restaurant instock amsterdam

Hotspot || Instock in Amsterdam

“Are you ready to rescue food?”, staat er op de gevel van Instock, een nieuw restaurant in Oost met een bijzonder concept. Voedsel redden? Ik wilde eigenlijk voedsel éten. Maar met redden wordt bedoeld: redden van de vuilcontainer. Dit is een restaurant tegen voedselverspilling.

Wat is er in stock vandaag? Dat vragen de koks van Instock iedere dag, als het kleine vrachtwagentje terugkomt van een ronde langs 8 Albert Heijn filialen. Daar worden producten opgehaald die niet meer geschikt zijn voor de verkoop (denk aan gebutste appels), maar nog prima smaken. Anders belanden deze producten in de vuilcontainer en dat is zonde!

restaurant instock amsterdam

restaurant Instock – Amsterdam

are you ready to rescue food

are you ready to rescue food?

de sfeer bij instock

de sfeer bij instock

oogst van de dag bij instock

oogst van de dag bij Instock

En dus redden Lianne en ik vanavond eten. En dat smaakt goed! Geen keuzestress, want er is één driegangenmenu. Voor slechts 22 euro, dus heel erg betaalbaar. Vooraf krijgen we wat (spelt)brood met olijfolie en de bediening legt het concept en menu uit. De menuoptie kan vegetarisch, glutenvrij en lactosevrij aangeboden worden. Ter plekke even aangeven en het wordt geregeld!

Het voorgerecht is een broccolisoepje met witlof en radijs. Het smaakt ons goed, want het is lekker gekruid met veel komijn. Wel is de soep een beetje lobbig; het had iets zachter of smeuïger gemogen. Na het voorgerecht wordt de curry met rundvlees geserveerd. Eigenlijk doet de curry meer Surinaams aan dan Thais. Het rundvlees is mals en smaakt goed. Maar niet alle aardappels zijn even gaar en de smaak is een beetje flauw. Naast kerrie kan ik geen andere currykruiden ontdekken. En kerrie maakt geen curry! Het bijgeserveerde linzenkoekje is wel erg lekker, ik meen lemongrass te ontwaren.

bloemkoolsoep bij Instock

bloemkoolsoep bij Instock

rundvlees curry

rundvlees curry

Instock is een ruim, licht en modern restaurant. Het is niet chic of romantisch, maar leuk en fris en prima voor een dinsdag- of woensdagavond. De gerechten worden vrij snel na elkaar geserveerd en echt lang tafelen is er dus niet bij. Wil je lang in de ogen staren van je Tinderdate, dan is dit niet de plek.

Het dessert is een devils cake, een brownie met wat meloengranité, pavlova en sinaasappel. De brownie is precies goed: helemaal niet droog en net smeuig genoeg. De glutenvrije optie is een beetje saai, met gedroogd fruit in plaats van een brownie, maar smaakt goed.

glutenvrij dessert bij Instock

glutenvrij dessert bij Instock

We zijn wel uitgegeten, maar niet uitgekletst en daarom maken we een wandeling naar bar Bukowski, op de eerste Oosterparkstraat. Daar drinken we nog een paar G&Ts.

Instock is een leuk restaurant met een goed concept en prima eten. De prijs-kwaliteitverhouding is oké: verwacht geen sterrenmenu voor 22 euro.

Wat houd ik van dit soort muren!

Wat houd ik van dit soort muren!

Wijn rekken én kromkommersoep bij Instock

Wijn rekken én kromkommersoep bij Instock

Instock
Czaar Peterstraat 21
1018NW Amsterdam

  • Min: rumoerig, gerechten komen iets te snel na elkaar
  • Plus: standaard dieetopties, tegen voedselverspilling, prijs

http://www.instock.nl


Door Rianne — Rianne is één van mijn liefste collega’s en niet alleen onze namen lijken veel op elkaar; ook onze karakters. Rianne gaat voor Focus on Foodies op zoek naar fijne, hippe plekken in Amsterdam en omstreken, waar je als foodie echt eens naartoe moet. 

Er zijn 2 reacties op Hotspot || Instock in Amsterdam

  1. Harry
    25 juli 2015 at 00:12 (5 jaar ago)

    Geen verspilling van het eten, hoe zit ut met de wijn?

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Hotspot || Instock in Amsterdam

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.