IDock amsterdam

Hotspot: I-Dock in Amsterdam

Ruim een jaar heb ik in Amsterdam gewoond en toch was ik nog nooit bij het IJ geweest. Ik had geen flauw idee wat voor heerlijke sfeer daar hangt en nu ik niet meer in Amsterdam woon, heb ik spijt dat ik daar niet vaker ben geweest. Want vorige week vrijdag ging ik met vriend en ouders eten bij Restaurant I-Dock in Amsterdam. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit moderne restaurant aan het IJ en heb je er heerlijk uitzicht. Wij gingen die avond op culinaire (en glutenvrije, suikervrije en zuivelvrije) ontdekking en ik laat je graag meegenieten. Want hotspot I-Dock is een bezoekje meer dan waard!

Sinds een aantal maanden eet mijn moeder op advies ook glutenvrij (ze eet wel gewoon suiker en zuivel) en vooraf had ik aan I-Dock doorgegeven of zij met onze allergieën rekening wilden houden. Het verschilt per restaurant wat dat nu uiteindelijk inhoudt en wat je op je bord kunt verwachten, dus ik was erg benieuwd. I-Dock bevindt zich in Hotel Room Mate Aitana. Dit is een prachtig hotel en ik zie mezelf daar zeker een nachtje slapen als ik een tripje Amsterdam zou doen. Ook door de locatie, vlakbij het Centraal Station en de sfeer in de buurt. Doordat I-Dock in hetzelfde pand zit als Room Mate kun je ook in de parkeergarage onder het gebouw parkeren. Indien je bij I-Dock eet kost dat € 2,50 per uur, wat in hartje Amsterdam een prima prijs is.

Prachtig interieur bij I-Dock

Prachtig interieur bij I-Dock

Bij binnenkomst werd ik direct enthousiast van de sfeer en het uitzicht. Door de moderne, maar sfeervolle inrichting, hoge ramen en ligging aan het water ademt I-Dock een relaxte sfeer uit. Je hebt er leuk uitzicht over een haven en met een paar weken opent I-Dock ook een terras. Daar zit je als een koning! Al snel werden we verrast met de eerste hapjes, namelijk anti-pasti met oesters uit eigen zee, iberico ham, zebratomaatjes (die zijn dus groen en gestreept ;-)) en meer. Wat een smaken! Ik ben niet zo van de oesters, maar probeerde ze toch en vond ze toch erg lekker! Een klein, gesnipperd rood uitje op de oester doet blijkbaar wonderen, good to know!

Voorgerecht: oesters, iberico ham en anti pasti

Voorgerecht: oesters, iberico ham en anti pasti

Voorgerecht: oesters, iberico ham en anti pasti

Voorgerecht: oesters, iberico ham en anti pasti

Je kunt kiezen voor een bijpassend wijnarrangement, uiteraard offerde ik mezelf op om lekker naar huis te Bobben. Ik dronk de hele avond Earth water en vind het erg leuk dat I-Dock voor dit water kiest. 100% van de netto winst van Earth water gaat namelijk naar drinkwaterprojecten en dan vind ik het een stuk minder erg om wat voor mijn water te betalen.

Earth Water

Earth Water

Een mooie keuze uit goede, bijpassende wijnen

Een mooie keuze uit goede, bijpassende wijnen

Hierna genoten mijn moeder en ik van wat groenten die we in hummus konden dippen, de mannen hadden vers (en lekker) brood. Met hummus maak je mij altijd blij. Als eerste hoofdgerecht aten we Zeebaars op een bedje van venkel en met een Mediterraans smakende ratatouille. Wow. De vis was perfect gegaard en de combinatie met de toch wat scherpe venkel en kruidige ratatouille vond ik geweldig. Heel geslaagd! Daarna aten we Zijlende, sous vide gegaard (vacuüm verpakt en langzaam in heet water gegaard). Hierbij werden geroosterde groenten (oh my, de gegrilde aubergine…..) geserveerd en bij mijn tafelgenoten lag er nog een prachtig truffelschuim op de zijlende. Wederom super qua smaak! Er werd geen bijgerecht geserveerd, maar ik zag bij andere tafels wel frietjes bij het hoofdgerecht, dus die kun je vast bijbestellen.

Groenten, brood en hummus

Groenten, brood en hummus

Zeebaars op een bedje van venkel met ratatouille

Zeebaars op een bedje van venkel met ratatouille

Zijlende, sous vide gegaard met gegrilde groenten

Zijlende, sous vide gegaard met gegrilde groenten

Als toetje kregen mij moeder en ik gegrilde ananas met een suikervrije sabayon. Lekkerrrr! En eens wat anders dan het standaard verse fruit wat ik normaal altijd geserveerd krijg. Bijzonder lekker. Wat ik helemaal leuk vond aan deze avond, is dat je absoluut niet door hebt dat je ‘anders’ eet. Soms zit je in een restaurant, kijk je naar het bord van diegene naast je en heb je toch even een baalmomentje van je glutenvrije, suikervrije en zuivelvrije manier van eten. De chefs van I-Dock hebben echter een fantastisch gevoel voor smaak en weten ondanks de vele ingrediënten die ze dus niet mogen gebruiken van zo’n diner een ongelofelijke ervaring te maken.

Gegrilde ananas met suikervrije sabayon

Gegrilde ananas met suikervrije sabayon

Wat hebben we genoten. De borden werden nog net niet afgelikt, al heb ik mezelf op dat vlak in moeten houden. Ook mijn petje af voor de bediening. Bas, de supervisor bij I-Dock, had veel kennis van de wijnen en was ontzettend klantvriendelijk. Bedankt Bas! We hebben een super avond gehad en gaan hier zeker terug komen. Ook de prijzen vallen me overigens alles mee. Voor een 4-gangen diner betaal je namelijk € 38 en voor de kwaliteit van de producten, presentatie en smaak die je daarvoor terugkrijgt vind ik dat een hele mooie prijs. Echt een aanrader dus om hier eens te gaan eten, ook met intoleranties!

Restaurant I-Dock

4-gangen diner: € 38

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.