Glutenvrije Pickles burger bij Firma Pickles

Hotspot: Firma Pickles in Utrecht

Onlangs ontdekte ik Firma Pickles in de Drieharingstraat in Utrecht. Firma Pickles is een hamburgerrestaurant en wijnbar in één en ze serveren naast heerlijke burgers dus ook een goed glas wijn. Ook niet onbelangrijk; de signature ‘Pickles burger’ kan ook glutenvrij worden geserveerd.

Firma pickles Utrecht

Firma pickles Utrecht

Op de kaart is ruime keuze uit verschillende soorten burgers, zoals de Double Cheese Burger (2×100 gram vlees, oef, alleen voor echte trek) en de Smoked BBQ burger met biologisch vlees. Daarnaast kun je ook als niet-vleeseter smullen bij Pickles, want men serveert hier ook de Veggie Burger van de Vegetarische slager. Ideaal!

Wij bestelden de Smoked BBQ burger (voor Chris) en de glutenvrije Pickles burger, standaard met frites en sla. Voor een hamburger vond ik het vrij lang duren voordat er iets op tafel stond; wij hebben ruim drie kwartier op het eten moeten wachten. Het resultaat mocht er echter zijn, want de burger zag er verrukkelijk uit. Ook mijn glutenvrije versie was prachtig en dit was mijn eerste hamburger (op brood) buiten de deur. De frites vond ik iets aan de kleine kant. Ik houd van knapperige frites, maar deze waren echt hard en zelfs wat vet. De hamburger zelf was heerlijk. Goede kwaliteit vlees en heerlijk bereid. Het glutenvrije broodje was vrij droog, maar dat ligt niet aan de kwaliteit van het restaurant. Glutenvrij brood is helaas bijna altijd droog en om eerlijk te zijn vond ik het al heel wat dat ik op de bonnefooi zomaar een glutenvrije hamburger voorgeschoteld kon krijgen.

Glutenvrije Pickles burger

Glutenvrije Pickles burger

Chris vond zijn Smoked BBQ burger helemaal geweldig. Hij raakte er niet over uitgepraat en wil het liefst zo snel mogelijk terug om één van de andere burgers op de kaart te proberen. Ik vond het lekker en zeker leuk dat Firma Pickles een glutenvrije burger serveert, maar door het droge brood denk ik dat er wel wat van de smaak van de burger verloren gaat. Nadeel bij dit restaurant is trouwens dat je niet kunt reserveren. Dat maakt het een leuke tent om op de bonnefooi even binnen te lopen, maar je kunt er dus niet op rekenen dat er last minute voor een grotere groep plek is. Ze zitten vaak vol en eten aan de bar vind ik nu ook weer niet zo geslaagd.

De kaart is overigens goed betaalbaar; een burger met frites en sla eet je vanaf €13,50. Al met al lekker gegeten en voor herhaling vatbaar!

Hotspot: Firma Pickles

Waar: Drieharingstraat, Utrecht

http://www.firmapickles.nl/

Er zijn 9 reacties op Hotspot: Firma Pickles in Utrecht

 1. Petra
  31 maart 2014 at 14:34 (7 jaar ago)

  Inderdaad is het niet kunnen reserveren een groot nadeel in een stad waar het altijd stampensdruk is, net als in Utrecht….Jammer vind ik dat wel…

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   31 maart 2014 at 21:22 (7 jaar ago)

   Ja ben ik helemaal met je eens Petra.. Wij kwamen er voor lunch en hadden gelukkig gewoon plek, maar ik reserveer ook vaak liever vooraf.

   Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   31 maart 2014 at 21:21 (7 jaar ago)

   Oeh goede vraag! Dat zal eraan liggen of er in de veggie burger van de Vegetarische Slager gluten zitten. Ze kunnen ‘m namelijk vast en zeker op een glutenvrij broodje serveren. Misschien kun je Pickles even bellen om dit te vragen? Succes!

   Beantwoorden
 2. Elsbeth
  31 maart 2014 at 21:37 (7 jaar ago)

  Zo jammer dat je daar niet kunt reserveren. Het zit er altijd bomvol. Laatste keer boden ze aan om 50 minuten aan de bar te wachten…. maar daar had ik geen zin in. Misschien moet ik een keer op een dinsdag om 17 uur proberen of zo 🙂

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   31 maart 2014 at 21:43 (7 jaar ago)

   Wow, dat is inderdaad wel heel lang. Dat zou ik zelf ook niet doen nee, vind ik toch ook wel een groot nadeel aan Pickles. Haha daarom gingen wij er ook maar lunchen. Maar als 17 uur een goede tijd is; let me know ;-)!

   Beantwoorden
 3. Maura - YLT
  5 april 2014 at 10:19 (7 jaar ago)

  Ik vind Pickles echt geweldig leuk en lekker (ben er kind aan huis haha), maar dit broodje ziet er inderdaad wat droog uit. Wat jammer, want kan me voorstellen dat de burger daardoor ook minder wordt.

  Als je rond 18 uur gaat, had ik altijd wel een plekje. Heb ook wel eens aan de bar gegeten, maar dat vind ik niet zo erg.

  Beantwoorden
 4. Sheelagh
  10 april 2014 at 14:22 (7 jaar ago)

  Ik heb hier laatst voor het eerst gegeten, jammie!

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.