halte3 hallen amsterdam

Halte 3 || hotspot in de Hallen Amsterdam

Halte 3 is een brasserie/restaurant in de Hallen, Amsterdam. In deze oude tramremise at ik al eens eerder, in restaurant Meat West. Halte 3 is wat moderner en minder formeel, zowel qua interieur en menu. Dat maakt het wat toegankelijker en automatisch zit Halte 3 dan ook elke avond behoorlijk vol. De slogan van Halte 3 is ‘Eat, drink & enjoy’, wat een beetje klinkt als de culinaire versie van ‘veni vidi vici’ . Nou, ik was klaar voor de strijd!

halte3, Hallen amsterdam

Halte3, Hallen amsterdam

Halte 3 in de Hallen

De Hallen zijn altijd een feest om naartoe te gaan. De hoge plafonds, veel ramen en het is er altijd gezellig druk. We werden hartelijk ontvangen en kozen een goed tafeltje uit. Nadat de wijn was ingeschonken, kozen we de gerechten. Als voorgerecht ging ik voor portobello’s met taleggio, mijn gezelschap koos de huisgerookte zalm met loempiavel. Mijn portobello’s waren erg lekker. De tallegio is een originele keuze; normaal gesproken wordt portobello vaak gecombineerd met blauwe kaas. Ik mis wel iets zoets als tegenhanger van de zoute en machtige taleggio. De zalm is heerlijk en combineerde goed met het knapperige van het loempiavel. Maar de combinatie met dille en mosterdsaus is niet verrassend.

voorgerecht portobello halte3

voorgerecht: portobello met taleggio

zalm

huisgerookte zalm op een loempiavel

de open keuken bij halte3

de open keuken bij halte3

Als hoofdgerecht koos ik een vegaburger, omdat ik geen vlees meer eet en dit het enige vegetarische gerecht op de kaart is. Ik heb dit nog even nagevraagd, maar de enige andere optie was een salade, die ook als hoofdgerecht gemaakt kon worden. Mijn gezelschap koos voor gebakken sliptong met beurre noisette en gegrilde groente. Een glutenvrije optie, waarvan er bij Halte 3 wel meer op de kaart staan.

De aardige bediening verzorgt ons goed, onze buren kijken wel wat vreemd op met al dat gefotografeer. Life of a foodblogger… continu voor gek aangekeken worden! Maar dat weerhield me er zeker niet van om zo’n honderd foto’s te maken van de leuk betegelde bar, de vrolijke kok die borden opmaakt en gasten die nietsvermoedend zitten te eten.

Het hoofdgerecht

De vegaburger is een falafelburger op een Italiaanse bol, geserveerd met frietjes. Het smaakt prima, maar ik had gehoopt op een wat spannendere burger. Een pompoenburger bijvoorbeeld, of iets van notengehakt bijvoorbeeld. De slibtong daarentegen smaakt heerlijk en de gegrilde groente ook. Het is zeker aan te raden om groente of friet bij te bestellen, want bij het gerecht zelf zitten geen groente of aardappelen. Dat maakt het meteen ook een van de prijzigste gerechten op de kaart. De slibtong zelf is al 16,50 euro, daarbij komt nog 3 tot 4 euro per bijgerecht. De andere gerechten op de kaart zitten qua prijs tussen de 13,50 en 17,50 euro, een heel schappelijke prijs dus voor een restaurant op toplocatie in Amsterdam.

Halte3 Amsterdam

Halte3 Amsterdam

vegaburger halte3

Falafelburger met frites

Ik kan mezelf er niet van weerhouden om de tiramisu te bestellen en mijn gezelschap neemt de wereldberoemde (in Amsterdam) appeltaart van Patisserie Kuyt. Een heerlijke afsluiter van een heerlijke avond. Om terug te komen op de slogan: we ate, we drank and we enjoyed!

dessert halte3

tiramisu met rood fruit

Halte 3
De Hallen, Bellamyplein 51
1053 AT Amsterdam

  • Plus: goed geprijsd, fijne informele sfeer, genoeg glutenvrij en kindvriendelijk (kindermenu)
  • Min: niet alle gerechten van de kaart zijn even spannend, het is wel echt een brasserie, vrij weinig vegetarisch (alleen de burger)

http://www.halte3.nl

Door Rianne — Rianne is één van mijn liefste collega’s en niet alleen onze namen lijken veel op elkaar; ook onze karakters. Rianne gaat voor Focus on Foodies op zoek naar fijne, hippe plekken in Amsterdam en omstreken, waar je als foodie echt eens naartoe moet. Volg haar avonturen ook op Instagram via @hoemoes!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.