki

pulpo (inktvis), kol boregi en bieten tzatziki

The Pool zit gevestigd in hetzelfde gebouw als the Student Hotel; een hotel en studentenhuisvesting in één. Studenten die hier wonen krijgen flinke korting bij the Pool en de hotelgasten eten hun ontbijt in het restaurant. Maar het voelt geenszins aan als een hotelrestaurant. Amsterdammers hebben het restaurant dan ook ontdekt en het restaurant is vaak afgeladen vol. Wat het geheim is van the Pool? Naar eigen zeggen dat ze zich richten op iedereen: studenten, zakenlui, maar ook families met kinderen (er is een kindermenu). Het menu is de hele dag hetzelfde en is zowel geschikt voor lunch als diner. Volgens ons vooral dat het eten er betaalbaar is, de menukaart oneindig veel lekkers biedt en het eten gewoon te gek is.

Als hoofdgerecht nam ik een quinoasalade met gegrilde groente en vijg, superlekker! Lianne ging voor een lamssouvlaki en samen deelden we een portie linzen en Libanese frietjes. Een dessert zagen we niet meer zitten en we gingen voor een Gin-Tonic. Maar een van de desserts móesten we toch proeven en dus kregen we een Sunny Side Up. Jawel, een ei! Of, nouja, zo zag het eruit, maar dat was het zeker niet. Proef zelf maar! Maar Rianne, zijn er dan ook negatieve punten? Nou, misschien eentje. Ben je nog niet bikiniready? Dan kun je een bezoekje aan the Pool Amsterdam beter na de zomer inplannen, of gewoon wat minder eten dan wij deden ;-).

The pool Amsterdam

The pool Amsterdam

quinoa salade en lams souvlaki

quinoa salade en lams souvlaki

gintonics bij the pool

gintonics bij the pool

  • Plus: goedkoop, gezellig en heel lekker!
  • Min: geen

The Pool
Wibautstraat 131-​​A
1091GL Amsterdam

http://www.thepoolrestaurant.com

Door Rianne — Rianne is een echte fijnproever, gek van kaas en een goede wijn. Sinds een aantal maanden is ze vegetariër. Rianne gaat voor Focus on Foodies op zoek naar fijne, hippe plekken in Amsterdam en omstreken, waar je als foodie echt eens naartoe moet. Volg haar avonturen ook op Instagram via @hoemoes!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.